reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Ja nie wiem jeszcze co zaleci lekarz ale wg tego co mowicie i co czytam to chcialabym brac,jesli jest taka potrzeba.
Bo w sumie do cholewci po co ja badalam ta tarczyce ,skoro tsh mialam 1 to w sumie moglam to olac bo jest dobre ,no i tak tez mi lekarz doradzal,aby nie badac.
Natomiast jezeli moge sobie pomoc i zapobiec "zjadaniu" mojej tarczycy to wole sprobowac.
Zobacze jak lekarz sie do tego ustosunkuje[emoji4]

@olvi w sumie to wiem ale mignela mi asia669 i bylam przekonana ,ze napisala "ktoras"(przepraszam za okreslenie ) Beata[emoji6]
Przepraszam cos mi inaczej mignelo[emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Funia czasami lekarz patrzy tylko na tsh jeśli jest w normie to olewa sprawę . Tak naprawdę trzeba sprawdzać i kontrolować te f4 i f3 plus tsh to wszystko musi być w normie jeśli nie jest to coś jest nie Hello ! Tak jak pisaliśmy wcześniej hasimoto nie da się wyleczyć te przeciwciała są i będą ale jak będziesz przyjmować odpowiednie leki i będziesz miała odpowiedniego lekarza to urodzisz zdrowe dziecko i będziesz się czuła dobrze .
Ja mam anty-tpo aż 3000 ale ze mam unormowana tarczyce to czuje się świetnie . Nie wiem jak u was ale ja jak mam większe tsh niż 1,5 to bardzo źle się czuje i nie mam siły na nic .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@matulka a prl po MTC badalaś przyjmując dostinex?i taki wynik wyszedł? czy to badanie robiłaś jak jeszcze dostinexu nie brałaś?
Nie, Przybycień prosił abym zbadała prolaktynę z obciążeniem na poczatku cyklu i dopiero po tym badaniu wdrożyła lek. Dostinex przyjmuję dopiero 6 tygodni, ale chcę w kolejnym cyklu sprawdzić jak i czy PRL wogóle spadła. Choć przyznam, że moja endokrynolog podważyła konieczność badania prolaktyny z obciążeniem. Ponoć odchodzi się od tego badania. Ponadto uważa, że powinnam przyjmować większą dawkę, a nie 0,5 tabletki co 7 dni. Ale na razie trzymam się jego zaleceń.

I miałabym jeszcze jedno pytanie ile dziewczyn tutaj ma grupę krwi RH - ?
A u męża występuje RH + ?

Ja tak mam.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
124424,0-7,04,2017
45500,0-10.04.2017
to samo laboratorium, ta sama godz. badania. CRL 3 cm, powiedziała, ze serduszko szybciutko bije, że nie są to powolne uderzenia i że nie wygląda to źle. Jak jej powiedziałam o becie to powiedziała uuuu i od razu na USG wzięła. Moze pomyłka w labo, albo cud. Tj. 10 tc wiem ze nie ma już zasadności robienia tego badania, bo beta potrafi spaść. Zrobiłam ją dlatego, że tego 7.04 niewielki przyrost był w porównaniu do poprzedniego wyniku. Chciałam się przygotować na złą wiadomość podczas dzisiejszego USG.

124424,0-7,04,2017
45500,0-10.04.2017
to samo laboratorium, ta sama godz. badania. CRL 3 cm, powiedziała, ze serduszko szybciutko bije, że nie są to powolne uderzenia i że nie wygląda to źle. Jak jej powiedziałam o becie to powiedziała uuuu i od razu na USG wzięła. Moze pomyłka w labo, albo cud. Tj. 10 tc wiem ze nie ma już zasadności robienia tego badania, bo beta potrafi spaść. Zrobiłam ją dlatego, że tego 7.04 niewielki przyrost był w porównaniu do poprzedniego wyniku. Chciałam się przygotować na złą wiadomość podczas dzisiejszego USG.
Na takim poziomie już nie bada się bety, z resztą ona po jakimś czasie zaczyna przyrastać wolniej a później lekko spada, nie wiem dokładnie czy to akurat w tych tc ale na pewno tak jest.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Malutka liluli a sorry za pytania ale mogę nie być na bieżąco czy któraś z was na już dziecko ? I czy mialyscie podana immunoglobulina ?

My mamy taka wlasnie grupe ja RH- a moj T. RH+

Fiolkowa cudownie ze wszystko jest dobrze [emoji5]

Liluli
Ja mam RH-a mój P ma RH+
Mamy dwóch chłopaków którzy mają grupę RH+
Zawsze mialam podawaną immunoglobuline po porodzie i po poronieniach czy łyżeczkowaniach
Robiłam przeciwciała do krwinek czerwonych i mam ujemne

reklama
Malutka liluli a sorry za pytania ale mogę nie być na bieżąco czy któraś z was na już dziecko ? I czy mialyscie podana immunoglobulina ?
Niestety, ale ja nie mam dzieci.
Tak, za każdym razem miałam podaną immunoglobulinę w szpitalu, z tego co pamiętam ważne, aby podana była do 48h po poronieniu czy porodach potem podobno nie ma to już sensu.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry