reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Nafoczka, ja jeszcze tez plamienie mam ale raczej tylko przy podcieraniu niż samoistnie (sorki za szczegóły). Za 10 dni idę na wizytę do gina i zapytam czy juz możemy. ;-)
Mój M dziś przywiózł mi wagę ( ka cały czas się wczasuję) i Oliś waży 4150 g czyli przez 9 dni przybrał 400 g. To sporo ale ogólnie od wagi urodzeniowej mało ale on dużo spadł na wadze.
Poza tym jest wielkim slodziakiem. A Twój juz się świadomie uśmiecha? Mój jak na razie bardzo się przygląda i słucha jak się mówi.do niego. Uśmiechnął się patrząc na mnie raz i wydaje mi się ze był.to juz taki świadomy uśmiech albo mu się tylko tak.udalo. Dzisiaj skończył miesiąc.
a
Fondie my z Doris miałyśmy bardzo podobne bety tylko robilysmy w odwrotne kolejne dni :)

Doris Wikus tez waży 4200, a po urodzeniu spadł ok 300g. Dostał tez krostki na buzi, czasem są zaognione a czasem nie widać. Myślę że to trochę od przegrzania bo ma pi spaniu. Niestety w nocy spi ze mną przez te bóle brzuszka (poprzedni spał od początku w lozeczku). Nie ma jak iść na chrzest w kropki :D
Z oczkami byliśmy u okulisty i jest ok ale chyba nie uśmiecha się świadomie. A i w nosie mu smurczy i nie wiem czy to "odbite mleko" czy katar. Czyścisz nosek?
A czy możemy? hmm myślę że tak :D

Justine (dobrze Bea pisze) dawka 10mg sterydu to taka co nie zaszkodzi a już pomoże i większość z nas z taką startuje albo wiecej.

reklama
Beata, dziękuję za informacje :) Czytałam własnie, ze dr Jeżak wypisuje na całe starania encorton, ale moi lekarze nie dawali mi go przed stymulacją.
Nie wiem czy branie encortonu i jednocześnie szczepienia nie będą ze sobą kolidować? Najbardziej się własnie o to martwię, żeby sobie nie zaszkodzić ;)
Justine, Fondie cos pisala ze encorton obniza mrl.
Popytaj jej. Ona sie niedawno szczepila i wie jak encorton ma sie do szczepien[emoji6]

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Oliś też śpi ze mną w łóżku bo się karmimy w nocy i śpimy się karmiąc.
Justin witaj i zapraszam do przeczytania naszego wątku. Wszystko dokładnie jest napisane jakie dawki encortonu stosujemy lub stosowalysmy i do kiedy.
Fondie jutro idziesz na betę?

Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka

Fondie, ja miałam wysoką betę. W 15 dpo moja beta 916, Nafoczki jakoś podobnie.

Sorry za post pod postem ale przy tak słabym necie ciężko edytować na telefonie

JustynA jeśli dopiero zaczynasz szczepienie to nie bierz encortonu dopiero jak zielone światło będziesz miała i bardzo chcesz włączyć od 1 dc to wtedy włącz.
Doris tak musze jutro sądy dzień.
Dziewczyny plamienia mijają zostaje juz taki żółty śluz bóle odeszły to dobry znak? W sumie beta wszystko pokaże jakoś nadziei brak coraz bardziej :(jakby było ok to niby skąd to plamienie kurde:(

Fondie, ja miałam wysoką betę. W 15 dpo moja beta 916, Nafoczki jakoś podobnie.

Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka
A potem już się podwajala ?Co 48h ?ja nie wiem kiedy owu była jakieś 10, 11 chyba miałam wczoraj góra 12dpo
Pamiętam jak mówiłaśże w następny dzień miałaś juz mdlosci

JustynA jeśli dopiero zaczynasz szczepienie to nie bierz encortonu dopiero jak zielone światło będziesz miała i bardzo chcesz włączyć od 1 dc to wtedy włącz.
Doris tak musze jutro sądy dzień.
Dziewczyny plamienia mijają zostaje juz taki żółty śluz bóle odeszły to dobry znak? W sumie beta wszystko pokaże jakoś nadziei brak coraz bardziej :(jakby było ok to niby skąd to plamienie kurde:(
Fondie, to super ze plamienia ustaja.
Ciesz sie, wyglada na to ze Twoja Fasolka ( Fasolki) jest silna.
Jakby beta spadala, to wydaje mi sie ze bys dalej plamila.
Ale fajnie[emoji4]
Ja wiem ze u Ciebie jest dobrze[emoji4]

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Przy biochemiczne luka tez mi zatrzymała plamienie a beta spadła i odstawiłam i miesiączka przyszła . Jak ustaje znaczy ze problem z progesteronem miałam tak ?

Edit jeśli jakiś ukryty pęcherzyk którego nie widział lekarz pękł po ovitrelle to tez miałam 15dpo wiec beta podobna ale leki może za późno podane ale zgodnie z zaleceniem maliny.

Ostatnia edycja:
Przy biochemiczne luka tez mi zatrzymała plamienie a beta spadła i odstawiłam i miesiączka przyszła . Jak ustaje znaczy ze problem z progesteronem miałam tak ?

Edit jeśli jakiś ukryty pęcherzyk którego nie widział lekarz pękł po ovitrelle to tez miałam 15dpo wiec beta podobna ale leki może za późno podane ale zgodnie z zaleceniem maliny.
Fondie trzymam kciuki. Wrocilam z cudnych Mazur. Powinnam w poniedzialek dostac okres, wczoraj mialam maly stan podgoravzkowy i mdlosci. Jajniki ciagna. Testu nie zrobilam, moze jutro sie odwaze:)

reklama
Do góry