reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ja

Pozdrowienia dla wszystkich
Martyska twój mąż najprawdopodobniej mam przeciwciała plemnikowe. Warto żeby poszedł do androloga. Trzeba zrobić test Eliza z krwi i mar test. Mój mąż wyniki ma w normie a przeciwciała są.
A to się jakoś leczy? Mozemy sie starac czy lepeij odpuścić? Wlasnie robilam test owulacyjny i piekny dodatni...

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dołącze do klubu wysokiej prolaktyny, ja mam 502,70. Biorę Norprolac. Orientujecie się po jakim czasie można powtórzyć badania? TSH mam 1,690.
lamia78 ten bromergon bierze się cały czas, czy zależnie od dnia cyklu?

Susana jak Twoje samopoczucie dzisiaj?
Migal
Ja dzisiaj ok .
Chociaż w majtki zaglądam co chwilę .
.......Ale na szczęście czysto !!!!!!

A to się jakoś leczy? Mozemy sie starac czy lepeij odpuścić? Wlasnie robilam test owulacyjny i piekny dodatni...

To chyba sterydem sie leczy. Ponoć te przeciwciała mogą powodować poronienia na wczesnym etapie. Malina tak pisze w swoim artykule.
Ale moze tez ma jakies bakterie, tak mi w laboratorium pani mówiła jak tłumaczyła wyniki mojego M. Tez ma sluzowatosc na 2 plusy. Ale moj tez ma mao żywych (25%, a min 58% norma) i bardzo słaba ruchliwość (6% a norma od 32%...). Przeciwciał na szczęście nie ma.

Dołącze do klubu wysokiej prolaktyny, ja mam 502,70. Biorę Norprolac. Orientujecie się po jakim czasie można powtórzyć badania? TSH mam 1,690.
lamia78 ten bromergon bierze się cały czas, czy zależnie od dnia cyklu?

Susana jak Twoje samopoczucie dzisiaj?
Ja mam brać cały czas ,biorę na noc 1/2 i sprawdzam po ok 3 tyg

A ja mam dziś okropny chumor, chyba @ idzie wolnymi krokami, więc wógole zastanawiam, czy testować, bo jestem prawie pewna wyniku...
Strawbelka, leż i odpoczywaj, modlę się za Ciebie i Twoje kropeczki. Za Asię, Doris i Susane też.
Siedzę i rycze, problemy :-/
Aska nie smutaj. Dla nas też kiedyś zaświeci słoneczko;-) ;)

na przeciwciała przeciwplemnikowe tez wyszły u mojego m i to tez moze byc powod poronien. Odpowiadają za zaplodnienie, podział komórek oraz ciaże na wczesnym etapie. Malina daje steryd jak dostaniemy zielone swiatlo moj m dostanie steryd
Martska zbadaj chromatyne i posiew mu zrob i zakup profertil

ps. z dnia na dzien coraz bardzie przekonywuje sie się, że pojscie do Malin ybylo bardzoooo dobrym wyborem!

To chyba sterydem sie leczy. Ponoć te przeciwciała mogą powodować poronienia na wczesnym etapie. Malina tak pisze w swoim artykule.
Ale moze tez ma jakies bakterie, tak mi w laboratorium pani mówiła jak tłumaczyła wyniki mojego M. Tez ma sluzowatosc na 2 plusy. Ale moj tez ma mao żywych (25%, a min 58% norma) i bardzo słaba ruchliwość (6% a norma od 32%...). Przeciwciał na szczęście nie ma.
Ja mam 5 poronien wczesnych[emoji53] żywotność plemników 72% a ruchliwość 70%..więc z tym jest ok... sterydy mam przepisane encorton 10 bo powiedziałam że bez zelaznego zestawu nie podchodze...czy to mąż ma brać sterydy bo już nie nadążam. ..?

Dziewczyny Witam sie z Wami.

Przepraszam, ze nie odniose sie do postow i wypowiedzi, ale nie chce pomylic...

Srrawbelko,
Kochana. Caly czas mysle o Was cieplo&&&& :-*

Suska,
A jak u Ciebie. Odpoczywasz?

Agnieszka
A Tykiedy masz wizyte?

Teczowa, Arda
To i ja dolaczam do Was. Daje nauz, bo chyba psycha mi wysiadzie. Ten. Cykl odpuszam, moze dwa. Nic na sile....

Nafoczko, Beatka
Buziole dla Was. Czekam na Wasze wpisy :-*

Destino, Aga, Plastulinka, Doris, Lamia, Lilia, Ovi i cAla reszta
:-*

Napisze tylko krotko.
Wczoraj odebralismy kariotypy.
Wszystko ok u Nas.

Napisze jeszcze cos.
Moze ktores was pamietaja, ze moja siostra jest w ciazy, termin na lipiec. Jak wyszla mi mutacja (homo 1289 i hetero v leiden) skierowali jA na badania. I wyszlo jej to co mi tylko w hetero. Oczywiscie teraz dostala heparyne, ale ciaza bezproblemowa....cale szczescie. Wczesniej poza kwasem i cheilowo lutka ni. Nie brala.

reklama
Martyska i Bertha
Leczy się sterydem. Badania warto zeby zlecil dobry fachowiec. U mojego m tez w jednym badaniu przeciwciala nie wyszly. Byly robione w Synevo w Krakowie, ale jak sie okazuje stara metoda. Dopiero u Maliny wyszlo, na bakterie tez mial robione badanie. Ja mam za sobą 6 poronień. I to jest moja główna przyczyna. Mam też mutacje. Homocysteina 5,9, apa 1:10+, ana i protrombine. Według Malina przeciwciała mojego m są przyczyną moich strat. Tak więc warto temat zgłębić.

Ostatnia edycja:
Do góry