reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Gabiś ale z tego co pamiętam to miałaś i niedoczynność i nadczynność więc zasadne jest w tym przypadku, że lekarz przepisał euthyrox, thyrozol a mi chodzi o przypadki gdzie lekarz przepisuje euthyrox na hashi w przypadku gdy ma się w normie hormony tarczycy
zresztą już napisałam wydaje mi się że to istotne i pasuje taką info wrzucić na 2 wątek że hashi leczy się euthyroxem
Nadczynność miałam przed ciążą, w ciąży wpadłam w niedoczynność i po wyrównaniu hormonów cały czas biorę Euthyrox N50.
Ja przed ciążą wiedziałam że mam nadczynność, Gravesa Basedowa i guzek w lewym płacie. I to podobno nie wpływa na powodzenia ciąży.
Moje "grzebanie" w temacie tarczycy dało tyle, że usg i biopsja u innego specjalisty wykazało że oprócz GB mam też Hashi a to już wpływ może mieć.
Jeśli masz swojego zaufanego lekarza który uważa inaczej to ok. My z @Kitki i @magda82 piszemy o swoich przypadkach, które może komuś się przydadzą.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Nadczynność miałam przed ciążą, w ciąży wpadłam w niedoczynność i po wyrównaniu hormonów cały czas biorę Euthyrox N50.
Ja przed ciążą wiedziałam że mam nadczynność, Gravesa Basedowa i guzek w lewym płacie. I to podobno nie wpływa na powodzenia ciąży.
Moje "grzebanie" w temacie tarczycy dało tyle, że usg i biopsja u innego specjalisty wykazało że oprócz GB mam też Hashi a to już wpływ może mieć.
Jeśli masz swojego zaufanego lekarza który uważa inaczej to ok. My z @Kitki i @magda82 piszemy o swoich przypadkach, które może komuś się przydadzą.

Gabi nie rozumiemy się:)
cały czas piszę o niebie, a Ty o chlebie;)
Sus wyłapała o co mi chodzi8-)
buzki kochana

Kochane, to co ile najlepiej badać tsh w ciąży? Ostatnio badałam 28 marca, miałam tsh 0,23 i zmniejszoną dawkę do N50/25 co drugi dzień.

Dziewczyny jeśli chodź o tarczyce to jestem szczęśliwą posiadaczka "niedoczynnością tarczycy i hashimoto "
Ostatnio anty tpo wynosiło u mnie 3000
Tsh ponad 2 .
Biorę dawkę 125 mg levothyroxine .
Mój lekarz chce unormować tsh max do 1,5 w moim przypadku to jest najlepsza wartość .

Mój lekarz mówił ze najważniejsze aby utrzymać tarczyce na odpowiednim poziomie bo z przeciwciałami nic nie da się zrobić nie mana to leku .

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Gabi nie rozumiemy się:)
cały czas piszę o niebie, a Ty o chlebie;)
Sus wyłapała o co mi chodzi8-)
buzki kochana
Tutaj odpisałam Ci w jakim stanie jest moja.tarczyca i co mi dało dociekanie prawdy i dalsze diagnozowanie.
Wcześniej napisałam Ci, że obecnie tsh, ft3, ft4 mam w.normie i nadal.biorę euthyrox bo też mam.hashi.
Buźka :-) :-)

Tutaj odpisałam Ci w jakim stanie jest moja.tarczyca i co mi dało dociekanie prawdy i dalsze diagnozowanie.
Wcześniej napisałam Ci, że obecnie tsh, ft3, ft4 mam w.normie i nadal.biorę euthyrox bo też mam.hashi.
Buźka :-) :-)

Gabi nadczynność, niedoczynność, i zapalenie tarczycy, którego jest kilka rodzai to odrębne jednostki chorobowe, konfiguracja chorób może być różna jak sama wiesz ale ja mam taką konfiguracje:
hashimoto+ prawidłowe dzialanie tarczycy!!!dlatego nie mam euthyroxu
a Wy macie np. hashi i niedoczynność ft3, ft4 macie w normie bo bierzecie euthyroź ze względu na to że wczesniej POJAWIŁO SIĘ U WAS NIEPRAWIDŁOWE FUNKCJONOWANIE TARCZYCY-CZYLI NIEDOCZYNNOSC LUB NADCZYNNOSC A JA NIGDY NIE MIALAM NIEDOCZYNNOSCI DLATEGO NIE DOSTAŁAM EUTHYROXU-ROZUMIESZ???
hashimoto czyli zapalenie tarczycy to co innego co haszi +niedoczynność

Dziewczyny ale narobilam zamieszania na watku[emoji4]
Bardzo cenie wasze wszystkie rady i dziekuje Wam za nie,bo dzieki temu bede mniej wiecej wiedziala czego oczekiwac u lekarza.
Endo znalazlam na czwartek wiec mam nadzieje dowiedziec sie konkretow jak to w koncu jest z ta moja tarczyca.
Dla mnie to poki co skomplikowane[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Asia - cudny brzuszek! Polecam termin 21.04 z tego dnia sa super chlopaki[emoji6] ja pamietam jak bralas ode mnie clexane i szlam Ci wyslac z takim malutkim dawidem. Minal rok i zobacz tez juz finiszujesz[emoji2]

Mickey - nie uwazam abym kogos wprowadzala w blad, wyrazam tylko swoje zdanie. Nie pisze ze funia ma brac eutyrox tylko ze bym nie lekcewazyla i poszla do endokrynologa. To ze ktos ma inne zdanie i inne doswiadczenie nie znaczy ze wprowadza kogos w blad. Ja malo pisze ale czytam i Wam kibicuje, jestem na biezaco i tez czasem mam wrazenie ze powoli robi sie kolo wzajemnej adoracji i moje mysi byc mojsze a przeciez nie o to w tym wszystkim chodzi. Kazdy sie dzieli swoja wiedza doswiadczeniem a osoba zainteresowana i tak musi sama zdecydowac w jakim kierunku chce pojsc. Milego dzionka dziewczynki[emoji3] [emoji3]

My wlasnie na spacerze a pizga u nas dzis strasznie. No i gdzie ta ciepla sloneczna wiosna?[emoji22]
Tak, pamiętam. Jednym słowem przyczyniłaś się do naszego sukcesu [emoji6]

Do góry