reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

5 rano od godziny nie śpię. I myślę ile rano wziąść progesteronu. ..potem patrze ale chyba cyce mniej bolą. .potem myślę czy jak wstanę to czy będę mieć okres. A potem oczywiście czemu mnie nie mdli...i zaraz nadchodzi, że na pewno jest źle bo beta powinna być kolo 1000 dziś a ja objawów nie mam.
Eh....zawsze uważałam, że najlepszy jest okres staran:(
Mam dwie opcje albo brać jak kazał milewicz po dwie albo po jednej a na noc dwie. Nie wiem co robić ale może do jutra nic się nie stanie jak wezmę po dwie jak milewicz kazał.
O matko moja głowa znów wariuje. Strawbelka tak jak pisałaś ja wspolczuje sama sobie .

Asia ja straciłam 5 ciąż i walczę ale widzę ze mój m juz się poddał. ... i wiem, że ostatnia według niego próba bo ma dość.
Juz wiem dziś wezmę po dwie3xdzienie a jutro już 3 razy po 1 i na noc dwie.
Z drugiej strony jak wchodzę w kalendarz który to tydzień ciąży wychodzi ze 4 a ja widełki mam do 750 w 4 tyg. Wiec może jednak nie spada beta ...boże ja chcę usunąć ......wtedy mi głową odpoczywa tylko a ja spać nie mogę. Przepraszam, że was tak mecze napiszcie wprost jak macie dość to przestanę :(
Fondie, marudz nam ile chcesz, jak ma Ci to pomoc. Ja Cie rozumiem, bo tez przez to przechodzilam i tez swirowalam. Robilam bete i za pol dnia bylam pewna ze beta spada i tak w kolko od bety do bety.
Bardzo Ci kibicuje.
Jak nie chcesz dziewczynom marudzic, mozesz mi marudzic na priva, mam duzo czasu i tel. nosze przy dupie i moge Cie pocieszac jak tego potrzebujesz[emoji6]
Idziesz dzis na bete? Ja bym poszla, przynajmniej sie troche uspokoisz jak zobaczysz za betka idzie w gore:*

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Beatka nie cukruje - tak jest!!!! ;)

Fondie będzie dobrze:)

Kitki mieć syna i córkë to marzenie wielu!! :) kiedyś moje też a dziś chcę mieć drugie dziecko wszystko jedno jaka płeć :)
U mnie też po ostatniej stracie strach przed ciążą był ogromny, dużo czasu upłynęło zanim zaczęłam starania.

Strawbelko i właśnie dzięki temu forum, fotkom dzieciaczków inaczej dziś patrzę na maluszki można powiedzieć oswoiłam się z tematem!! :)

Ja właśnie wyjechałam! Za jakieś 650 km będę nad morzem!!!

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny pozdrawiam Was wszystkie i całuję ;* przepraszam że żadnej nic nie pisze ale narazie żyje wątkiem Fondie, bardzo Ci kibicuje i wierzę że utrzymass brzuszek!!!Kwiatuszku i innym brzuchatkom oczywiście że też, fajnie Kwiatuszku że się u ciebie uspokoiło, teraz odpoczywaj i powinno być już tylko dobrze!!!!!
Fondie nie mam zespołu, chociaż badania na niego robilam parę miesięcy po poronieniu a wtedy on czasem jest "utajniony" ;)
Dobrze że wcinasz lutke, wiesz teraz mi się przypomniało że siostra tak w 8 tc reż plamila na brązowo, i była załamana i pomogła jej luteina....
Co do bólu piersi może gdzieś są moje wpisy jak ja również panikowalam że wogole, nawet lekarz był sceptyczny.. A ja super zero bólu nic a nic.. Może czasem troszkę.. Płakałam że to koniec.. Dlatego tym bym.sie nie sugerowala... Na początku ciąży wpuerniczalam ile wlezie aż mąż się śmiał... Nie wiedzieliśmy bo to było mniej więcej właśnie 4 tc.. Jadłam śledzie z tortem bo pamiętam byłam wtedy u przyjaciółki na chrzcinach to.sie śmiali a ja myślałam że przed okresem takie smaki.... A dopiero potem miałam "piekło" także na bycie niedobrze przyjdzie czas uwierz ;););) wiem wiem jestem mądra bo już te tyg mam za sobą, i chodz cały czas panikuje bo teraz doszły ruchy których nie czuję, klucia itp, to życzę Ci tego samego ;););););) będzie dobrze ;)
Staraczkom życze dwóch kreseczek, ale już takich na stałe ;) potem.zeby miały dwie nóżki ;);)
Nie poddawajcie Sue dziewczyny, trzeba walczyć, i chodź czasem brak sił i samozaparcia odpocząć nabrać sił i dalej próbować... Wiem i rozumiem ze to wcale nie jest łatwe..
Strawbelka zupełnie cie rozumiem, ja mam podobnie.. Z tymże u mnie to chyba bardziej lęk... Wyobraźcie sobie ze widziałam się z koleżanką i nic jej o ciąży nie mówiłam, chodź patrzyła na brzuch a ja nic potem myślę kurcze czemu przecież to nie wstyd, przecież die cieszę, ale bałam się że a jak coś się stanie... A jeśli coś a jeśli... I tak milion pytań w głowie.... Także u mnie to jakiś nieuzasadniony lęk...
Pozdrawiam Was serdecznie!!!

