reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczynki prosze pomozcie Motylkowi, bo ja ja do Was nakierowalam, bo Wy madre babki jestescie i kazda sie dobrze zajmiecie;)

reklama
Zobacz załącznik 750134 Mniej więcej tak to wygląda u mnie Króliczek playboya . Nadal uważasz ,że to jest lepiej? Przegrodę można usunąć lub zminimalizować i wtedy jest piękna macica a u mnie z tym trzeba żyć i już.Tak mi wczoraj doktor powiedział. Ale co tam nie narzekam i brne dalej w walke
Beata wstawilas ta fote, a ja myslalam ze to jakas fota z Ludwina, ze to tam jakis mazurek z zajacem jest na tym usg, ze oni sobie jakis taki zart zrobili z okazji swiat wielkanocnych.
Kuzwa jak ja bym dostala takie usg to bym sie smiala i plakala na zmiane.
Beata bedzie dobrze, przeciez masz juz synka. A macica z dnia na dzien nie zmienila sie na dwurozna. Bedzie dobrze, fasolka juz tam sobie znajdzie najlepsze miejsce:)

czesc dziewczyny niestety moje figle zle sie skonczyły. Myslalam, że przeszla infekcja skoro nic nie wyszło na wymazie ale niestety dzis z dwojna siła uderzyło. Poszłam szybko do jakies Pani ginekolog u nas w malej miescinie jakas co pracuje w szpitalu w Rudzie Śląskiej. Dostałałm leków za 70 zł jakies od buzi dopochwowe i smarowanie. Siedziałam u niej 40 minut nie wiedzialam, ze mamy takiego fajnego ginekologa. I najpierw wywiad czy rodzilam, czy mialam poronienia i sie zaczelo.... mialam nie miec usg ale oczywiscie zrobila wszystko przebadala powiedziala, że wszystko ok jest tutaj i, że mam 3 duze jajka kolo 22mm jakos mialy czyli szybko wrocilo wszystko do normy..cholera 3 jajka a w ciaze zajsc nie moge;/ powiedziala, że na miesiaczke moze bede jeszcze czekac bo odstawiam bromergon wiec wszystko moze sie rozregulowac ale kazala isc do maliny bez zadnych hormonow:) wogole jak zaczelysmy rozmawiac to mowie ze bylam u lekarza wkatowicach i ze jedziemy do lodzi a ona sie pyta jak sie nazywa mo lekarz z Katowic podalam nazwisko a ona mowi" o moj student " wiec doskonale go znala ..potem mowi a do Łodzi to do Malinowskiego Pani jedzie? ja mowie, że tak a ona, że Panie z takimi problemami od raz do Łodzi kieruje bo nie zna lepszego lekarza. Od razo mi sie miło zrobiła ..powiedziała, że miala teraz pacjentkę co wysłała do niego i teraz tez doniej chodzi i jest przy koncowce juz. Mowi, ż enie bedzie mi zyczyc wytrwalosci bo jest pewna, że bede miala kolejne dziecko bo kobiety z taka zawizetoscia zawsze walcza do konca. BYlo mi na prawde miloNi pierwszy raz od dlugiego czasu wiem, że dobrze pieniazki wydałam na wizytę i dobrze poswieciłam swoj czas. nawet cała macice pomierzyła wszystko poogldała i znała sie na wszystkim :) super jestem zadowolona jak nigdy:)
plastulinka bardzooo sie ciesze. Na temat macic dwuroznych nic nie wiem moze jeszcze nie..nie wiem:)

Bea, nire wyglada to za fajnie faktycznie.

Fondie, dalej infekcja? Moze wymaz zle zrobiony....

A ja sie chwale, pierwsze plamienia juz sie pojawily, malpa idzie :D

Motylek1234, jako że jestem moderatorem tego wątku chciałabym abyś wyjaśniła nieścisłości które są w Twoich wypowiedziach na różnych watkach.

Twój post z dzisiejsezgo dnia z godz. 17.48 na tym wątku
Witajcie dziewczyny jestem tu nowa powiem wam że straciłam 2 córeczki jedna w 31 tygodniu 15 maja 2015 podejrzenia wielowadzia czyli roszczep kręgosłupa oraz hipotrofie płodu powiększone serce brak robaka móżdżku; (

Następna straciłam w 13 tygodniu serduszko przestało bic nie wiadomo z jakiej przyczyny mam stwierdzono mutacje MTHFR i teraz po miesiącu zrobiłam testy 2 i wyszły 2 blade kreski robiłam wczoraj betę i mam 35 jutro powtarzam wynik ale mam już zastrzyki z heparyna duphaston 2 razy dziennie i 15 mg kwasu foliowego myślicie że to może być nowa ciąża?
Pozdrawiam

piszesz, że robiłas betę i wynosi 35, a JUTRO będziesz robić kolejną.

Twój post z innego wątku z dnia dzisiejszego z 8.37
Byłam na becie wynik kolo 15 a na 15:30 mam do lekarza

więc wynika z tego, że już byłas zrobić betę A NIE BĘDZIESZ JĄ ROBIĆ DOPIERO JUTRO!

to kolejny Twój post z dnia dzisjeiszego z innego wątku z godziny 15.57 czyli jeszcze przed napisaniem u nas na poronieiach nawykowych masz już wynik kolejnej bety więc nie idziesz na nią jutro!
Dziewczyny no niestety beta 28 czyli spada po tamtej ciąży pozostało czekanie za @ a miałam nadzieję:sad:

Możesz to jakoś sensownie wyjaśnić???! Bo coś tutaj nie gra!

Dzieewczyny jak myślicie????

czesc dziewczyny niestety moje figle zle sie skonczyły. Myslalam, że przeszla infekcja skoro nic nie wyszło na wymazie ale niestety dzis z dwojna siła uderzyło. Poszłam szybko do jakies Pani ginekolog u nas w malej miescinie jakas co pracuje w szpitalu w Rudzie Śląskiej. Dostałałm leków za 70 zł jakies od buzi dopochwowe i smarowanie. Siedziałam u niej 40 minut nie wiedzialam, ze mamy takiego fajnego ginekologa. I najpierw wywiad czy rodzilam, czy mialam poronienia i sie zaczelo.... mialam nie miec usg ale oczywiscie zrobila wszystko przebadala powiedziala, że wszystko ok jest tutaj i, że mam 3 duze jajka kolo 22mm jakos mialy czyli szybko wrocilo wszystko do normy..cholera 3 jajka a w ciaze zajsc nie moge;/ powiedziala, że na miesiaczke moze bede jeszcze czekac bo odstawiam bromergon wiec wszystko moze sie rozregulowac ale kazala isc do maliny bez zadnych hormonow:) wogole jak zaczelysmy rozmawiac to mowie ze bylam u lekarza wkatowicach i ze jedziemy do lodzi a ona sie pyta jak sie nazywa mo lekarz z Katowic podalam nazwisko a ona mowi" o moj student " wiec doskonale go znala ..potem mowi a do Łodzi to do Malinowskiego Pani jedzie? ja mowie, że tak a ona, że Panie z takimi problemami od raz do Łodzi kieruje bo nie zna lepszego lekarza. Od razo mi sie miło zrobiła ..powiedziała, że miala teraz pacjentkę co wysłała do niego i teraz tez doniej chodzi i jest przy koncowce juz. Mowi, ż enie bedzie mi zyczyc wytrwalosci bo jest pewna, że bede miala kolejne dziecko bo kobiety z taka zawizetoscia zawsze walcza do konca. BYlo mi na prawde miloNi pierwszy raz od dlugiego czasu wiem, że dobrze pieniazki wydałam na wizytę i dobrze poswieciłam swoj czas. nawet cała macice pomierzyła wszystko poogldała i znała sie na wszystkim :) super jestem zadowolona jak nigdy:)
plastulinka bardzooo sie ciesze. Na temat macic dwuroznych nic nie wiem moze jeszcze nie..nie wiem:)
Super! Oby było więcej takich lekarzy, bo do takich to można chodzić. I powiem jedno: ona ma rację. Jeszcze urodzisz zdrowego bobasa.

Zobacz załącznik 750134 Mniej więcej tak to wygląda u mnie Króliczek playboya . Nadal uważasz ,że to jest lepiej? Przegrodę można usunąć lub zminimalizować i wtedy jest piękna macica a u mnie z tym trzeba żyć i już.Tak mi wczoraj doktor powiedział. Ale co tam nie narzekam i brne dalej w walke
Te wada jest jedna z możliwych , koróta mozesz mieć . U mnie lekarze mówili że dwurozna nie jest tak poważna jak z przrgrodą tz że nie trEba operować ale mozna zrobić plastykę macicy tylko lekarze nie chcą robic nic z tym dopóki nie poronisz 3 razy !! Tak było w moim przypadku .
Musisz się dowiedzieć jak poważna jest ta wada jak długa i gruba .

Doris ja mysle ze Motylek poprostu skopiowala wczorajszego posta z tamtego watku zeby 2 razy nie pisac tego samego. Dlatego te niescislosci z beta. Wczoraj nam pisala ze ma bete 35, a dzis powtarzala i beta 28 jak dobrze czytam.

reklama
Fondi trzymaj się tej pani ginekolog. Wydaje się być naprawdę w porządku. Będziesz miała w niej wsparcie na miejscu. Malina ogarnie twoją immunologia a ona może Ci prowadzić ciążę. Leki w ciąży będziesz miała rozpisane a ginekolozka resztę ogarnie.
Beata dużo dziewczyn rodzi zdrowe dzieci z taką macica . Lepsze to od przegrody.
Plastulinko będzie dobrze. Po tych wszystkich chemiach i radioterapii zadbaj o siebie.

Do góry