reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Susana do konca miesiaca mam urlop, a pozniej no wlasnie co?
Jest problem bo niema obstawy na moim dziale, a ja niepowiedzialam nikomu o ciazy i narazie niezamierzam, bo w rwzie niwlepowodzenia niemam szans na swoje miesjce bo jjz kto inny je zajmie...:/ .chcialam isc na l4 zwykle narazie a potem wiem ze wyrownuja jesli sie dowiedzie ze juz w ciazy bylam... niechcialabym zostawic dziewczyn w takiej sytuacji, wiec zastanawiam sie czy nie wrocic do pracy i chodzic na zwolnienie co jakis czas...tylko moja praca to srednio dla kobiety w ciazy, moja dobra kumpela wie , wiec mi pomagala lub nieangazowala mnie w prace gdzie bylo dzwiganie, ale czy ja moge ja tak wykorzystywac? Heh niewiem co robic...
Pewnie to chaotyczne co napisalam ...

Mnie od wczoraj mdlosci zaczely meczyc, i niestety zalaczylo mi sie ze jak cos zjem to nadal czuje pusty zoladek heh...
Do wizyty zostal tydzien z groszem, jestem troche ciekawa co sie tam w srodku dzieje....

Susana do konca miesiaca mam urlop, a pozniej no wlasnie co?
Jest problem bo niema obstawy na moim dziale, a ja niepowiedzialam nikomu o ciazy i narazie niezamierzam, bo w rwzie niwlepowodzenia niemam szans na swoje miesjce bo jjz kto inny je zajmie...:/ .chcialam isc na l4 zwykle narazie a potem wiem ze wyrownuja jesli sie dowiedzie ze juz w ciazy bylam... niechcialabym zostawic dziewczyn w takiej sytuacji, wiec zastanawiam sie czy nie wrocic do pracy i chodzic na zwolnienie co jakis czas...tylko moja praca to srednio dla kobiety w ciazy, moja dobra kumpela wie , wiec mi pomagala lub nieangazowala mnie w prace gdzie bylo dzwiganie, ale czy ja moge ja tak wykorzystywac? Heh niewiem co robic...
Pewnie to chaotyczne co napisalam ...

Mnie od wczoraj mdlosci zaczely meczyc, i niestety zalaczylo mi sie ze jak cos zjem to nadal czuje pusty zoladek heh...
Do wizyty zostal tydzien z groszem, jestem troche ciekawa co sie tam w srodku dzieje....
Julia
Podziwiam cię za stoicki spokój .
Ale duży plus dla ciebie że jesteś opanowana czekasz spokojnie do wizyty i nie fisiujesz jak np ja .
Choć bardzo się staram być opanowana na zewnątrz w środku mam. jakiś armagedon .:p:o:o
A z tym jedzeniem to wiem coś o tym .
Zajadałam mdłości do 11 tygodnia .
Teraz jest już lepiej .
3 kilo do przodu i wstrętny celulit na dupie:D:D

Susana &&&&&&&&&&&&&& za dobre wyniki badań!!! :)

Burczuś za Twoją kropkę też &&&&&&&&&&&&&&&&& :)

Julia z tą robotą zawsze są dylematy ale powiem Ci tak w pierwszej ciąży chodziłam do pracy do ósmego m-ca bo szkoda mi było koleżanek i nie chciałam zostawiać im mojej roboty. Nikt nigdy nie powiedział mi "dziękuje" a ja wylądowałam w szpitalu z przemęczenia. Na szczęście wszystko skończyło się
dobrze. Dziś wiem że NIE WARTO ryzykować.!!!

Fondie jeszcze nie brałam bromergonu. A trzeba zacząć w określonym dc czy obojętne to jest!??
Bierzesz collostrum cały czas!?

Susana niewiem skad sie wzielo...
Chyba tez to przyszlo po rozmowie z lekarka, myslalam ze bede co chwile chciala jezdxic...
Sadzilam ze powie wizyty beda co tydzien,a ona ze nsjlepiej za 3 tyg....zaczelam nad tym rozmyslac i doszlam do wnioskow, ze nic juz nieporadze na tym etapie a usg co tydzien niezmieni biegu wydarzen....

Hej witam się poniedziałkowo. Julia który to tydzień? Co do moich rozważań nad pracą pewnie poszłabym tak jak piszesz na L4 zwykłe na 2 tyg i wtedy zdecydowała. My naprawdę mamy ciąże wysokiego ryzyka i albo bardzo pragniemy dzidka i poradzimy bez pracy w razie wu albo bedziemy mieć puste pokoje w domu bez dzidka a utrzymasz prace. Przemyśl. Ja w donoszonej ciąży jak wyszedł test poszłam do doktorki i na l4 nawet serduszko się jeszcze nie pokazało ,a ja już w domu leżakowałam. Wtedy też nie byłam świadoma ,że mogłoby się nie pokazać czy coś ale ...sama wiesz.

Co do ciązy ,pracy i zwolnień. Moja znajoma pracuje w bankowości i mówi o zwolnieniu człowieka na L4 hmm zastanawiam się bo ona lubi bajery mówić czy to w ogóle możliwe? Ma pracownika który wychlapał że może być w ciąży a ma kiepskie wyniki sprzedaży . Mówi ,że będzie musiała ją zwolnić a ona kredyty ma i jeszcze może ciąża. To co prawo się zmieniło ,że można pracownika zwalniać w ciązy czy na l4 czy to jakieś machloje firmowe?

hej
Sus trzymam kciuki
Bea można zwolnić pracownika ale w momencie gdy jest na zasiłku rehabilitacyjnym, w czasie l4 nie może. po upływie 181 dni pracownik albo wraca do pracy, albo idzie na zasiłek . Nawet gdyby ta dziewczyna dostarczała zwykłe l4 nie ciążowe, to w momencie gdy szef wręczy jej wypowiedzenie ona przedstawi tylko zaświadczenie od lekarza o ciąży i mają pozamiatane

Witajcie :-)

Wychylam się lekko z krzaków. Ale czy wyjdę - nie wiem..

Burczuś - gratuluję. Będzie wszystko dobrze.
Julia - podziwiam i trzymam kciuki. A pracą się nie przejmuj, dbaj o siebie i dzidziolka :-)
Sus - kochana, że też Ciebie musi męczyć ta torbiel? Trzymam kciuki za Ciebie i dzidzię dziś na badaniu :biggrin2:
Nafoczko - żadnych szkarlatyn nie chcę widzieć u Ciebie :tak:
Avita, Asia666, Bea25ta, Doris, tęczowa, marzycielka, kwiatuszek, fondie, Destino, Beri, Bertha, Riri, - ;) buziaczki Kochane na nowy tydzień (i dla wszystkich, których pominęłam - pierwszy raz spróbowałam z pamięci wymienić Was kochane).

Ja miałam od środy po południu męża, w końcu przyjechał z delegacji, bardziej nacieszyła się Oliwia i przeżywała, że tata znów odjeżdża...ale ja też skorzystałam :-) :):tak: Teraz mi smutno, bo dziś znów wyruszają, cholera wie kiedy zjadą. I jak tu zaplanować i trafić w owulację? :-(

Susana kciukasy za wyniki badań... I wszystkie poczatkujace brzuchatki mocno mocno żeby poszło do przodu ;);););)
Ja dziś zaczynam 11 tc myślałam że mdłości mnie opuszcza ale niestety, dałam koncert na pół bloku..... Wmusilam w siebie pół suchej bułki... Ehhhhh...

reklama
Witajcie dziewczyny

Widzę, że coraz więcej dziewczyn siedzi w krzakach ;)

Nafoczka - trzymam kciuki, żeby to nie była szkarlatyna tylko ból gardła

burczuś - piękna druga krecha :tak:

Doris - też bym trochę pobyła nad tym jeziorem ;)

susana - kciukam za pozytywne wiadomości :)

Do góry