reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Hej Wszystkim, hej Motylku ;)
Lamią ja jadłam 2x 1 lute i dupka... Mimo że progesteron nie był zły ale żadnych innych nie brałam leków myślę że progesteron nie zaszkodzi nawet w dużej dawce tylko żebyś go dobrze znosila..
Fondie jest jeszcze doustna luta, mi jak miałam zapalenie kazał jeść nawet parę razy dziennie doustna bo mniej się wchłania i to jest niestety 5o
U mnie po staremu, coś nam z malzem ba żołądku zalega i apetyt u mnie słaby, jadłabym tylko owoce, przypaletaly się migdały, robiłam wykaz czekam ba wyniki mam nadzieję że nie żadne g*****typu paciorkowiec, ani gronkowiec,
Znowu tsh wzrosło i pewnie będę brać leki, ale ogólnie spoko,
Bardzo mocno trzymam za Was kciuki, za staraczki głównie. .. Nie dopuszczajcie złych myśli do siebie ;) łatwo mówić, wiem lepiej nic nie mówić ale jestem z wami i mocno dopinguje że żadne endomendy nie zawala waszych planów o macierzynstwie!!!!!!
Doris, Nafoczka jak tam Wasze skarbeczki ;)
Kwiatuszku ja też już był chciała 40 tc ;););) być na końcówce albo lepiej ściskac już maleństwo ;) Pozdrawiam :)

reklama
Lamia - nie badaj juz praktyny. Ja zaszlam w ciaze z prolaktyna ok 80 wyjsciowa vez obciazenia. U mnie w lab normy 0-23 mimo to zaszlam. Majac guza przysadki. W polowie ciazy jeden zginow kazal zbadac prl wynik ponad 800[emoji50] mysleli ze to blad labu bo nigdy takiej nie widzieli. Za 2 tyg powtorzylam wynik ponad 1200 przy normie do 23[emoji47] i sie zaczelo...neurochirurdzy ginekolodzy endokrynolodzy...szkoda pisac. Wyladowalam w szpitalu i debatowali. Jedni chcieli robic operacje przysadki z dzieckiem w brzuchu inni ze wyjna wczesniaka w 7 miesiacu a jeszcze inni ze najpierw rezonans z kontrastem na ktory kazali mi podpisac zgode na swoja odpowiedzialnosc ze nie bede roscic pretensji jesli dziecko urodzi sie chore bo musialabym miec te najwyzsza dawke kontrastu. Oczywiscie sie nie zgodzilam choc maz w stresie sie val ze mi sie cos stanie. Wyszkam ze szpitala i staralam sie nie myslec. Dziecku guz nie szkodzil tylko ewentualnie mi. Dotrwalam i mam upragnionego synusia. A i po guzie ani sladu bo mialam rezonans nty z kolei podobno prkl orzy tak wysokuej prl i sie wchlonal. Tylko wariaci mnie nastraszyli i pol ciazy w mega stresue zylam. Takze radze Ci nie badaj bo prl fizjologicznie w ciazy rosnie. Jednym mniej innym wiecej. A Ty masz dalej w normie. Nie martw sue idstawiaj powoli bromka

dziewczyny ją dlaej plamoe ale.nie tak dużo będę jeszcze dzwonić do tego giną lokalnego dziś i z nim pogadamy o tej cyclonaminie może się zlituje i mi da.

dziewczyny ją dlaej plamoe ale.nie tak dużo będę jeszcze dzwonić do tego giną lokalnego dziś i z nim pogadamy o tej cyclonaminie może się zlituje i mi da.
Fondie, juz Cie sluchac nie moge i zapewne nie tylko ja.
Chyba lubisz jak jest wokol Ciebie szum.
Rob sobie co chcesz, my Ci wczoraj napisalysmy co trzeba zrobic.
Nie pisz wciaz tego samego bo i tak nas nie sluchasz, wiec po co nam to wszysyko piszesz!

Ktora chce, niech po mnie jedzie za ten post, ale mam to w nosie. Caly weekend bedziemy tylko pisac Fondie co ma zrobic a ona na koniec powie dzieki ide sie zrelaksowac przed TV

Fondie, jestes egoistka, wciaz piszesz jedno i to samo i nie wiem po co bo i tak nikogo nie slychasz, wiec chodzi Ci chyba tylko o szow, albo nie masz co robic.
Nie zastanowilas sie nad tym, ze ostatnio nikt tu prawie nic o sobie nie pisze, bo nikt nie chce Ci sie wcinac w rozmowe!

Jedna dziewczyna tu na watku napewno potrzebuje teraz duzo wsparcia, ale przeciez Ty masz teraz najwiekszy problem i nikogo nie dopuszczasz do glosu swoimi jekami.
Kazdemu juz sie odechciewa pisac tu cokolwiek o sobie przez Ciebie!

Sory dziewczyny ale musialam bo za chwile to forum bedzie puste!

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzieńdoberek,
Lamia progesteron zadowalający, jeśli chodzi o prl ja nie badam szczerze powiem zapomniałam wziąć dostinex w tym tygodniu, ale zapytam dr P. kiedyś jak Go o to pytałam to mówił, że prl mam się nie martwić, a mnie ani cycuchy nie bolą ani nic, może są bardziej trochę tkliwe ale to nie to co było w 1 ciąży, w 1 czułam się naprawdę jak w ciąży pod tym względem, mimo że od początku było nie tak bo beta bardzo słaba...
Strawbus jak Ty się czujesz? brzuszek już bardzo widoczny?
Asia a gdzie się schowałaś?
Bea jaki masz dlaszy plan?
Nafoczusia i Dorisek co u chłopców? może jakieś nowe fotki( jesli nic nie macie przeciw) wstawicie na rozweselenie forum:p

Witam. Podczytuje was co jakiś czas i kibicuje z całego serca.
Destinio przytulać cie mocno. Ja po 2 poronienie nie unialam zajsc 2 lata. Nie mam pojęcia do dziś co wtedy pomogło.

Fondi obiecałam sobie kiedyś ze już nie napisze Ale nie mogę tego już czytać.
Jest tu mnóstwo dziewczyn które by oddały wszystko żeby być na twoim miejscu.
Osobiście mi się już delikatnie ujmując wymiotować chce z twoich wywodów. Każdy szpital jest zobowiązany do przyjęcia i leczenia kobiety z plamieniami krwawienia itp rzeczami. Muszą zrobić Ci odpowiednie badania i zadecydować o dalszym leczeniu.
Nie forum jest od tego żeby brać leki które inna miała zapisane. Jednej pomogą innej zaszkodziła. Wystarczy sobie poczytać ulotki.
To ze jednej pomogły nie znaczy że tobie pomogą i zatrzymają krwawienie.Mi nie zatrzymywaly.
Jeśli twierdzisz że plamisz i się martwisz to z tym.coś zrób pod opieka wykwalifikowanych lekarzy. Nie na własną rękę.
Daj szansę innym.dziewczyna żeby mogły cieszyć się swoimi ciazami
,A tym co się starają żeby mogły w spokoju się dowiedzieć czegoś nowego.
Bo przewija się jeden i ten sam problem.
Mam wrażenie że dziewczyny cieszy ta ciąża niż Ty. Ale to już milion razy było.walkowane. I nie muszisz mi odpisywać ze nie wiem co myślisz czujesz jak Ci zależy itp bo jutro za tydzień i 8 nie będzie to samo.

AgnieszkoP jak się czujesz na końcówce.
Plastulinko
A rozpakowane mamuśki ucalujcie wasze skarby.

Pozdrawiam Was wszystkie te co mnie znają i nie. Kciuki zaciska za każdą z osobna

ja dziś wrócę do clexanu, bo się uspokoiło krwawienie, ale powiedzcie mi jedno, miałam robione w kierunku trombofilii tylko kilka badań mutacje 3, pc kardiolipiniowe, w kierunku aps, ale nie miałam np. badanego białka c, s itp, i powiedzcie mi czy się orientujecie czy tak jest dr P. mi powiedział żebym zrobiła d dimery bo jeśli mam jaką kolwiek trombofilie to w tym badaniu to wyjdzie czy faktyczne tak jest, bo on jest przeciwny clexane dla mnie ale skąd on wie na 100 % że nie mam problemu z trombofilią?
Fondie jakie masz d dimery???

Destino kochana ja wierzę, że Wam się uda. Tylko trzeba troszkę poczekać, ale pomyśl jak to się ma do późniejszej radości z rodzicielstwa. Będzie dobrze bo musi być i już i kropka. Ja wciąż zaciskam kciuki.

reklama
Dziewczyny zrezygnowalismy z maliny nie będziemy tam jezdzi co ma byc to bedzie sam fakt ze jestem jeszcze mloda wierze ze sie teraz nam uda mieć dziecko żywe :-)

Do góry