Witam Was dziewczyny,ja tez sie nie udzielam,ale czytam,wysylam oceny i oczywiscie ciesze sie i smuce razem z Wami:-*,pisze bo sama nie wiem co mam o tym wszystkim myslec,ostatnio bylam doraznie u gin,po bolach brzucha i krzyży,martwilam sie bardzo ze to akcja porodowa,do tego oddawanie moczu co pol godziny i napinajacy sie brzuch,i odrazu kazalam mu zmierzyc szyjke,stwierdzil ze zadko widzi tak długą,ale nie zapytalam ile miala,po kilku dniach mialam wizytę u swojego na nfz,on też sam badal mi szyjke i stwierdzil ze ma 3,5 cm i wszystko jest ok,i ze nic mnie nie boli,i to tylko mój wymysł,nigdy nie pytalam ile mialam wczesniej,moj blad,ale czy to znaczy ze jest za krótka,jesli mozecie napiszcie proszę,z gory dziękuję,ja chciałabym sie udzielać,dodac zdjęcie brzuszka i w ogole,ale nie umiem:-(,POZDRAWIAM WSZYSTKIE DZIEWCZYNY!
reklama
motylek1234
Fanka BB :)
Dziewczyny mój lekarz prowadzący uważa że tak do 3cm może być ze jest prawidłowa mam nospe magnez i biorę leki na podtrzymanie ale pójdę do lekarza w pn by wykonał pomiar szyjki bo się boje sama nw co robić prywatnie lekarz mówił przez tel że też taka może być ze nie ma wskazań by zakładać pessar
motylek1234
Ja się niestety na tym nie znamWitam Was dziewczyny,ja tez sie nie udzielam,ale czytam,wysylam oceny i oczywiscie ciesze sie i smuce razem z Wami:-*,pisze bo sama nie wiem co mam o tym wszystkim myslec,ostatnio bylam doraznie u gin,po bolach brzucha i krzyży,martwilam sie bardzo ze to akcja porodowa,do tego oddawanie moczu co pol godziny i napinajacy sie brzuch,i odrazu kazalam mu zmierzyc szyjke,stwierdzil ze zadko widzi tak długą,ale nie zapytalam ile miala,po kilku dniach mialam wizytę u swojego na nfz,on też sam badal mi szyjke i stwierdzil ze ma 3,5 cm i wszystko jest ok,i ze nic mnie nie boli,i to tylko mój wymysł,nigdy nie pytalam ile mialam wczesniej,moj blad,ale czy to znaczy ze jest za krótka,jesli mozecie napiszcie proszę,z gory dziękuję,ja chciałabym sie udzielać,dodac zdjęcie brzuszka i w ogole,ale nie umiem:-(,POZDRAWIAM WSZYSTKIE DZIEWCZYNY!
Myślę że tu jest fajny artykuł
http://m.dzidziusiowo.pl/ciaza-i-porod/zdrowie-w-ciazy/2389-niewydolnosc-szyjki-macicy-w-ciazy
Moja gin przy 28 mm mówiła ze jest ok ale jak na kolejnej wizycie za 2 tyg miała mniej (czyli się skracala) to zaczęła się panika
Buziaczki :*
http://m.dzidziusiowo.pl/ciaza-i-porod/zdrowie-w-ciazy/2389-niewydolnosc-szyjki-macicy-w-ciazy
Moja gin przy 28 mm mówiła ze jest ok ale jak na kolejnej wizycie za 2 tyg miała mniej (czyli się skracala) to zaczęła się panika
Buziaczki :*
Doris:-)
Moderatorka Mama super Czwórki :-)
Hej
@nafoczka ja nie zniknęłam, bo czytam Was na bieżąco i wiem co się dzieje, ha ha. Tylko piszę mniej ale to nie znaczy, że mnie nie ma.
Jak mnie wywołacie na pewno odpowiem, bo wiem co tutaj się dzieje ;-)
Co do @fondie, to też czekam na info, naprawdę nikt nie ma do niej nr telefonu? Mogłaby pokazać Małą i napisać kilka słów ....
@nafoczka, a może do Ciebie dziewczyny by powysyłały swoje nr telefonów?
@bea25ta , powtarzasz jeszcze betę? Kiedy pierwsze usg i zdjęcie dla nas?
@motylek1234 , zmień suwaczek, bo wskazuje Ci w tej chwili "okres płodny"
W ogóle Dziewczyny ciężarówki, wstawiajcie suwaczki!!!!
A ja dostałam kilka dni temu @ nr 2, po prawie 2 miesięcznej przerwie. :-)
@nafoczka ja nie zniknęłam, bo czytam Was na bieżąco i wiem co się dzieje, ha ha. Tylko piszę mniej ale to nie znaczy, że mnie nie ma.
Jak mnie wywołacie na pewno odpowiem, bo wiem co tutaj się dzieje ;-)
Co do @fondie, to też czekam na info, naprawdę nikt nie ma do niej nr telefonu? Mogłaby pokazać Małą i napisać kilka słów ....
@nafoczka, a może do Ciebie dziewczyny by powysyłały swoje nr telefonów?
@bea25ta , powtarzasz jeszcze betę? Kiedy pierwsze usg i zdjęcie dla nas?
@motylek1234 , zmień suwaczek, bo wskazuje Ci w tej chwili "okres płodny"
W ogóle Dziewczyny ciężarówki, wstawiajcie suwaczki!!!!
A ja dostałam kilka dni temu @ nr 2, po prawie 2 miesięcznej przerwie. :-)
motylek1234
Doris a jak zmienić suwaczek? bo zapomniałam...
Dziewczyny cała noc myślałam o tym skracanie szyjki aż dziś poszłam znów do lekarza okazało się że wszystko ok i ze szyjka ma 4,4cm co za ulga a wczoraj lekarz zmierzył mi odwrotnie aparatem usg i dlatego było 3,6
Dziewczyny cała noc myślałam o tym skracanie szyjki aż dziś poszłam znów do lekarza okazało się że wszystko ok i ze szyjka ma 4,4cm co za ulga a wczoraj lekarz zmierzył mi odwrotnie aparatem usg i dlatego było 3,6
@Tęczowa na wstępie gratuluję wizyty. Super, że mały się pokazał. A jak Ci wyszła krzywa cukrowa? Może masz zbyt długie odstępy w posiłkach, od tego też mogą pojawić się ketony w moczu.Witajcie,
co ja mogę dodać sama odzywam się rzadko, ale nie mam nic na usprawiedliwienie swe , ale w razie czego historię opisałam
Motylek czytam i czytam to co piszesz i nic nowego nie napiszę, ale do cholery weź się w końcu postaw twojemu lekarzowi, bo ta szyjka coraz krótsza, a Ty nie możesz jeszcze rodzić! niech Ci założą szew lub passer , ja bym nie czekała tylko działała...
wszystkie ciężarne całuję w brzuszki, a za wszystkei walczące trzymam kciuki .
Franio/Wiktor dziś pokazał swoje usta i lekarka stwierdziła , że piękne . Dla mnie niczym sie nie różniło od warg sromowych ale co ja sie tam znam na usg . Waży 900 g i kopie gdzie popadnie.
Matka natomiast ma pić jeszcze więcej wody, bo 2 litry to za mało i dlatego mam ketony w moczu. No cóż pozostaje mi pić i sikać...
dziś 26+2
tęczowa89
Asiu hmm no jem jak jestem głodna , powiem szczerze nie pilnuję żeby było regularnie i może to jest błąd.
Krzywa wyszła tak:
na czczo : 4,47 mmol norma (3,40-5,50)
po 1 h: 5,15 mmol ( norma do 11,10)
po 2h: 4,65 mmol (do 7,80)
reklama
Dorisku właśnie ostatnio o tobie myślałam " gdzie jesteś " .
Tęczowa ty nawet się nie waż nas nie informować o postępach twojego dzieciątka
Motylek jak tylko zauważysz jakieś zmiany w szyjce lub coś niepokojącego to jak najszybciej leć do lekarza !!!! Zwłaszcza po twojej historii z ostatnich lat . Bierze byka za rogi i nie dawaj się !!!
Fondie dziewczyną się to należy !!!
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Tęczowa ty nawet się nie waż nas nie informować o postępach twojego dzieciątka
Motylek jak tylko zauważysz jakieś zmiany w szyjce lub coś niepokojącego to jak najszybciej leć do lekarza !!!! Zwłaszcza po twojej historii z ostatnich lat . Bierze byka za rogi i nie dawaj się !!!
Fondie dziewczyną się to należy !!!
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Podziel się: