reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Susana do konca miesiaca mam urlop, a pozniej no wlasnie co?
Jest problem bo niema obstawy na moim dziale, a ja niepowiedzialam nikomu o ciazy i narazie niezamierzam, bo w rwzie niwlepowodzenia niemam szans na swoje miesjce bo jjz kto inny je zajmie...:/ .chcialam isc na l4 zwykle narazie a potem wiem ze wyrownuja jesli sie dowiedzie ze juz w ciazy bylam... niechcialabym zostawic dziewczyn w takiej sytuacji, wiec zastanawiam sie czy nie wrocic do pracy i chodzic na zwolnienie co jakis czas...tylko moja praca to srednio dla kobiety w ciazy, moja dobra kumpela wie , wiec mi pomagala lub nieangazowala mnie w prace gdzie bylo dzwiganie, ale czy ja moge ja tak wykorzystywac? Heh niewiem co robic...
Pewnie to chaotyczne co napisalam ...

Mnie od wczoraj mdlosci zaczely meczyc, i niestety zalaczylo mi sie ze jak cos zjem to nadal czuje pusty zoladek heh...
Do wizyty zostal tydzien z groszem, jestem troche ciekawa co sie tam w srodku dzieje....

Susana do konca miesiaca mam urlop, a pozniej no wlasnie co?
Jest problem bo niema obstawy na moim dziale, a ja niepowiedzialam nikomu o ciazy i narazie niezamierzam, bo w rwzie niwlepowodzenia niemam szans na swoje miesjce bo jjz kto inny je zajmie...:/ .chcialam isc na l4 zwykle narazie a potem wiem ze wyrownuja jesli sie dowiedzie ze juz w ciazy bylam... niechcialabym zostawic dziewczyn w takiej sytuacji, wiec zastanawiam sie czy nie wrocic do pracy i chodzic na zwolnienie co jakis czas...tylko moja praca to srednio dla kobiety w ciazy, moja dobra kumpela wie , wiec mi pomagala lub nieangazowala mnie w prace gdzie bylo dzwiganie, ale czy ja moge ja tak wykorzystywac? Heh niewiem co robic...
Pewnie to chaotyczne co napisalam ...

Mnie od wczoraj mdlosci zaczely meczyc, i niestety zalaczylo mi sie ze jak cos zjem to nadal czuje pusty zoladek heh...
Do wizyty zostal tydzien z groszem, jestem troche ciekawa co sie tam w srodku dzieje....
Julia
Podziwiam cię za stoicki spokój .
Ale duży plus dla ciebie że jesteś opanowana czekasz spokojnie do wizyty i nie fisiujesz jak np ja .
Choć bardzo się staram być opanowana na zewnątrz w środku mam. jakiś armagedon .:p:o:o
A z tym jedzeniem to wiem coś o tym .
Zajadałam mdłości do 11 tygodnia .
Teraz jest już lepiej .
3 kilo do przodu i wstrętny celulit na dupie:D:D

Susana &&&&&&&&&&&&&& za dobre wyniki badań!!! :)

Burczuś za Twoją kropkę też &&&&&&&&&&&&&&&&& :)

Julia z tą robotą zawsze są dylematy ale powiem Ci tak w pierwszej ciąży chodziłam do pracy do ósmego m-ca bo szkoda mi było koleżanek i nie chciałam zostawiać im mojej roboty. Nikt nigdy nie powiedział mi "dziękuje" a ja wylądowałam w szpitalu z przemęczenia. Na szczęście wszystko skończyło się
dobrze. Dziś wiem że NIE WARTO ryzykować.!!!

Fondie jeszcze nie brałam bromergonu. A trzeba zacząć w określonym dc czy obojętne to jest!??
Bierzesz collostrum cały czas!?

Susana niewiem skad sie wzielo...
Chyba tez to przyszlo po rozmowie z lekarka, myslalam ze bede co chwile chciala jezdxic...
Sadzilam ze powie wizyty beda co tydzien,a ona ze nsjlepiej za 3 tyg....zaczelam nad tym rozmyslac i doszlam do wnioskow, ze nic juz nieporadze na tym etapie a usg co tydzien niezmieni biegu wydarzen....

Hej witam się poniedziałkowo. Julia który to tydzień? Co do moich rozważań nad pracą pewnie poszłabym tak jak piszesz na L4 zwykłe na 2 tyg i wtedy zdecydowała. My naprawdę mamy ciąże wysokiego ryzyka i albo bardzo pragniemy dzidka i poradzimy bez pracy w razie wu albo bedziemy mieć puste pokoje w domu bez dzidka a utrzymasz prace. Przemyśl. Ja w donoszonej ciąży jak wyszedł test poszłam do doktorki i na l4 nawet serduszko się jeszcze nie pokazało ,a ja już w domu leżakowałam. Wtedy też nie byłam świadoma ,że mogłoby się nie pokazać czy coś ale ...sama wiesz.

Co do ciązy ,pracy i zwolnień. Moja znajoma pracuje w bankowości i mówi o zwolnieniu człowieka na L4 hmm zastanawiam się bo ona lubi bajery mówić czy to w ogóle możliwe? Ma pracownika który wychlapał że może być w ciąży a ma kiepskie wyniki sprzedaży . Mówi ,że będzie musiała ją zwolnić a ona kredyty ma i jeszcze może ciąża. To co prawo się zmieniło ,że można pracownika zwalniać w ciązy czy na l4 czy to jakieś machloje firmowe?

hej
Sus trzymam kciuki
Bea można zwolnić pracownika ale w momencie gdy jest na zasiłku rehabilitacyjnym, w czasie l4 nie może. po upływie 181 dni pracownik albo wraca do pracy, albo idzie na zasiłek . Nawet gdyby ta dziewczyna dostarczała zwykłe l4 nie ciążowe, to w momencie gdy szef wręczy jej wypowiedzenie ona przedstawi tylko zaświadczenie od lekarza o ciąży i mają pozamiatane

Witajcie :-)

Wychylam się lekko z krzaków. Ale czy wyjdę - nie wiem..

Burczuś - gratuluję. Będzie wszystko dobrze.
Julia - podziwiam i trzymam kciuki. A pracą się nie przejmuj, dbaj o siebie i dzidziolka :-)
Sus - kochana, że też Ciebie musi męczyć ta torbiel? Trzymam kciuki za Ciebie i dzidzię dziś na badaniu :biggrin2:
Nafoczko - żadnych szkarlatyn nie chcę widzieć u Ciebie :tak:
Avita, Asia666, Bea25ta, Doris, tęczowa, marzycielka, kwiatuszek, fondie, Destino, Beri, Bertha, Riri, - ;) buziaczki Kochane na nowy tydzień (i dla wszystkich, których pominęłam - pierwszy raz spróbowałam z pamięci wymienić Was kochane).

Ja miałam od środy po południu męża, w końcu przyjechał z delegacji, bardziej nacieszyła się Oliwia i przeżywała, że tata znów odjeżdża...ale ja też skorzystałam :-) :):tak: Teraz mi smutno, bo dziś znów wyruszają, cholera wie kiedy zjadą. I jak tu zaplanować i trafić w owulację? :-(

Susana kciukasy za wyniki badań... I wszystkie poczatkujace brzuchatki mocno mocno żeby poszło do przodu ;);););)
Ja dziś zaczynam 11 tc myślałam że mdłości mnie opuszcza ale niestety, dałam koncert na pół bloku..... Wmusilam w siebie pół suchej bułki... Ehhhhh...

reklama
Witajcie dziewczyny

Widzę, że coraz więcej dziewczyn siedzi w krzakach ;)

Nafoczka - trzymam kciuki, żeby to nie była szkarlatyna tylko ból gardła

burczuś - piękna druga krecha :tak:

Doris - też bym trochę pobyła nad tym jeziorem ;)

susana - kciukam za pozytywne wiadomości :)

Do góry