reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
A ja 24.04 bo wtedy są super dziewczyny :D :D :D
Może być 24.04 [emoji12] Wolałbym inny dzień niż 21.04. Nie wątpię, że wtedy rodzą się fajne chłopaki - byczki [emoji2] Niestety tego dnia dwa lata temu mój bratanek odszedł...Miałby teraz 16 lat. Dlatego dla nas jest to smutna data.
A Tymek i tak wybierze datę, która mu najbardziej odpowiada [emoji6]

Ale Wam fajnie,ze jestescie juz tak blisko [emoji4]wszystkie bedziemy z Wami rodzic[emoji16]

@nafoczka Ty ekspresie ,zdazylas edytowac moje wyniki[emoji16]
Sama nie wiem czy piszemy wszystko?poki nie ma 100 historii to w sumie spoczko bo mozna wejsc w kazdej chwili i spardzic co kto badal ,co ewentualnie mu doradzic.
Niech zdecyduje wiekszosc.
A Ten toczen myslicie ,ze jest ok?
29,7(31-44) nie stwierdzono obecnosi la
Dodam ,ze robilam to badanie 5,5 tygodnia po poronieniu

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Gabi nadczynność, niedoczynność, i zapalenie tarczycy, którego jest kilka rodzai to odrębne jednostki chorobowe, konfiguracja chorób może być różna jak sama wiesz ale ja mam taką konfiguracje:
hashimoto+ prawidłowe dzialanie tarczycy!!!dlatego nie mam euthyroxu
a Wy macie np. hashi i niedoczynność ft3, ft4 macie w normie bo bierzecie euthyroź ze względu na to że wczesniej POJAWIŁO SIĘ U WAS NIEPRAWIDŁOWE FUNKCJONOWANIE TARCZYCY-CZYLI NIEDOCZYNNOSC LUB NADCZYNNOSC A JA NIGDY NIE MIALAM NIEDOCZYNNOSCI DLATEGO NIE DOSTAŁAM EUTHYROXU-ROZUMIESZ???
hashimoto czyli zapalenie tarczycy to co innego co haszi +niedoczynność
@mickey* - myszko moja kochana - a co to jest Hashimoto???? Pieprzyk, który Ci przypadkowo wyskoczył na skórze przy Twoim prawidłowym funkcjonowaniu tarczycy???? To choroba autoimmunologiczna, stan zapalny tarczycy, który ją "zjada"...jak to się ma wg Ciebie do prawidłowego funkcjonowania tarczycy? Jak można mówić że ma się "tylko hashi+ prawidłowo działającą tarczyce"???? Bo tsh, ft3 i ft4 jest w widełkach normy????
Ja nie staram się Ci wmówić, że masz brać Euthyrox, bo o tym decyduje Twój lekarz któremu ufasz i gila mnie na jakiej podstawie to robi. Od rana chcę Ci tylko powiedzieć (akurat na przykładzie Funi), że dla mnie samo tsh w normie nie jest wyznacznikiem zdrowej tarczycy.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

@mickey* - myszko moja kochana - a co to jest Hashimoto???? Pieprzyk, który Ci przypadkowo wyskoczył na skórze przy Twoim prawidłowym funkcjonowaniu tarczycy???? To choroba autoimmunologiczna, stan zapalny tarczycy, który ją "zjada"...jak to się ma wg Ciebie do prawidłowego funkcjonowania tarczycy? Jak można mówić że ma się "tylko hashi+ prawidłowo działającą tarczyce"???? Bo tsh, ft3 i ft4 jest w widełkach normy????
Ja nie staram się Ci wmówić, że masz brać Euthyrox, bo o tym decyduje Twój lekarz któremu ufasz i gila mnie na jakiej podstawie to robi. Od rana chcę Ci tylko powiedzieć (akurat na przykładzie Funi), że dla mnie samo tsh w normie nie jest wyznacznikiem zdrowej tarczycy.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Jeśli się mogę wtrącić to zgadzam się !

Hashi to jednak nadal problem na tle tarczycowym i jeśli teraz nie masz jeszcze niedoczynnosci to będziesz i tak ją miała prędzej czy później bo przeważnie to chodzi w kupie . I teraz chodzi o to do jakiego stopnia przeciwciał anty-tpo doprowadzisz .
Jak nie będziesz leczyć już teraz tarczycy to te przeciwciała ja zniszczą na maxa .
Hashimoto zwraca się przeciwko swoim komórką tarczycowym i niszczy sam siebie
Generalnie mówiąc tan jest ciągła wojna ;)
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja nie wiem jeszcze co zaleci lekarz ale wg tego co mowicie i co czytam to chcialabym brac,jesli jest taka potrzeba.
Bo w sumie do cholewci po co ja badalam ta tarczyce ,skoro tsh mialam 1 to w sumie moglam to olac bo jest dobre ,no i tak tez mi lekarz doradzal,aby nie badac.
Natomiast jezeli moge sobie pomoc i zapobiec "zjadaniu" mojej tarczycy to wole sprobowac.
Zobacze jak lekarz sie do tego ustosunkuje[emoji4]

@olvi w sumie to wiem ale mignela mi asia669 i bylam przekonana ,ze napisala "ktoras"(przepraszam za okreslenie ) Beata[emoji6]
Przepraszam cos mi inaczej mignelo[emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry