reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Witam dziewczynki ;)

Nafoczka z całego serduszka zyczę ci szczęścia i twojemu synusiowi ;)

Sus piękna fotka i kropeczek !!! Bardzo się cieszę !!

Aga i doris czekam z niecierpliwoscią na wasze maleństwa !!! Aby do przodu kochane !!.

Motylek ogarnij sytuacje i działaj !!!!

Arda i marytsiek tak bardzo mi przykro dziewczyny !!!! Cholera jasna .

Ja jestem w Pl od trzech tygodni w sobotę wracam do uk .

Jest mi bardzo przykro ! Nie ma sytuacji i miejsca zeby ktos sie mnie nie zapytał kiedy mam zamiar mieć dziecko !!!! Już nawet nie wiem co mam im odpowiadać , chyba zacznę gadać prawdę " że nie mogę " może się odczepią .

Kiedyś ogarniałam sytuacje brałam to na luz , omijało mnie to , zlewałam głupie pytania !!! .
Teraz jest inaczej jest mi cholernie smutno !!!!!

Tracę cierpliwość i wiarę !!! Nie czuje siè jak kobieta , jest mi wstyd pomino tego że wiem że to nie moja wina .

Chce mi sie wyć !!! Po raz pierwszy okazuję co naprawdę czuję wczesniej byłam twarda i jakoś radziłam sobie z tym wszystkim traz padłam i nie mam siły wstać .

Przepraszam ze nie udzielam się , nie mam pojęcia jak mam wam pomoc nie znam się ani na lekach ani na lekarzach.
Jestem 1000 lat za murzynami .

Leczę się zupełnie w innej kategorii i nie wiem czy ktoś jest w stanie mi pomoc .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ovli każda z nas ma chwile zwątpienia, załamki i łzy wtedy lecą same :( Nie jesteś sama, my mamy takie same problemy jak Ty! Ale trzeba jakoś żyć i mieć nadzieje, że się uda!! :)
Ściskam Cie mocno! :)

Mam się przyznać? Brak .:( już tyle razy stałam w aptece i nie wiedziałam jaką wybrać :( Daj namiar jaką i zaraz kupię jak posłuszna uczennica :D

Ovli współczuję . Wiem ,że to trudna i ciężka sprawa. Wydaje mi się ,że powiedzenie nie mogę ,nie udaje mi się będzie najlepsze. Po 1 przestaną pytać ,po 2 może będą mieli jakiś środek ,znać kogoś kto Ci pomoże? Mam znajomą która od paru dobrych lat się stara. Niby próbują ale nie wychodzi widzę ,że temat dla niej jest trudny i nie chce go poruszać . Udaj ,że jej nie zależy. Zdjęcia mówią co innego. Ja po prostu na fb piszę jej wiadomość słuchaj znam faceta co robi podobno dzieci może do niego się zwróć i daje namiary. Reszta w jej rękach. Zna moje intencje i wie że jej kibicuje i współczuje.

Wczorajsza noc na IP młody ma zapalenie ucha . Jednak się wykluło. Patrząc na jego cierpienie z powodu bólu ucha zastanawiałam sie jak matki przeżywać muszą poważne choroby. Mnie wczoraj to przeżuło i wypluło ehh.

Beatka wiem co piszesz o strachu matki przy bolu dziecka :( bardzo mi przykro ze jednak Filipek się rozchorowal. Zawsze mam pot na plecach..

Ovi uważam ze Beatka ma rację tzn. zrobiłam to samo. Gdy nic nie mówiłam było mi psychicznie o wiele trudniej. Po 4 stracie zaczęłam mówić, tym co zasłużyli opowiadałam normalnie, a tym co byli wscipscy trosze ogólnikowo i uszczypliwie. Oczywiscie nie ze szczegółami ale przestali pytać a dzięki temu zamiast nerwów zyskałam dużo wsparcia.

Buziaczki dla was na cały dzień. Dziś piękne słońce dla Tęczowej ;*

Cześć.

Weszłam dziś na stronę Vitalabo (wiem oczywiście że wyniki moje na NK i subpopulacje będą za 10 dni), ale jakoś tak sprawdzić chciałam czy jest zlecenie i takie tam... :-)
Wchodzę a tam wyniki morfologii....???....nie zlecałam, ale może była w pakiecie nie wiem.
W każdym bądź razie hemoglobina 16,0 (!) a erytrocyty 5,29 (norma od 3,7 do 5,1)...Zauważyłam, że od momentu zajścia w ciążę (w czerwcu zeszłego roku), erytrocyty zawsze miałam ponad normę...nie wiem dlaczego. Po nowym roku, już po obu poronieniach wróciły do normy. Teraz znów to samo. Erytrocyty świadczą o zbyt gęstej krwi? Może jednak zrobienie mutacji MTHFR czy V leidena jest bardzo wskazane.
Czy te mutacje (V leiden, MTHFR, protrombina) są zawsze w "pakiecie" przy badaniach kariotypów, czy trzeba o to pytać, bo nie zawsze są?

Gabis ja w pakiecie z VLEIDEN miałam protrombine ale nie wiem czy zawsze jest, a MTHFR robiłam sama. Dok. mi mówił ze w prawidłowej ciąży jeden parametr powinien być ponad a jednego jest za mało. Ja teraz tak miałam cały czas, zas wszystko w normie w morfologii nie świadczy o tym ze wszystko jest dobrze. Nie wiem niestety które to są wyniki ale jak sprawdzę w domu to ci/wam napisze :)

Teraz dzwoniłam do Genesis i babka powiedziała, że to jakie badania mi zrobią zdecyduje genetyk, czy to będzie tylko podstawowe badania cytogenetyczne z krwi obwodowej czy trombofilia, czy niepłodność (7 mutacji) u męża. Czyli nie ma sztywnego jednakowego "pakietu" jako takiego na NFZ, wszystko zależy od lekarza genetyka i wywiadu który zbierze....

Aaa widzisz kochana bo nie wiedziałam że ty na NFZ ;)

Ja raczej wychodzę jutro wiec ten tego no.. wczasów cd :D

reklama
Dzień dobry,

Ovli ja teraz też pękłam i zaczynam mówić powoli zaufanym osobom dlaczego 5 lat po ślubie nie mamy dzieci. I tak jak Nafoczka zaufanym tłumaczę grzecznie, a wścibskim uszczypliwie, np. mojego męża wścibska ciotka złapała mnie kiedyś za mój wydęty brzuch i pyta czy kogoś tam nie ukrywam. To jej powiedziałam, że byłam już w ciąży 4 razy na 5 musi poczekać. Od tamtej pory nie wchodzi w żaden sposób na temat dziecka [emoji39] może trochę chamsko, ale mam wrażenie że czasami tak po prostu trzeba [emoji6]
Mam się przyznać? Brak .:( już tyle razy stałam w aptece i nie wiedziałam jaką wybrać :( Daj namiar jaką i zaraz kupię jak posłuszna uczennica :D

Ovli współczuję . Wiem ,że to trudna i ciężka sprawa. Wydaje mi się ,że powiedzenie nie mogę ,nie udaje mi się będzie najlepsze. Po 1 przestaną pytać ,po 2 może będą mieli jakiś środek ,znać kogoś kto Ci pomoże? Mam znajomą która od paru dobrych lat się stara. Niby próbują ale nie wychodzi widzę ,że temat dla niej jest trudny i nie chce go poruszać . Udaj ,że jej nie zależy. Zdjęcia mówią co innego. Ja po prostu na fb piszę jej wiadomość słuchaj znam faceta co robi podobno dzieci może do niego się zwróć i daje namiary. Reszta w jej rękach. Zna moje intencje i wie że jej kibicuje i współczuje.

Wczorajsza noc na IP młody ma zapalenie ucha . Jednak się wykluło. Patrząc na jego cierpienie z powodu bólu ucha zastanawiałam sie jak matki przeżywać muszą poważne choroby. Mnie wczoraj to przeżuło i wypluło ehh.
Ja biorę Vitrum D3 forte 2×1 najczęściej z kwasem foliowym, bo znajoma farmacetuka kazała mi kwas łączyć z tłuszczem jak biorę :)

Pozdrawiam Wszystkie bez wyjątku[emoji8] (kiedyś odważę się wymienić Was wszystkie[emoji1] )

Do góry