reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Mickey, matulkaa a nie chcecie sprobowac encortonu na czczo? Mi w ciagu 2 miesiecy ladnie spadlo. Ok. miesiac temu zmniejszylam sobie sama dawke ( z 20) do 10 mg i sprawdze za miesiac czy przypadkiem nie uroslo.

Dzol a przypomnij
mi ile miałaś nk?przed i po encortonie

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
Dżoł a przypomnij mi ile miałaś nk przed i po encortonie

reklama
Wiesz, mysle ze chodzi tez o to, ze mialas "dopiero" 1 poronienie i nie wiadomo czy to nie jakas wada genetyczna, co zdarza się najczęsciej (chyba, ze robiliscie badanie)?

Moja mi to allo mlr kazala zrobic. Tylko ze ono 300 zl kosztuje i nie wiem czy jak masz ana3 to jest sens. Ja się srednio znam.

20 % w 5 dc (wrzesien ) powiedziala ze w zlym dniu zrobilam i kazala powtorzyc ( jeszcze bez encortonu) przed sama @ - (listopad) 25 dc -16%.
Wlaczyla encorton w polowie listopada i 08.02 ( 24 dc) wyszly mi takie wyniki : ( nie bardzo wiem o co chodzi z tymi %) i powiedziala ze jak bedzie ponizej 12 % to mam nie przychodzic i dalej brac ta sama dawke. No ale ze troche po tym przytylam to na wlasna reke sobie zmniejszylam do 10 mg.
459345392191cfb95c8313e163b200da.jpg

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

@bea 25 ja szanuje wasze decyzje,nigdy nikomu na siłę nic nie wciskam,a gdyby to była tajemnica,to nie pisalabym tego na priv,staram sie tutaj nikogo nie obrazac,i nie obciazac za wiele swoja osoba i moja ciąża,bo zdaję sobie sprawę ze jest tu wiele dziewczyn w gorszej sytuacji niz ja,jesli juz o cos pytam to dla mnie w kryzysowej sytuacji,ale jak mam cos madrego do powiedzenia to mówię,a jesli chodzi o lekarza to po ludzku nie chce narobic mu gnoju ze taki ofiarny jest,wiec wole na priv,i szczerze jest mi przykro ze tak uwazacie,ze jestem tylko wtedy gdy Was potrzebuję,niestety takie komentarze nie ida w dobrym kierunku,bo moze sie stac tak ze kiedy będę Was bardzo potrzebowac to nie będę miała odwagi juz prosic o pomoc,chcialam jeszcze dodac w sprawie wizyt u lekarza,@ kas kochana podziwiam Cię za cierpliwosc i nne dziewczyny,ale ja sama przekonalam sie na sobie ze czasami warto isc czesciej do ginekologa,ja w 5 tyg ciazy podczas pierwszej wizyty dowiedzialam sie o krwiaku poza kosmowkowym,wiedzialam jak mam postepowac,ze musze lezec,oszczedzac sie,czasami wizyta moze uratowac nasze dziecko,i mowie to z glebokiej troski,a o mdlosci sie nie martw,z nimi jak z cycami,sa albo ich nie ma:-)

Podstawa sukcesu jest właściwe ustosunkowanie się do swędzenia :p
Foczuś rozumiem że byłaś zajęta ustosunkowaniem się do swędzenia i dlatego dopiero teraz się pojawiłaś:D:D:D
Foczuś może kojarzysz znalazłam na 2 wątku info o nk które dziewczyny badały i np Strawbelka miała 24% nie wiesz czy długo brała wlewy przed transferem?najchętniej bym zapytała Strawbelka ale nie ma jak ...ten 2 wątek jest naprawdę mega pomocny dziękuje

Dziewczyny, a spotkałyście się ze stosowaniem sildenafilu ( Viagry) w związku ze zwiększoną aktywnością komórek NK? Podobno Jerzak w ten sposób podchodzi do tematu.

reklama
@bea 25 ja szanuje wasze decyzje,nigdy nikomu na siłę nic nie wciskam,a gdyby to była tajemnica,to nie pisalabym tego na priv,staram sie tutaj nikogo nie obrazac,i nie obciazac za wiele swoja osoba i moja ciąża,bo zdaję sobie sprawę ze jest tu wiele dziewczyn w gorszej sytuacji niz ja,jesli juz o cos pytam to dla mnie w kryzysowej sytuacji,ale jak mam cos madrego do powiedzenia to mówię,a jesli chodzi o lekarza to po ludzku nie chce narobic mu gnoju ze taki ofiarny jest,wiec wole na priv,i szczerze jest mi przykro ze tak uwazacie,ze jestem tylko wtedy gdy Was potrzebuję,niestety takie komentarze nie ida w dobrym kierunku,bo moze sie stac tak ze kiedy będę Was bardzo potrzebowac to nie będę miała odwagi juz prosic o pomoc,chcialam jeszcze dodac w sprawie wizyt u lekarza,@ kas kochana podziwiam Cię za cierpliwosc i nne dziewczyny,ale ja sama przekonalam sie na sobie ze czasami warto isc czesciej do ginekologa,ja w 5 tyg ciazy podczas pierwszej wizyty dowiedzialam sie o krwiaku poza kosmowkowym,wiedzialam jak mam postepowac,ze musze lezec,oszczedzac sie,czasami wizyta moze uratowac nasze dziecko,i mowie to z glebokiej troski,a o mdlosci sie nie martw,z nimi jak z cycami,sa albo ich nie ma:-)
Nie uważam tak:) Nie podpisuję się pod tymi słowami. Mnie nic nie uraziło. Także jak masz jakieś pytania, to śmiało pytaj. Bo po to tu jesteśmy, by pomóc jeśli umiemy.
p.s. Nie stwarzajmy problemów,tam gdzie ich nie ma. To forum nie jest od kłótni,ani ciętych komentarzy:)
Dobrego dnia wszystkim bez wyjątku:*

Do góry