reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Porzeczka gdzie idziesz na ta laparoskopie. Chodzisz do dr.Przybycienia??
Nie kochana ja chodzę do Maliny a laparoskopie mam w szpitalu w Świętochłowicach u mojej pani dr.

Fondi odnośnie usg u Maliny to jego syn robi młody szczyl bardzo wstydliwy śmiałam się z niego co on tam robi z tymi kobietami bo trwa to bardzo długo co do umiejętności jic ci nie powiem

reklama
-Anty koagulant toczniowy
-Przeciwc. Antikardiolipinowe igg i igm
- przeciw. Antyfosfolipidowe igg i igm

Mialam zrobic jeszcze komorki nk ale zrobie je po wyplacie [emoji45]

Robiłam niedawno te same badania i wyszły negatywnie. To chyba ok?

Mam jeszcze takie pytanie. Przy mutacji genu MTHFR przyjmujecie zwykły kwas foliowy czy metyl folian? Trochę ostatnio o tym czytałam, a co zalecają lekarze?

Ostatnia edycja:
Kas przy mutacjach bierzemy metyle B6, B12 I kwas. Tak zalecają głównie genetycy a gin. przytakuja

Ps my dziś po pierwszym szczepieniu. Wikus klusia 4817g :)
Ja tez powtórzyłam badania na stan zapalny bo coś mi się wydzielina nadal nie podoba.

Robiłam niedawno te same badania i wyszły negatywnie. To chyba ok?

Mam jeszcze takie pytanie. Przy mutacji genu MTHFR przyjmujecie zwykły kwas foliowy czy metyl folian? Trochę ostatnio o tym czytałam, a co zalecają lekarze?

A ta mutacja mthfr w razie czego "wyjdzie" mi w tych badanich co wypisalam? Czy to jeszcze cos innego? Jak bede miala wyniki to dopiero ide do gin i powie co dalej.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kochane wymaz zostal pobrany, ale mialam tez konsultacje z pania doktor ktora mnie przejmie bo moja idzie wlasnie na urlop i czekam za torba, bo mam dzis juz zostax w szpitalu, jutro bede miala zabieg

Dżoł badanie na mutacje MTHFR robi sie trombofilie wrodzona. .

Kochane wymaz zostal pobrany, ale mialam tez konsultacje z pania doktor ktora mnie przejmie bo moja idzie wlasnie na urlop i czekam za torba, bo mam dzis juz zostax w szpitalu, jutro bede miala zabieg

Dżoł badanie na mutacje MTHFR robi sie trombofilie wrodzona. .
Julia trzymam kciuki.

Dzol ja o tym ze przy rombofili wychodzi nie słyszałam ale w diagnostyce to po prostu badanie MTHFR typu A i C ((ok 250zl)

Hej Dziewczyny
Już od jakiegoś czasu śledzę wątek i postanowiłam też napisać. Dżoł antykoagulant toczniowy to z krwi badanie ? I gdzie te witaminy kupić? Biorę Femibion , acard mam mutacje mthfr i dwa poronienia za sobą. Czy ktoras kobietka na zestawie acard encorton i clexane pomimo wcześniejszych poronień urodziła zdrowe dziecko? Ja nie mogę donosić w 7-8 tygodniu ciaza kończy sie poronieniem. Wykryto tylko tą mutacje.
Pozdrawiam wszystkie

Hej,

Ja mam brać acard 3 miesiące przed i femibion bo tam jest metylowana forma kwasu foliowego.

Zastanawiam się nad metylowanymi vitaminami b 6 i b12 skąd je zamówić , bo trochę boję się z internetu. Może ktoś ma jakieś doświadczenia? Może coś polecić?

Ja mam brać encorton acard i clexane

Encorton i acrad od owulacji do pozytywnego testu , po pozytywnym tescie włączyć clexane. Jak test negatywny to odstawić wszystko oprócz femibionu.
Słyszałam że encorton to bardzo silny lek ale pomaga w zagnieżdżeniu się zarodka.

Teraz we wrześniu sprobujemy ,ale strach jest ogromny.

reklama
Foczka Mały miał darmowe 5w1? I mam nadzieję,że powiedzieli Ci,że skoro jest wcześniakiem przysługują mu też pneumokoki na nfz.

Do góry