reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny a w szpitalu daja jakies specjalne leki na krwiaki? Czy tez kaza tylko lezec?
Jak mi przejdzie to moze jutro albo w sobote pojde gdzies na usg, bo dzis to juz wole lezec.

Riri, 3t6d.
Lekarz kazal lezec w domu i obserwowac bo mowi ze jak zaczna mi tam grzebac to moga tylko pogorszyc, a na tym etapie nic wiecej w szpitalu nie zrobia co moge zrobic w domu.
Mowil ze jakby bardzobsie nasililo to wtedy do szpitala mozna pojechac.

Wiesz co Strawbelka, ja jestem w 4 ciąży na tym etapie, chodziłam do różnych lekarzy, nie raz nawet do dwóch w ciążach (tej którą straciłam w 8 tc również) i pierwszy raz spotykam się z takim lekarzem, który w przypadku plamienia/krwawienia każe leżeć w domu. Mi moi lekarze ZAWSZE od razu kazali jechać na IP i NIGDY żadne nie powiedział, że jechać jak się pogorszy, bo jak się pogorszy to wiadomo co może być.
Dlatego to dla mnie strasznie dziwne!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Ja mam 5 poronien wczesnych[emoji53] żywotność plemników 72% a ruchliwość 70%..więc z tym jest ok... sterydy mam przepisane encorton 10 bo powiedziałam że bez zelaznego zestawu nie podchodze...czy to mąż ma brać sterydy bo już nie nadążam. ..?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Maz steryd tez. Dziewczyny, zgadza sie?
Moj gin tez polecał Profertil.

My póki co oprócz witaminek oraz Mucosolvan na rozrzedzenie sluzowatosci nic wiecej nie robimy (posiew i chlamydie tez robiliśmy M, ale nic nie wyszło).
Jak 3 cykle dalej nam sie nie uda to powtarzamy gdzie indziej badania M.

Wiesz co Strawbelka, ja jestem w 4 ciąży na tym etapie, chodziłam do różnych lekarzy, nie raz nawet do dwóch w ciążach (tej którą straciłam w 8 tc również) i pierwszy raz spotykam się z takim lekarzem, który w przypadku plamienia/krwawienia każe leżeć w domu. Mi moi lekarze ZAWSZE od razu kazali jechać na IP i NIGDY żadne nie powiedział, że jechać jak się pogorszy, bo jak się pogorszy to wiadomo co może być.
Dlatego to dla mnie strasznie dziwne!!!
Doris ja jestem dopiero w 3t6d.
Na tym etapie w szpitalu mi nie pomoga, bo niby jak? Kaza lezec i tyle.
Lekarza mam bardzo dobrego i mu ufam.
Niby jak mi pomoga w szpitalu???
Lekarz powiedzial ze nic wiecej nie zrobia co robie teraz.
Poza tym ja mam problem z immunologia, lekarz zna cala moja historie.
Jak sie myle to powiedz mi co moga zrobic w szpitalu, bo caly czas mowisz zebym jechala na ip, a nie napiszesz mi nic konkretnego.
Poza tym moj lekarz ma swoj oddzial patologii ciazy, wiec wie co jest dla mnie teraz najlepsze.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja mam 5 poronien wczesnych[emoji53] żywotność plemników 72% a ruchliwość 70%..więc z tym jest ok... sterydy mam przepisane encorton 10 bo powiedziałam że bez zelaznego zestawu nie podchodze...czy to mąż ma brać sterydy bo już nie nadążam. ..?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
jesli ma przeciwciala przeciwplemnikowe to tak

Lumia moja siorka też jest w ciąży a termin ma na sierpień. Na razie wszystko oki ale też jest po jednym poronieniu więc stres zawsze jest.

A to Wam jeszcze powiem w tajemnicy:wink: że będzie dziewczynka!!!!!!

Ostatnia edycja:
Strawbelka, ja Ci mówię tylko, że pierwszy raz się spotkałam z taką praktyką u gina, że nie każe jechać do szpitala,
Jak leżałam w szpitalu nie tydzień temu tylko poprzednio to na sali była ze mną dziewczyna po drugim in vitro w 19 tc. Mówiła, że ona jest w szpitalu właściwie od transferu, bo stale plami albo podkrwawia. Kilka razy wypuścili ją do domu ale zaraz wracała. Pomimo tego, że mówiła, że nie ma dzieci i w domu nie jest sama i może leżeć cały czas to lekarze woleli ją trzymać w szpitalu, nospę dostawała w kroplówce, inne leki też. Wstawała tylko do łazienki, podnosząc się powoli a szła tak wolno i ostrożnie jakby szklankę na głowie niosła.

Strawbelka, ja Ci mówię tylko, że pierwszy raz się spotkałam z taką praktyką u gina, że nie każe jechać do szpitala,
Jak leżałam w szpitalu nie tydzień temu tylko poprzednio to na sali była ze mną dziewczyna po drugim in vitro w 19 tc. Mówiła, że ona jest w szpitalu właściwie od transferu, bo stale plami albo podkrwawia. Kilka razy wypuścili ją do domu ale zaraz wracała. Pomimo tego, że mówiła, że nie ma dzieci i w domu nie jest sama i może leżeć cały czas to lekarze woleli ją trzymać w szpitalu, nospę dostawała w kroplówce, inne leki też. Wstawała tylko do łazienki, podnosząc się powoli a szła tak wolno i ostrożnie jakby szklankę na głowie niosła.
Doris teraz w domu robie to samo.
Leze, wstaje tylko na siku. Biore nospe, magnez, dupka i reszte prochow.

Doris ja jestem dopiero w 3t6d.
Na tym etapie w szpitalu mi nie pomoga, bo niby jak? Kaza lezec i tyle.
Lekarza mam bardzo dobrego i mu ufam.
Niby jak mi pomoga w szpitalu???
Lekarz powiedzial ze nic wiecej nie zrobia co robie teraz.
Poza tym ja mam problem z immunologia, lekarz zna cala moja historie.
Jak sie myle to powiedz mi co moga zrobic w szpitalu, bo caly czas mowisz zebym jechala na ip, a nie napiszesz mi nic konkretnego.
Poza tym moj lekarz ma swoj oddzial patologii ciazy, wiec wie co jest dla mnie teraz najlepsze.
3 razy leżałam z krwawieniami/plamieniami i raz przeleżałam w domu. Nic więcej w szpitalu nie robią poza betą hcg i usg. Ale u mnie na tak wczesnym etapie nic nigdy nie było widać a po badaniu na fotelu ginekologicznym i potem usg zaczynałam mocniej plamić.

Dziewczyny,
A jak sie bada te przeciwciala plemnikowe u mezczyzny. Wysle mojego na to.
No i chlAmydia u chlopa?
Bertha, a jakie moga byc skutki jak facet ma-poronienia?

Avita
W ostatnia ciaze zaszlysmy wszystkie prawie w podobnym terminie. Ja i dwie siostry. Dwie poronilysmy, a moja siorka nosi pod sercem duzego chopczyka ;-) dzis dzwonila, wazy 1600 g :-)

reklama
3 razy leżałam z krwawieniami/plamieniami i raz przeleżałam w domu. Nic więcej w szpitalu nie robią poza betą hcg i usg. Ale u mnie na tak wczesnym etapie nic nigdy nie było widać a po badaniu na fotelu ginekologicznym i potem usg zaczynałam mocniej plamić.
I wlasnie to samo mowi lekarz ktory ma swoj oddzial patologii ciazy.

Do góry