reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Witam

Kas90 ja mialam prace fizyczna wiec od razu l4, firma jak sie dowiaduje ze jestes w xiazy od razu do domu Ciebie wysylaja i czekaja na l4;)

Nafoczka tez uwazam ze to dobra decyzja, w przyszlym roku odbije to corce...
Bo w zeszle wakacje tez bylam w xiazy i ze wzgledu na krwiaka lezalam, potem corka dostala ospe i tez nigdzie nie pojechalismy heh...chyba mamy fatum z tymi wakacjami...

Dobra zbieram sie do lekarza heh

reklama
No u mnie niestety to nie jest takie proste. Nie potrzebuję L4 właściwie i nie muszę się nikomu tłumaczyć, bo sama jestem sobie szefową. No ale jak mówiłam, po miesiącu i pracy nie będę miała ;p Ale przecież musi się udać, tak bardzo bym chciała. A i z pensji męża nam wystarczy w razie czego, z tym, że najbardziej się boję, że jak cos znów pójdzie nie tak, to zostanę bez zajęcia i psychicznie się zadręczę nicnierobieniem.

edit: mam wrażenie, że piszę bardziej do siebie. Tak bardzo się boję, bo dwa razy wierzyłam, że będzie dobrze i się zawiodłam :(

Ostatnia edycja:
Kas ja miałam prace siedzaca. Wiec chodziłam ile sie dało czyli do 13 tc bo wtedy wyladowalam w szpitalu i dr prowadzący absolutnie sie nie zgodził żebym wróciła. Szczerze? Wołałam chodzić do pracy. Nie miałam czasu myśleć ze mnie pika i strzyka. A teraz wszystko analizuje po 100x .ale to juz wszystko zależy od Twojego komfortu. Bo to jest tu najważniejsze.

dziewcyzny rezygnuje z gina z krk bo nie ebde do 15nastu jezdzic naraz:) i tak sie zastanwiam za dwa tyg bedzie 30. wiec chyba by wypadalo zrobic usg wtedy. Wiec pomyslalam, że jak mam wizyte 31 u maliny to obok zrobie odrazu usg;) ktos zna tego lekarza czydobrze robi usg?
co dwa tyg nalezy robic tak wczesnie nie?

Kas przepraszam nie doczytałam że sama sobie jesteś szefem a to myślę że możesz pracować, ale poprostu się oszczędzać myślałam że w jakiejś korporacji albo firmie bo wtedy bat nad głową, terminy, stres, w razie czego głupie pytania... Ja jak pracowałam u znajomego bezstresowo, to do 10 tc no ale lekarz mi powiedział że mogę chodź miałam torbiel i powinnam była leżeć... Poroniłam ale myślę że Ro była wina immunogii,niżeli pracy....
Fondie może masz rację co za dużo to nie zdrowo, ja miałam jednego i u niego mam wszystkie usg prenatalne, połowkowe, też z Krakowa...i on mnie prowadzi...A usg robił mi nawet co 10 dni jak patrzę.... Ale jestem mu za to barrrdzo wdzięczna... Jakoś ten czas było mi łatwiej przeżyć...
A przepraszam was a Malina to nie ginekolog? On nie robi usg?

Fondie - nie jest powiedziane ze trzeba co 2 tyg. Ja w pierwsze ciazy chodzilam na wizyty co 4 tyg i usg mialam co miesiac albo co dwa, zakezalo od decyzji lekarza.
W tej ciazy do 12 tyg chodzilam co tydzien i co tydzien mialam usg tak panikowalam. Pozniej lekarz kazal chodzic co 2 tyg i ze usg co miesiac ze nie ma potrzeby czesciej. Wiec glupio mi bylo tak naciskac..i chodzilam do 2 ginow. Takze wizyty wypadaly co 2 tyg i zazwyczaj mialam usg. Czasami szybkie krotkie ale mialam. Ok 33 tyg z jednego zrezygnowalam bo juz mi bylo ciezko tak ganiac co chwila poza tym troche przestalam sie bac

Kas90- ja na poczatku ciazy bralam zwolnienie od rodzinnego. Wytlumaczylam ze nie chce by wiedzieli na razie w pracy itd i mialam zwolnienie np 2 tyg na zatoki. Pozniej oskrzela itd. Wrocilam w 12 tyg ciazy i chcialam popracowac troche ale jak szefowa strzelila focha jak powiedzialam o ciazy to ja jej "strzelilam" ciazowum L4 tydzien pozniej. I tyle mnie widzieli

mam pierwsze wyniki: przeciwciała anty TPO : 7. wartość ref. <34. wiec chyba oki :/ ciekawe jak reszta. wynik do 30 dni :(

Edit:
Ciesze sie z wyniku a moze wartosc powinna byc 0 [emoji33][emoji33]

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry