reklama
Oj, to już długo w niepewności nie pozostaniesz. :-) Życzę Ci z całego serca, aby ten cykl był owocny! Z przegrodą się pożegnałaś to tylko rodzeństwo dla małego wchodzi w grę, innej opcji nie ma!Riri przepraszam za pominięcie. Gratuluję maluszka i samych dobrych wieści na wizytach Wam życzę.
Susana sorry już więcej kilometrów za teściorami nie biję bo byłam w rossmanie i nie mieli zawsze są tu z tym problemy. Encortonu "miła"pani w aptece też mi nie dała mówiła żebym poszła na pogotowie po recepte A do swoich zaprzyjaźnionych nie mam jak jechać bo młody ma gorączkę i wisi mi na szyi.
Asia 669 ja też niby według zaleceń doktorka powinnam testować 27.05 ale @ ma przyjsc w tą niedzielę to po co testować po @ jak wiadome co się święci heh
Z leków biorę kwas foliowy solgara 8001x1, acidum folicum 5mg i jakby było mało to 15 heh ale mało mam bo to prezent więc jak się skończy to zostają te 2 pierwsze,. Wit,
b6- 50mg 3x1
b12 100mgx1,
acard
Riri, jak ja uwielbiam czytać wiadomości, że wszystko z maluszkiem w porządku. Zdrówka Wam życzę i pogody ducha na następne miesiące.
Nafoczka, M. pewnie średnio się w tym odnajduje, ale jak czytam bardzo się stara a z wizytami to czasem ja sama zapominam, więc czeba mu wybaczyć i się nie denerwować. Może jeszcze odkręci ten grafik i pojedzie z Karolkiem do lekarza. Ty się tylko nie denerwuj. A wiadomo już kiedy wracasz do domku?
Asiu chcieliby mnie jutro wypuścić, nie ma skurczy = nie ma problemu. Jutro na porannej wizycie mam poprosić choćby o piątek bo nawet wybrać mnie nie ma kto
Ps w sumie ma szczęście ze zadzwonił bo mi nerwy przeszły
Ps w sumie ma szczęście ze zadzwonił bo mi nerwy przeszły
avita dzisiaj łapki nie bola tak bardzo ale łeb mi odpada zwariowac idzie tak mnie boli staram sie jak moge nie brac nic ale nie wiem czy wytrzymam.
Ta Pani genetyk powiedziała, ze ta mutacja nie odpowiada za poronienia az tak, żebynie szukac dziury w calym i nie przesadzac jesli ma sie homocysteine wnormie to wszystko gra a nalezy ja kontrolowac co pol roku i wsio. Biore duzo mniejsze dawki niz ty:
metafoli- 1,2 mg
b12-niecaly 1mg
b6 -40mg taki mam tak wskladzie i tak biore jak mi sie skonczy to zakupie swansowa na razie nie ma co szalec. Niektorzy lekarze nawet wciazy odstawiaja te wiataminy wiec maja dobra homocyteine dobre masz dawki ja narazienie swiruje biore co mam ja skoncze pomysle jedz duzo zielonego to metafolina czysta-tak slyszalam
kiedy masz mrl?
dzis sie dowiedziałam, że malina dal jednej babce 60mg encortonu wiec widac ze indywidualnie podchodzi do pacjenta.
ide spac bo m glowa peknie zaraz. Dobrze zrozumialam..bierzesz b complex zwykly i metyllowy tez? a po co tyle? jaodstawilam zwykly calkowicie nie am sensu tak zasmiecac organizmu
aha odnosnie allo mrl ja te znie robilam przed ale teraz jak patrze na wyniki i z kazdym kolejna wizyta i rozmowa z pacjentaki utwierdzam sie w przekonaniu, żeto dobry lekarz ..dzis wyczytałam, że szczepionki "przygotowuja organizam do przyjecia czegos nowego" czyli ciazy nie tylko to allo mrl ..nie wim moze mi nie pomoga ale placebo bedzie hehe
Ta Pani genetyk powiedziała, ze ta mutacja nie odpowiada za poronienia az tak, żebynie szukac dziury w calym i nie przesadzac jesli ma sie homocysteine wnormie to wszystko gra a nalezy ja kontrolowac co pol roku i wsio. Biore duzo mniejsze dawki niz ty:
metafoli- 1,2 mg
b12-niecaly 1mg
b6 -40mg taki mam tak wskladzie i tak biore jak mi sie skonczy to zakupie swansowa na razie nie ma co szalec. Niektorzy lekarze nawet wciazy odstawiaja te wiataminy wiec maja dobra homocyteine dobre masz dawki ja narazienie swiruje biore co mam ja skoncze pomysle jedz duzo zielonego to metafolina czysta-tak slyszalam
kiedy masz mrl?
dzis sie dowiedziałam, że malina dal jednej babce 60mg encortonu wiec widac ze indywidualnie podchodzi do pacjenta.
ide spac bo m glowa peknie zaraz. Dobrze zrozumialam..bierzesz b complex zwykly i metyllowy tez? a po co tyle? jaodstawilam zwykly calkowicie nie am sensu tak zasmiecac organizmu
aha odnosnie allo mrl ja te znie robilam przed ale teraz jak patrze na wyniki i z kazdym kolejna wizyta i rozmowa z pacjentaki utwierdzam sie w przekonaniu, żeto dobry lekarz ..dzis wyczytałam, że szczepionki "przygotowuja organizam do przyjecia czegos nowego" czyli ciazy nie tylko to allo mrl ..nie wim moze mi nie pomoga ale placebo bedzie hehe
Ostatnia edycja:
Fondie nie biore zwykłego tylko metylowy! Mam też osobno metyle tylko w więksxych dawkach (pisałam wczesniej) raz biorę complex raz osobno każdą.
Mnie też w pon. po szczepieniu tak bolała głowa ale nic nie brałam tylko poszłam spać.
A 60 mg encortonu to strasznie dużo. Żebym tylko tyle nie musiała brać
Homocysteine mam 7 przy normie 5-12 to chyba oki.
Riri gratuluje Ci. Teraz dużo siły i spokoju (o ile to możliwe)!!
Mnie też w pon. po szczepieniu tak bolała głowa ale nic nie brałam tylko poszłam spać.
Ostatnia edycja:
Nafoczka kochana, przepraszam za to pomyłkę, ale tak w biegu pisałam,że nawet nie zdążyłam spr co napisałam :-) super,że Już nie masz skurczy, a M się nie przejmuj, faceci tak.maja...mój M też...jednym.uchem wpuszcza, drugim wypuszcza a potem pretensje,że mu rzekomo nie mówiłam...dobrze,że Twój M zadzwonił i Ci humorem.wrocil :-)
Fondie, ja nie brałam ani colo ani nie miałam szczepień, ani też in vitro, szczęśliwa ciąża, mimo ALLO 0%, donoszona na encortonie, clexane, glukophage, Wit
D3, b6,b12, kwas foliowy 5mg, Luteina 100 i duphaston.
Tak pedzicie z forum i tyle nowych dziewczyn,że nie nadążam z czytaniem Was...:-) macie jakieś wieści o Raptusku i Kruszce, co tam i nich?
Fondie, ja nie brałam ani colo ani nie miałam szczepień, ani też in vitro, szczęśliwa ciąża, mimo ALLO 0%, donoszona na encortonie, clexane, glukophage, Wit
Tak pedzicie z forum i tyle nowych dziewczyn,że nie nadążam z czytaniem Was...:-) macie jakieś wieści o Raptusku i Kruszce, co tam i nich?
to jest 2 tyg od ostatniej szczepionki? jamam 1.06Fondie nie biore zwykłego tylko metylowy! Mam też osobno metyle tylko w więksxych dawkach (pisałam wczesniej) raz biorę complex raz osobno każdą.
Allo mlr robie 25.05!
ja mam taka sama prawie homocysteine mam 6.9 chyba jako tak ona jest dobra dawki tez masz dobre
o przepraszam chyba cie pomylilam z alokin bo czytam forum od poczatku i duzo dziewczyn bylo gratulacje u kogo sie leczylas?mnie sie niestety na zelaznym 2 ray nie udaloNafoczka kochana, przepraszam za to pomyłkę, ale tak w biegu pisałam,że nawet nie zdążyłam spr co napisałam :-) super,że Już nie masz skurczy, a M się nie przejmuj, faceci tak.maja...mój M też...jednym.uchem wpuszcza, drugim wypuszcza a potem pretensje,że mu rzekomo nie mówiłam...dobrze,że Twój M zadzwonił i Ci humorem.wrocil :-)
Miałam wcześniej kwas 800 ale teraz biorę 400 i do tego 5 mg acidum folikum.
A to wszystko bierzesz 1x1 czy 2x1?
1 raz dziennie,Staram się brać zaraz po przebudzeniu bo na czczo się najlepiej wchłania ( najlepiej godz przed posiłkiem ale ja zaraz głodna) 1 raz 2,5 mg b12 pod język( dziele 1 tabl 5 mg na pół) jak ja wyzssie to biorę 800 mcg kwasu f ( żadnego innego nie biorę bo nie chce brać zwykłego) i b6 25 mg. Po śniadaniu łykam acard, po obiedzie inozotyl i selen, przed kolacja 2-3 krople Wit D3 i co 5 dni 1/4 dostinexu, co parę dni jem nasiona chia wskazane przy mutacji, ostropest plamisty i czystek.w cyklu "planowanym planuje" dodać kwasy dha i Wit e ( taki ma zestaw suplement co mi polecili w zdrowej żywności), lamette. Ovitrelle, duphaston, luteine, metypred i fraxiparine.Jak się nie uda to nie wiem co zrobię bo mam ana 2 graniczne wykluczające szczepienia.
Homocysteina w okresie starań powinna wynosić ok 5 ( tak tu dziewczyny pisały),ja na tym zestawie zbilam w półtora mca z 10,3 na 7,4.Ogilnie przy suplementacji folianami powinna wynosić mniej niż 8.
Dziękuję Agnieszka za odpowiedź.
Apolinka w prawie Twoim zestawie widzę nadzieję, a mthfr masz?
Ostatnia edycja:
reklama
macie jakieś wieści o Raptusku i Kruszce, co tam i nich?
Apolinka przecież wiem ze ty zawsze o mnie :*
Co do Kruszki to ma się dobrze i jej synokowie też. Rosną pięknie. Jeszcze mam kontakt z Iris, EwaSz i Karpidlaczkiem. Niestety o Raptuska tez się martwiłam. Nikt nic nie wie. Z tego co chyba Doris pisała to usunęła konto..
Podziel się: