reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ja bym zrobiła:
1. Badanie ogólne nasienia z morfologia - semiogram
2. Fragmentacja dna plemników = Chromatyna (w Parens robią porządna dokładna metoda, we Wrocławiu np nigdzie ta metoda nie robią tego badania, nie wiek jak w Krk)
3. Wiązanie z hialuronem

Za te 3 badania to jakis tysiąc zł zapłaciliśmy.
Jeżeli zachodzicie w ciąże bez problemu, to trzecie badanie możecie sobie podarować bo mówi o tym czy plemniki maja zdolność przebicia sie do jajeczka. U nas wyszedł ten parametr zaniżony wiec moze stad te problemy.
Ale zła chromatyna bedzie mowić o tym ze ciąże się mogą poraniać, bo dna plemnika jest słabej jakości.

@nafoczka, a jak wam wyszła chromatyna? U nas 8%.

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku
Bertha nie znalazłam wyniku bo pewnie był na maila ale dok P. wpisał chromatyna DFI 6.44 wiec musisz u siebie porównać :) a swoją droga mój M stwierdził że strasznie drogi ten sex :p

reklama
@xssenia ,mąż najpierw robił seminogram wspomagany komputerowo i tam mu wyszlo 0% prawidłowych plemników i aglutynacja,androlog zlecił mu powtórkę seminogramu( po 8dniach od 1 badania,miał 5% ,czyli norma i aglutynacji brak) ,chromatynę i test MAR. Wszystkie badania w klinice Parens. Nie trzeba się umawiać czy mieć jakieś konsultacje. Mówisz co chcesz ,płacisz i badasz:)

My sie umawialiśmy na konkretna godzinę. Wydaje mi sie ze trzeba sie umawiać na godzinę bo pani mówiła ze maja 2 pokoje do oddawania nasienia i czasem i tak robi się "zator".

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

Dzieki dziewczyny za pomoc. Musimy ogarnac te badania jak najszybciej, bo czuje ze moje choroby to nie jedyne nasze zmartwienia...

@Gabiś współczuję, ja walczę tylko i aż ze zgagą.
Piszecie o twardnieniu brzucha, mi twardnieje 3,4 razy dziennie , aż oddychać ciężko, trwa to kilkanaście sekund,ale się tym nie martwię, bo piszą ze to przepowiadanie Braxtona hiksa. Ale teraz jak czytam to już sama nie wiem, czy mam panikować?

Lamia78 u ciebie to już który tydzień ucieka?

Fondie niech wylazi hehehe też tak miałam że brzuszek mi dokuczał a cesarkę wywolywali mi w 38tyg

Jak ja Wam dziewczyny zazdroszczę przysmaków...ogórkowa mogłam jeść co dzień, śledzie również...
A teraz nie jem prawie nic, mam mega zgage i wymiotuje wieczorami, ledwo żyję, już sama nie wiem co jeść żeby zatrzymało się w żołądku...
@kas90 mnie też mdlilo i mdli gdy jestem glodna, starałam się jeść mało ale często.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Oj, współczuję Gabiś. Mnie czasem też męczy zgaga, ale wszystko zostaje w brzuszku. Za to przez dietę cukrzycowa moja waga od stycznia wcale nie rośnie.

Wczoraj byłam u okulisty i nie zezwala na poród SN. Ogólnie nieciekawie z moimi oczami [emoji20]

reklama
Dziewczyny mam problem nie czuje ruchów a mam 20 tydzień ciąży wiem tyle ze tetno dziecka jest co robić jeszcze przeziębienie;(
Rano znów twardy brzuch i skurcz ale przeszłam się i przeszedl

Do góry