reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziękuję @bentula za odpowiedz. Ja mam tez takie wrazenie, ze nawet kazda z nas inaczej na wszystko reaguje, a intuicję to my mamy. Kilka dni poczekam, ale tez tak mi cos podpowiada, zeby dha lykac codziennie a tą rozową z femibionu rzadziej, a wtedy osobno łyknąc sobie magnez i 1 krople d3 więcej.
Tym bardziej , ze niedlugo lato, to bedzie wiecej witamin z natury:)

reklama
@kas90, rzadko się tu udzielam ale śledzę Twoje losy i Ci kibicuje, jestem wg OM 15t2t, wg usg 16t2d wiec jesteśmy w tym razem ;) chciałam Ci napisać w temacie witamin bo miałam podobne rozterki- zarówno prof Jerzak, u której się leczę jak i moja kochana, b.mądra gin nr 2 zalecały od początku femibion plus metyle wit B6, b12 do końca 1 trym. Od drugiego trym kazały dorzucić prenatal dha 600, odstawić B6, b12 metyle. Ja nie jestem przekonana do zwykłego kwasu, w udanej ciazy z córka nie brałam go wcale, gdy badałam sobie jego poziom suplementując go, zawsze był za wysoki. Wiec nie posłuchałam i stworzyłam kombinacje: wit D 2000, jodid 200, prenatal dha 600 i kw.foliowy metylowany 1000 chociaż biorę go już coraz rzadziej. nie biorę femibionu i w tej ciazy nie brałam. Przyznałam się do tego gin nr 2 i pytałam czy na tym etapie jeszcze jakichś witamin potrzebuje, powiedziała, ze nie.

@kas90, rzadko się tu udzielam ale śledzę Twoje losy i Ci kibicuje, jestem wg OM 15t2t, wg usg 16t2d wiec jesteśmy w tym razem ;) chciałam Ci napisać w temacie witamin bo miałam podobne rozterki- zarówno prof Jerzak, u której się leczę jak i moja kochana, b.mądra gin nr 2 zalecały od początku femibion plus metyle wit B6, b12 do końca 1 trym. Od drugiego trym kazały dorzucić prenatal dha 600, odstawić B6, b12 metyle. Ja nie jestem przekonana do zwykłego kwasu, w udanej ciazy z córka nie brałam go wcale, gdy badałam sobie jego poziom suplementując go, zawsze był za wysoki. Wiec nie posłuchałam i stworzyłam kombinacje: wit D 2000, jodid 200, prenatal dha 600 i kw.foliowy metylowany 1000 chociaż biorę go już coraz rzadziej. nie biorę femibionu i w tej ciazy nie brałam. Przyznałam się do tego gin nr 2 i pytałam czy na tym etapie jeszcze jakichś witamin potrzebuje, powiedziała, ze nie.
Dzięki, a tego prenatalu łykasz 2 kapsułki?

@mała79, odezwij się, mam dla ciebie to, o co prosilas:)

Ja wiem ja wiem @Gabiś albo @lamia urodziły
Po wieczkiem pisze "próbuj dalej" :p :p :p
Ps choć kto wie może tez :D
Podpowiem zw nie chodzi o mnie
k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,001_Xq_orig.gif

Załączniki

• k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,001_Xq_orig.gif
    k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,001_Xq_orig.gif
    41,6 KB · Wyświetleń: 438
Dziewczyny byłam u lekarza i mówiłam im że się boje o te maleństwo i wgl mówią że nie ma podstaw..potem ze spokojna mam być mam rano o 6 tetno robione..
Ktg i słuchanie częściej tetna jest od 29 tyg ciąży mi leci 26 tydzień takie procedury szpital ma i ordynator nic nie zrobię ale byłam zrobili mi usg gin dopochwowe wody nie lecą mi jakiś sluz po luteine dopochwowej dlatego czuje takie mokro niby poziom wody w normie i tyle siostra była u mnie przywiozła mi baterie działa ten detektor juz zobaczymy jak długo..
Nie umiem odróżnić ruchów dziecka od skurczow przepowiadajacych:-( nikt z lekarzy tego nie rozumieją ciągle mówią że ja tylko panikuje czuje się jak jakiś odrzutek:-(
Skurcze kochana sa bolesne a ruchy dzidzia przyjemne po tylu przejsciach jestes biedactwo a tak beznadziejnie cie traktuja moze daj ordynatoriwi np stowe? Ja nigdy tak nie robilam ale w 26 tyg bylam z cireczka na patologii i tetno co chyba 3 godz nawet w nocy sprawdzali nie przejmuj sie ze mysla ze panikara to twoje malenstwo i walcz o nie jak nie ty to kto? Pros o to tetno czesto az beda cie mieli dosc i beda robic kochana:*:* i postaraj sie byc spokojna dla maluszka:):)

reklama
Hej dziewczyny
To i ja coś napisze o witaminkach
Metafolin i wut b metylowane brałam chyba z pótora roku tylko do 12 tygodnia ciąży .
We wszystkich suplementach typu mama dha i femibion jest też zwykły kwas foliowy ...więc ja ich nie biorę
Natomiast sama z gin.skomponowałam taki zestaw

Wit D3 2000
JODIT
MAGNE B 6
KWASY OMEGA 3 SOLGAR ( DHA )
ŻELAZO

Do góry