reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Nas dr P wyslal do macierzynstwa.
Może dlatego że sam się w miedzy czasie przeniósł.
@xssenia niewiem czy to wystarczy. Nam w podstawowym badaniu wyszło 7% prawidłowych kijaneczek wiec zostaliśmy wysłani na zbadanie DNA plemnikow.
Może @bertha pomoże coś więcej bo robiła ostatnio i chyba @Magda82... kiedyś?

i to jedno badanie wystarczy do ew. diagnozy czy z pływakami wszystko ok? bo mam przed oczami całą listę tych badań....

Ja bym zrobiła:
1. Badanie ogólne nasienia z morfologia - semiogram
2. Fragmentacja dna plemników = Chromatyna (w Parens robią porządna dokładna metoda, we Wrocławiu np nigdzie ta metoda nie robią tego badania, nie wiek jak w Krk)
3. Wiązanie z hialuronem

Za te 3 badania to jakis tysiąc zł zapłaciliśmy.
Jeżeli zachodzicie w ciąże bez problemu, to trzecie badanie możecie sobie podarować bo mówi o tym czy plemniki maja zdolność przebicia sie do jajeczka. U nas wyszedł ten parametr zaniżony wiec moze stad te problemy.
Ale zła chromatyna bedzie mowić o tym ze ciąże się mogą poraniać, bo dna plemnika jest słabej jakości.

@nafoczka, a jak wam wyszła chromatyna? U nas 8%.

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

reklama
@EvitaO ja polecam Katowicach na ul. Łubinowej prywatny szpital ginekologiczno polozniczy ordynator to dr Bystrzejewski robil mi laparoskopie 3 lata temu do dziś drożne jajowody mam a mialam również plastyke robil mi również histeroskopię i wycinał zmiany na szyjce macicy ciny ja go polecam. Mozna prywatnie zrobić albo na nfz to umawiasz się do niego na wizytę mowisz co i jak wizyta 200 zl on wyznacza termin bardzo szybko musisz poprosić ja byłam u niego we czwartek we wtorek miałam zabieg. I w tym samym dniu albo na drugi dzień max wychodzisz do domu szpital fajny sale 2 osobowe z łazienkami jak hotel. A lekarz na prawdę super wyluzowany i bardzo miły. Jest strona tego szpitala tam możesz zobaczyć cennik

Do góry