Bertha nie znalazłam wyniku bo pewnie był na maila ale dok P. wpisał chromatyna DFI 6.44 wiec musisz u siebie porównać a swoją droga mój M stwierdził że strasznie drogi ten sexJa bym zrobiła:
1. Badanie ogólne nasienia z morfologia - semiogram
2. Fragmentacja dna plemników = Chromatyna (w Parens robią porządna dokładna metoda, we Wrocławiu np nigdzie ta metoda nie robią tego badania, nie wiek jak w Krk)
3. Wiązanie z hialuronem
Za te 3 badania to jakis tysiąc zł zapłaciliśmy.
Jeżeli zachodzicie w ciąże bez problemu, to trzecie badanie możecie sobie podarować bo mówi o tym czy plemniki maja zdolność przebicia sie do jajeczka. U nas wyszedł ten parametr zaniżony wiec moze stad te problemy.
Ale zła chromatyna bedzie mowić o tym ze ciąże się mogą poraniać, bo dna plemnika jest słabej jakości.
@nafoczka, a jak wam wyszła chromatyna? U nas 8%.
--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku
reklama
bertha
Fanka BB :)
@xssenia ,mąż najpierw robił seminogram wspomagany komputerowo i tam mu wyszlo 0% prawidłowych plemników i aglutynacja,androlog zlecił mu powtórkę seminogramu( po 8dniach od 1 badania,miał 5% ,czyli norma i aglutynacji brak) ,chromatynę i test MAR. Wszystkie badania w klinice Parens. Nie trzeba się umawiać czy mieć jakieś konsultacje. Mówisz co chcesz ,płacisz i badasz
My sie umawialiśmy na konkretna godzinę. Wydaje mi sie ze trzeba sie umawiać na godzinę bo pani mówiła ze maja 2 pokoje do oddawania nasienia i czasem i tak robi się "zator".
--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku
lamia78
@Gabiś współczuję, ja walczę tylko i aż ze zgagą.
Piszecie o twardnieniu brzucha, mi twardnieje 3,4 razy dziennie , aż oddychać ciężko, trwa to kilkanaście sekund,ale się tym nie martwię, bo piszą ze to przepowiadanie Braxtona hiksa. Ale teraz jak czytam to już sama nie wiem, czy mam panikować?
Piszecie o twardnieniu brzucha, mi twardnieje 3,4 razy dziennie , aż oddychać ciężko, trwa to kilkanaście sekund,ale się tym nie martwię, bo piszą ze to przepowiadanie Braxtona hiksa. Ale teraz jak czytam to już sama nie wiem, czy mam panikować?
Oj, współczuję Gabiś. Mnie czasem też męczy zgaga, ale wszystko zostaje w brzuszku. Za to przez dietę cukrzycowa moja waga od stycznia wcale nie rośnie.Jak ja Wam dziewczyny zazdroszczę przysmaków...ogórkowa mogłam jeść co dzień, śledzie również...
A teraz nie jem prawie nic, mam mega zgage i wymiotuje wieczorami, ledwo żyję, już sama nie wiem co jeść żeby zatrzymało się w żołądku...
@kas90 mnie też mdlilo i mdli gdy jestem glodna, starałam się jeść mało ale często.
Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Wczoraj byłam u okulisty i nie zezwala na poród SN. Ogólnie nieciekawie z moimi oczami [emoji20]
bobasek1990
asia669 możesz odezwać się do mnie na priv bardzo proszę
lamia78
32 tc już.Lamia78 u ciebie to już który tydzień ucieka?
Fondie niech wylazi hehehe też tak miałam że brzuszek mi dokuczał a cesarkę wywolywali mi w 38tyg
reklama
motylek1234
Dziewczyny mam problem nie czuje ruchów a mam 20 tydzień ciąży wiem tyle ze tetno dziecka jest co robić jeszcze przeziębienie;(
Rano znów twardy brzuch i skurcz ale przeszłam się i przeszedl
Rano znów twardy brzuch i skurcz ale przeszłam się i przeszedl
Podziel się: