reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Porzeczka gdzie idziesz na ta laparoskopie. Chodzisz do dr.Przybycienia??
Nie kochana ja chodzę do Maliny a laparoskopie mam w szpitalu w Świętochłowicach u mojej pani dr.

Fondi odnośnie usg u Maliny to jego syn robi młody szczyl bardzo wstydliwy śmiałam się z niego co on tam robi z tymi kobietami bo trwa to bardzo długo co do umiejętności jic ci nie powiem

reklama
-Anty koagulant toczniowy
-Przeciwc. Antikardiolipinowe igg i igm
- przeciw. Antyfosfolipidowe igg i igm

Mialam zrobic jeszcze komorki nk ale zrobie je po wyplacie [emoji45]

Robiłam niedawno te same badania i wyszły negatywnie. To chyba ok?

Mam jeszcze takie pytanie. Przy mutacji genu MTHFR przyjmujecie zwykły kwas foliowy czy metyl folian? Trochę ostatnio o tym czytałam, a co zalecają lekarze?

Ostatnia edycja:
Kas przy mutacjach bierzemy metyle B6, B12 I kwas. Tak zalecają głównie genetycy a gin. przytakuja

Ps my dziś po pierwszym szczepieniu. Wikus klusia 4817g :)
Ja tez powtórzyłam badania na stan zapalny bo coś mi się wydzielina nadal nie podoba.

Robiłam niedawno te same badania i wyszły negatywnie. To chyba ok?

Mam jeszcze takie pytanie. Przy mutacji genu MTHFR przyjmujecie zwykły kwas foliowy czy metyl folian? Trochę ostatnio o tym czytałam, a co zalecają lekarze?

A ta mutacja mthfr w razie czego "wyjdzie" mi w tych badanich co wypisalam? Czy to jeszcze cos innego? Jak bede miala wyniki to dopiero ide do gin i powie co dalej.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kochane wymaz zostal pobrany, ale mialam tez konsultacje z pania doktor ktora mnie przejmie bo moja idzie wlasnie na urlop i czekam za torba, bo mam dzis juz zostax w szpitalu, jutro bede miala zabieg

Dżoł badanie na mutacje MTHFR robi sie trombofilie wrodzona. .

Kochane wymaz zostal pobrany, ale mialam tez konsultacje z pania doktor ktora mnie przejmie bo moja idzie wlasnie na urlop i czekam za torba, bo mam dzis juz zostax w szpitalu, jutro bede miala zabieg

Dżoł badanie na mutacje MTHFR robi sie trombofilie wrodzona. .
Julia trzymam kciuki.

Dzol ja o tym ze przy rombofili wychodzi nie słyszałam ale w diagnostyce to po prostu badanie MTHFR typu A i C ((ok 250zl)

Hej Dziewczyny
Już od jakiegoś czasu śledzę wątek i postanowiłam też napisać. Dżoł antykoagulant toczniowy to z krwi badanie ? I gdzie te witaminy kupić? Biorę Femibion , acard mam mutacje mthfr i dwa poronienia za sobą. Czy ktoras kobietka na zestawie acard encorton i clexane pomimo wcześniejszych poronień urodziła zdrowe dziecko? Ja nie mogę donosić w 7-8 tygodniu ciaza kończy sie poronieniem. Wykryto tylko tą mutacje.
Pozdrawiam wszystkie

Hej,

Ja mam brać acard 3 miesiące przed i femibion bo tam jest metylowana forma kwasu foliowego.

Zastanawiam się nad metylowanymi vitaminami b 6 i b12 skąd je zamówić , bo trochę boję się z internetu. Może ktoś ma jakieś doświadczenia? Może coś polecić?

Ja mam brać encorton acard i clexane

Encorton i acrad od owulacji do pozytywnego testu , po pozytywnym tescie włączyć clexane. Jak test negatywny to odstawić wszystko oprócz femibionu.
Słyszałam że encorton to bardzo silny lek ale pomaga w zagnieżdżeniu się zarodka.

Teraz we wrześniu sprobujemy ,ale strach jest ogromny.

reklama
Foczka Mały miał darmowe 5w1? I mam nadzieję,że powiedzieli Ci,że skoro jest wcześniakiem przysługują mu też pneumokoki na nfz.

Do góry