reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

To może i ja coś powiem o terczycy
Moje anty tpo to 870 !!!!!!!!!!!
Przy tym tsh 5,1
Haszimoto i dwa gózki malutkie .
Takie wyniki miałam trzy lata temu
Od tamtej pory biore eythyrox
Teraz w ciąży tsh skakało do 5 potem spadało do 0,23
Na przeciwciała nie ma nic
Poprostu trzeba utrzymywać hormony na właściwym poziomie
Mnie na początku ciąży tsh skoczyło do 5 i jakoś szczęśliwie ciąża sie rozwijała
Nie zwalałabym 4 moich poronień oraz. Moich ciąż biochemicznych na tsh jeśli sie leczy czy tym bardziej na tpo .
Fiołkowa
Masz zakrzepice kobieto !!!
Dawka 40 heparyny to dużo za mała dawka !!!!!!!!!
Ja mam dawke 80 przy 60 kg .
Przykro mi z powodu obumarcia twojej dzidzi
Jadyne co bym zrobiła na twoim miejscu to napewno zbadałabym płód czy nie miało wad genetycznych
Wtedy będziesz wiedzieć wszystko

reklama
Tak miałam euthyrox 50 N przy prawidłowym poziomie ft3 i ft4 i bez niedoczynności .Taka jest według endokrynologow wlasciwa dawka tyroksyny w przypadku hashi.I tak zresztą twierdzi Milewicz będący endo-gin .A ja ufam jemu i wiem,że przy tej dawce bez ciąży dobrze się czuję. A nie leczy się wyników tylko samopoczucie pacjenta .

Asia - cudny brzuszek! Polecam termin 21.04 z tego dnia sa super chlopaki[emoji6] ja pamietam jak bralas ode mnie clexane i szlam Ci wyslac z takim malutkim dawidem. Minal rok i zobacz tez juz finiszujesz[emoji2]

Mickey - nie uwazam abym kogos wprowadzala w blad, wyrazam tylko swoje zdanie. Nie pisze ze funia ma brac eutyrox tylko ze bym nie lekcewazyla i poszla do endokrynologa. To ze ktos ma inne zdanie i inne doswiadczenie nie znaczy ze wprowadza kogos w blad. Ja malo pisze ale czytam i Wam kibicuje, jestem na biezaco i tez czasem mam wrazenie ze powoli robi sie kolo wzajemnej adoracji i moje mysi byc mojsze a przeciez nie o to w tym wszystkim chodzi. Kazdy sie dzieli swoja wiedza doswiadczeniem a osoba zainteresowana i tak musi sama zdecydowac w jakim kierunku chce pojsc. Milego dzionka dziewczynki[emoji3] [emoji3]

My wlasnie na spacerze a pizga u nas dzis strasznie. No i gdzie ta ciepla sloneczna wiosna?[emoji22]

Asia - cudny brzuszek! Polecam termin 21.04 z tego dnia sa super chlopaki[emoji6] ja pamietam jak bralas ode mnie clexane i szlam Ci wyslac z takim malutkim dawidem. Minal rok i zobacz tez juz finiszujesz[emoji2]

Mickey - nie uwazam abym kogos wprowadzala w blad, wyrazam tylko swoje zdanie. Nie pisze ze funia ma brac eutyrox tylko ze bym nie lekcewazyla i poszla do endokrynologa. To ze ktos ma inne zdanie i inne doswiadczenie nie znaczy ze wprowadza kogos w blad. Ja malo pisze ale czytam i Wam kibicuje, jestem na biezaco i tez czasem mam wrazenie ze powoli robi sie kolo wzajemnej adoracji i moje mysi byc mojsze a przeciez nie o to w tym wszystkim chodzi. Kazdy sie dzieli swoja wiedza doswiadczeniem a osoba zainteresowana i tak musi sama zdecydowac w jakim kierunku chce pojsc. Milego dzionka dziewczynki[emoji3] [emoji3]

My wlasnie na spacerze a pizga u nas dzis strasznie. No i gdzie ta ciepla sloneczna wiosna?[emoji22]
kitki z tym kołem adoracji to mnie rozbawiłaś...;)
ja staram się analizować wyniki pytać i zawsze jak coś się dowiem np. od dr Przybycienia, czy tak jak ostatnio dr Sachy to piszę bo może się komuś przydać,a adoratora już mam ... w domu:Djestem hetero:p
w każdym razie ja nigdy jeszcze nie słyszałam że HASHIOTO leczy się euthyroxem:szok::szok::szok:
Madziu to mnie zaskoczyłaś
bo mi nie ma kto przepisać euthyroxu, nie pojmuje tego jak można leczyć coś, gdy ma się wyniki dobre
rozumiem że Suska ma euthyrox bo miała tsh około 5, no nic bedę rozmawiać z dr P zobaczymy co mi powie...bo anty tpo i tg to ja mam dopiero wysokie i guzka też mam
kitki to ja się boję żebym kogoś nie wprowadziła w błąd, bo piszę tylko wtedy gdy jestem pewna wiedzy od lekarza, a jesli czegoś nie wiem to poprostu nie piszę,
Sus co jaki czas teraz bierzesz intralipid?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
@mickey* dlatego też napisałam że leczy się samopoczucie pacjenta .Ja przy prawidłowym poziomie hormonów tarczycy źle się czułam .A to że 50N to standardowa dawka w przypadku hashi to nie zdanie tylko jednego lekarza ale kilku u których byłam .

@mickey* dlatego też napisałam że leczy się samopoczucie pacjenta .Ja przy prawidłowym poziomie hormonów tarczycy źle się czułam .A to że 50N to standardowa dawka w przypadku hashi to nie zdanie tylko jednego lekarza ale kilku u których byłam .
kolejny raz zapytam dr P zobaczę co mi powie i napiszę
czy każda z Was która ma hashi ale nie ma niedoczynności bierze euthyrox???jeśli tak jaką dawkę napiszcie macie
@nafoczka może warto wrzucić do 2 wątku tą informację bo to dość istotne a ja będąc tyle na forum o tym nie wiedziałam

Mickey - ja mam wiedze tez od lekarza, sama sobie nie wymyslam. Ty masz swoje zdanie, ja mam swoje, kazda ufa swojemu lekarzowi i ok. Jak dla mnie luz. Takze koncze dyskusje

Bralam podobnie jak Magda tylko zaczynalam od N25. Pozniej przy zajsciu i poczatku ciazy N50 ale tsh mi mocno skoczylo i druga polowe ciazy bralam N75. Po ciazy standardowo w szpitalu obnizyli. I znow jechalam na 50. Ale zle sie czulam zrobilam wyniki i tsh znow prawie 5 takze teraz mam N75 juz dosc dlugo

kitki z tym kołem adoracji to mnie rozbawiłaś...;)
ja staram się analizować wyniki pytać i zawsze jak coś się dowiem np. od dr Przybycienia, czy tak jak ostatnio dr Sachy to piszę bo może się komuś przydać,a adoratora już mam ... w domu:Djestem hetero:p
w każdym razie ja nigdy jeszcze nie słyszałam że HASHIOTO leczy się euthyroxem:szok::szok::szok:
Madziu to mnie zaskoczyłaś
bo mi nie ma kto przepisać euthyroxu, nie pojmuje tego jak można leczyć coś, gdy ma się wyniki dobre
rozumiem że Suska ma euthyrox bo miała tsh około 5, no nic bedę rozmawiać z dr P zobaczymy co mi powie...bo anty tpo i tg to ja mam dopiero wysokie i guzka też mam
kitki to ja się boję żebym kogoś nie wprowadziła w błąd, bo piszę tylko wtedy gdy jestem pewna wiedzy od lekarza, a jesli czegoś nie wiem to poprostu nie piszę,
Sus co jaki czas teraz bierzesz intralipid?
Na początku ciąży co dea tygodnie
Potem co trzy
Teraz już raz w miesiącu było
Ostatni raz będę przyjmować w 21 tygodniu ciąży i już koniec

reklama
Ja też biorę 50N, ft3 i ft4 w normie.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Gabiś ale z tego co pamiętam to miałaś i niedoczynność i nadczynność więc zasadne jest w tym przypadku, że lekarz przepisał euthyrox, thyrozol a mi chodzi o przypadki gdzie lekarz przepisuje euthyrox na hashi w przypadku gdy ma się w normie hormony tarczycy
zresztą już napisałam wydaje mi się że to istotne i pasuje taką info wrzucić na 2 wątek że hashi leczy się euthyroxem

Do góry