reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Hej dziewczyny. Jestem po wizycie ehh ciężko, ciężko. Mam endometrioze na lewym jajniku 25mm, prawy nieruchomy przylega do dna. Po za tym nie mam przegrody ale mam macicę dwurożną więc gorszą. Z ciążami wielka loteria czy donoszę czy poronię to zależne jest od miejsca zagnieżdżenia. Mam skierowanie na badanie ziwrzątek (wymazy z pochwy na chlamydie i takie tam). Mam je zrobić i w maju z wynikami się pojawić.

Co u Nafoczki?? Już Wam piszę!! Dobre i złe wieści. Dobre to takie ,że maluszek ma serducho zdrowe i wszystko z nim jest ok ,a złe ,że zdjęcia malucha dalej nie ma. Prosiła o kciuki i modlitwę . Obiecała wstawić zdjęcie bobaska w 40 tyg albo tuż po porodzie :D
Hej ;) nie wiem jak jest w twoim przypadku ale macica dwurozna nie jest gorsza od przegrody .
Dwurozna wyglada jak serduszko ma takie 2 rogi , gorsza jest przrgrodą bo , przedziela cała macice na pół i zabiera większość miejsca i dzieciątko nie ma gdzie się rozwijać a jescZe gorzej jak zarodek osadzi się na ściance tej przegrody to poronienie murowane !! Ja tak miałam i wiem .
Macice dwurozna są groźna ale nie tak bardzo jak z przrgrodą .

reklama
dwurożna.jpg Mniej więcej tak to wygląda u mnie Króliczek playboya . Nadal uważasz ,że to jest lepiej? Przegrodę można usunąć lub zminimalizować i wtedy jest piękna macica a u mnie z tym trzeba żyć i już.Tak mi wczoraj doktor powiedział. Ale co tam nie narzekam i brne dalej w walke

Załączniki

• dwurożna.jpg
    dwurożna.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 86
Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny jestem tu nowa powiem wam że straciłam 2 córeczki jedna w 31 tygodniu 15 maja 2015 podejrzenia wielowadzia czyli roszczep kręgosłupa oraz hipotrofie płodu powiększone serce brak robaka móżdżku; (

Następna straciłam w 13 tygodniu serduszko przestało bic nie wiadomo z jakiej przyczyny mam stwierdzono mutacje MTHFR i teraz po miesiącu zrobiłam testy 2 i wyszły 2 blade kreski robiłam wczoraj betę i mam 35 jutro powtarzam wynik ale mam już zastrzyki z heparyna duphaston 2 razy dziennie i 15 mg kwasu foliowego niestety pozostałe resztki po tamtej ciąży mam pytanie do was jakie macie leczenie z ta mutacja?

MutacjaG20210A w genie protrombiny nie wykryto
Mutacje Leiden G1691A nie wykryto
Mutacje C677T A1298C w genie reduktory metylenotetrahydrofolianowej (mutacja homozygotyczna ) A1298C

Zobacz załącznik 750134 Mniej więcej tak to wygląda u mnie Króliczek playboya . Nadal uważasz ,że to jest lepiej? Przegrodę można usunąć lub zminimalizować i wtedy jest piękna macica a u mnie z tym trzeba żyć i już.Tak mi wczoraj doktor powiedział. Ale co tam nie narzekam i brne dalej w walke
Beatka ja tez ma dwurozna macice,we wtorek na wizycie potwierdzil mi to drugi gin. podobno nie jest to przeszkoda ani powod poronien w poczatkowych tygodniach ciazy. czy lepsza czy gorsza od przegrody-nie wiem.
a po wczorajszej wizycie w CZMP nie do konca jestem zadowolona ,ale badania mam zrobione na mutacje.
aa i od gina na poczatek dostalam tez skierowanie na tsh fsh progesteron i cytomelagie. kolejne mowil ze mi da na kolejnej wizycie.

Cześć Motylek i tutaj!

Z MTHFR homozygota A Musisz w ciąży miec heparyne, acard (juz przy staraniach można brać 1xdzuennie) oraz metylowa formę kwasu foliowego (np actifolin 2mg). Wg mnie z homozygota trzeba omijać formę normalna.

Czy robiłaś przeciwciała Ana?

Motylek współczuję przeżyć,strat. Wiem co to znaczy. Nie wiem czy jakoś Cię to pocieszy ale zawsze podkreślam,że łatwiej jest być mamą Aniołka niż mamą bardzo chorego dziecka.Obstaw się dobrze lekami tak jak pisze bertha bierz kwas mi doktor polecał (a mam tą samą mutacje) ovarin. Trzymam mocno kciuki za powodzenie w ciąży :)

Liluli opowiadaj!! Czemu do końca nie byłaś zadowolona? Ja też nie byłam bo myślałam,że zrobią mi usg i cokolwiek posprawdzają ,ale przynajmniej miałam badania za free a to już duży plus. Co do wady macicy nie będę Cię straszyć ;) bo ja sama będę stawiać jej czoła więc....

Ovli fantastyczny avatar ten spośród 5 które miałaś :D najbardziej mi się podoba ;)

Liluli opowiadaj!! Czemu do końca nie byłaś zadowolona? Ja też nie byłam bo myślałam,że zrobią mi usg i cokolwiek posprawdzają ,ale przynajmniej miałam badania za free a to już duży plus. Co do wady macicy nie będę Cię straszyć ;) bo ja sama będę stawiać jej czoła więc....)

Z ta wada macicy to zobaczymy co wyjdzie z czasem..
Co do wizyty to nie spodziewalam sie badania bo mowiscie z Susana ze nie badaja. lekarz b.mily ale wywiad wygladal mniej wiecej tak : jakie ma pani pytania,i tysiac pytan ode mnie :-) no ale za darmo badania wiec nie zaluje ze pojechalam. chociaz droga powrotna mnie wymeczyla i chodzenie po Lodzi. wiem juz ze gdybym miala jeszcze raz jechac gdzies dalej to juz sie na pks nie zeecyduje :p
a jutro ide zrobic jeszcze te badania od gina.

reklama
Do góry