Fondie, marudz nam ile chcesz, jak ma Ci to pomoc. Ja Cie rozumiem, bo tez przez to przechodzilam i tez swirowalam. Robilam bete i za pol dnia bylam pewna ze beta spada i tak w kolko od bety do bety.
Bardzo Ci kibicuje.
Jak nie chcesz dziewczynom marudzic, mozesz mi marudzic na priva, mam duzo czasu i tel. nosze przy dupie i moge Cie pocieszac jak tego potrzebujesz[emoji6]
Idziesz dzis na bete? Ja bym poszla, przynajmniej sie troche uspokoisz jak zobaczysz za betka idzie w gore:*

no właśnie nie idę dziś. Bo dziś było umówiona z mala na wycieczkę po obiedzie i z kuzynkami tak czeka na te wycieczkę a wiadomo ja nie pojadę jak plamie. Wiec mój m robi od rana coś przy samochodzie teraz nie jest sprawny (od rana hehe właśnie zjadł śniadanie i poszedł ) żeby móc jechać z nimi. Wiec z rana nie mam jak jechać busem ani na nogach nie idę . A popołudniu zaraz wyjazd. Wiec wole małej nie zabierać wycieczki przez moją betę. Jeszcze zaraz wstanie i leżenie do poludnia nie będzie ale oszczędzać bede sie ile się da. Nie proszę mamy ani teściowej bo zaraz będzie a co wciazyyy juz nie mowie ze musze coś wymyślić czemu m jedzie anie ja.
Widzę że wszystkie mają nadzieję, że się uda mi....ale kurde u mnie plamienie zawsze jedno wskazuje :( łeb mnie do tego zaczął boleć z nie wyspany. Na tyle na ile wstałam to mało plamie takie plamienia jaśniejsze są na razie i mało ich.wie lutka działa ale nie wiem co z beta. Raz tak miałam przy biochemiczne identycznie tylko plamic zaczęłam 4dni po spóźnione miesiączkę identycznie plamilam:( luka zatrzymała plamienie ale beta spadła , nie przekroczyła wtedy 300 a kreska na teście była bladziutka.

Bea to kiedy test?
Riri nie dziwie się ją bym wogole do porodu nie mówiła nawet małej bym nie mówiła ze brzuch mi urósł ale chyba przed dnia nie da się ukryć takich rzeczy za cwana jest :)
Odnośnie wklejanie dzieci i brzuszków. Jesli chodzi o mnie wklejajcie co chcecie ja i tak codziennie dzieci widzę małe odwiedzam i noszę. Najmniejsze miałam w dniu kiedy plamic zaczęłam oj piękności malutkie. Wszystkie bym zjadła :( ale pewnie kilka dni smutku będzie jakbyś ie nie udało patrząc na maluchy ale będę musiala się przyzwyczaić bo za dużo ich wokół. Moj m dziś od rana mówi ze on się cieszy najwyżej jutro będzie płakał a dziś się cieszy i ma nadzieję że bedzie dobrze.

Avita :-) Udanego wypoczynku. Wchlaniaj slonce, powietrze i pozytywne nastawienie od innych ludzi.A tych ze zlym nastawieniem opierdzielaj lub lekcewaz. Mam nadzieje, ze woda w mozu juz nadaje.sie do kapania.

Mialam zrobic test ale zrezygnowalam czuje sie okresowo a tylko ze stresu jest mi blee. Juz nastawiam sie na zabieg i porzadki w moim ciele.
Fondie fajnie Ze maz jest szczery i ze mowi ze bedzie sie w razie qu smucil moj zamyka sie wtedy ja tez i tematu nie ma.

Ostatnia edycja:
Avita :-) Udanego wypoczynku. Wchlaniaj slonce, powietrze i pozytywne nastawienie od innych ludzi.A tych ze zlym nastawieniem opierdzielaj lub lekcewaz. Mam nadzieje, ze woda w mozu juz nadaje.sie do kapania.

Mialam zrobic test ale zrezygnowalam czuje sie okresowo a tylko ze stresu jest mi blee. Juz nastawiam sie na zabieg i porzadki w moim ciele.
Zrób test nie bądź mną :)

Napiszcie proszę jak colostrum bierzecie w ciazy ? Ja wkoncu wczoraj jedna jadłam nie dwie bo nafoczka pisała se 1 w ciazy brala:)
Agnieszablonowe, Strawbelka jak ?

Kochana.ja sprawdzalam jak Tobie podano zastrzyk 14- mi 18. Tobie wtedy mial peknac lub 19a mi 20 wieczor . Wiec jutro albo w poniedzialek zrobie choc cyce tez nie reaguja i to bez sensu.Zresxta ja mierze temperature i ona mi pokazuje ze juz po ptakach wiec ....

Wez lutke i nie rezygnuj z wycieczki. Malej nie nos. A najlepiej niech Cie moaz nosi ;-)

Zrób test nie bądź mną :)

Napiszcie proszę jak colostrum bierzecie w ciazy ? Ja wkoncu wczoraj jedna jadłam nie dwie bo nafoczka pisała se 1 w ciazy brala:)
Agnieszablonowe, Strawbelka jak ?
Fondie, ja w ciazy colostrum bralam chyba do 6tc. Odstawilam, bo na sama mysl ze mam go lyknac robilo mi sie niedobrze. Stwierdzilam, ze moze organizm albo moja intuicja chce mi cos powiedziec no i nawet nie balam sie odstawic.
No ale mnie to Fondie nie sluchaj, bo ja to leki bralam i biore troche po swojemu, intuicyjnie.

reklama
janoszowa kazala kiedys 2 x dziennie i jak serce bedzie 1 raz dziennie do 18tygodnia jakos tak nie pamietam nawet juz albo 3 razy dzinnie. Jak mi beta tak urosla to moze to colostrum az tak nie potrzebne wiec chyba raz dzinnie ebde brac nie wiem sama chyba ze dzis dwa jeszcze wezme ;/ nie wiem co robic.
mne wogole nie jest nie dobrze a pamietam ze mni mulilo kilka razy. cyce bardziej wrazliwe ale co ztego jak lutke mam

Do góry