reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Witam Was Dziewczyny wieczorowa pora :) jestem nowa więc wybaczcie za potknięcia ...

Kochane potrzebuje porady, informacji w trudnym dylemacie ... co dalej? Może będziecie mogły mi pomoc bo już jestem ogłupiala nadmiarem informacji chyba :-D

Jestem po dwóch niepowodzeniach w 2013 i 2016 r.(zabiegi usunięcia przed 12 t.c, orzeczenia lekarskie puste jaja płodowe) nie cierpie tego określenia :crazy:
Przed drugą ciąża leczylam sie w Łodzi u dr Krekory, który bardzo szybko wykrył u mnie przeciwciała przeciw jądrowe ANA. Pomimo wskazanego leczenia na encortonie po przeczytaniu informacji o negatywnych skutkach leczenia sterydami podjelismy próbę bez farmakologicznego wsparcia. Niestety nieudana :hmm:
Na początku ciąży obawiając się czy decyzja bez encortonie jest słuszna udalismy się do prof. Malinowskiego Gynamed z Łodzi. Profesor na moje pytanie o włączenie encortonie odpowiedział, że jest to plasterek na sumienie i z tych badan, które posiadamy to on nic nam nie jest w stanie odpowiedzieć po czym otrzymaliśmy listę badań do wykonania koszt ok 2000 zł. Dodam część badań zleconych przez reumatologii miałam m.in ana 1-3. Od prof. dostalam z uwagi na podwyższone appt (podejrzenie zakrzepicy fraxiparine i luteine). I właśnie teraz szukam dalszej drogi w naszej walce o maleństwo czy może wiecie macie inf. o skuteczności leczenia przez prof. Wilczyńskiego albo dr Paśnika? Z uwagi na ana boje się dalej leczyć u prof.Malinowskiego a z forum (podczytuje od początku Wasze forum jak książkę ale jestem dopiero na 211 stronie hi hi) dowiedziała się, że profesor M bagatelizuje ana. Znalazlam przypadek dzieczyny, której wartości ana b.podskoczyly po szczepieniach a tego bym nie chciala. Wiem, że inną metodą leczył prof. Tchorzewski no ale tu leczenie już nie jest możliwe (prof. zmarł). Proszę piszcie jeśli macie jakieś doświadczenia, inf.
Maciejka

reklama
Susana dziekuję że pytasz, mdłości są nawet większe niż tydzień temu i mam je całą dobę, wcześniej po jedzeniu mijały a teraz są cały czas. Moja niedoczynność tarczycy przeszła w nadczynność i odstawiłam letrox, plamię na brązowo od czasu do czasu, teraz jest 11 tydz.
Boże ale już jesteś w 11 tygodniu !!!!!!
Najgorsze minęło .!!!!!!!!!!!
To plamienie z czasem przeminie , też tak miałam i dziewczyny też .
Jakie miałaś ostatnio dawki letroxu?
Teraz tak ostatnio masz z tą tarczycą ?

Dziewczyny
Ta dziewczyna od której mam psa zrobiła mu operację za 4 tys. Żeby go uratować.Ma hdowlę więc nie może wszystkich zatrzymać dla siebie .
czy Susana ta co neka i dreczy czlowieka, widziala priv (zarcik) :-D
dobrej nocy, ja pewnie zaraz i tak wstane na siusiu :-D

Nafoczka
Widziałam priva :errr:
Biere wszystko :tak:

Dziewczyny
Ta dziewczyna od której mam psa zrobiła mu operację za 4 tys. Żeby go uratować.Ma hdowlę więc nie może wszystkich zatrzymać dla siebie .
:
ja tez bym wiele dala zeby psiaka uratowac,ja to sie strasznie przywiazuje. Pamietam jak moj pierwszy piesek (pekinczyk) zdechl to chyba z miesiac za nim plakalam. ale zaraz z siostra kupilysmy nastepnego.

Witam Was Dziewczyny wieczorowa pora :) jestem nowa więc wybaczcie za potknięcia ...

Kochane potrzebuje porady, informacji w trudnym dylemacie ... co dalej? Może będziecie mogły mi pomoc bo już jestem ogłupiala nadmiarem informacji chyba :-D

Jestem po dwóch niepowodzeniach w 2013 i 2016 r.(zabiegi usunięcia przed 12 t.c, orzeczenia lekarskie puste jaja płodowe) nie cierpie tego określenia :crazy:
Przed drugą ciąża leczylam sie w Łodzi u dr Krekory, który bardzo szybko wykrył u mnie przeciwciała przeciw jądrowe ANA. Pomimo wskazanego leczenia na encortonie po przeczytaniu informacji o negatywnych skutkach leczenia sterydami podjelismy próbę bez farmakologicznego wsparcia. Niestety nieudana :hmm:
Na początku ciąży obawiając się czy decyzja bez encortonie jest słuszna udalismy się do prof. Malinowskiego Gynamed z Łodzi. Profesor na moje pytanie o włączenie encortonie odpowiedział, że jest to plasterek na sumienie i z tych badan, które posiadamy to on nic nam nie jest w stanie odpowiedzieć po czym otrzymaliśmy listę badań do wykonania koszt ok 2000 zł. Dodam część badań zleconych przez reumatologii miałam m.in ana 1-3. Od prof. dostalam z uwagi na podwyższone appt (podejrzenie zakrzepicy fraxiparine i luteine). I właśnie teraz szukam dalszej drogi w naszej walce o maleństwo czy może wiecie macie inf. o skuteczności leczenia przez prof. Wilczyńskiego albo dr Paśnika? Z uwagi na ana boje się dalej leczyć u prof.Malinowskiego a z forum (podczytuje od początku Wasze forum jak książkę ale jestem dopiero na 211 stronie hi hi) dowiedziała się, że profesor M bagatelizuje ana. Znalazlam przypadek dzieczyny, której wartości ana b.podskoczyly po szczepieniach a tego bym nie chciala. Wiem, że inną metodą leczył prof. Tchorzewski no ale tu leczenie już nie jest możliwe (prof. zmarł). Proszę piszcie jeśli macie jakieś doświadczenia, inf.
Maciejka
Witam Cię, przykro mi z powodu Twoich strat. Jesteś z okolicy łodzi? susana może Ci pomóc ona z tamtych okolic jest i była u Wilczyńskiego. Ja jestem po 5sstratach również bo pelnym obstawieniu lekami rowniez 20mg encortonu (dojdziesz do moich postów ale jeszcze dlugooooo) chciałam Cie zapytać dlaczego nie dostałaś heparyny skoro masz zakrzepice? Ja jako ostania deska ratunku jade wlasnie do Maliny. Odnosnie jego leczenia wiecej powie Ci enyja i aga707 i odnosnie dodatnich ana bo faktycznie slyszalam, ż eszczepi przy nich ale przecież zanim nie doprowadzi do idelanych wyikow nie pozwoli ci sie staran tak? Wilczynski ponoc uczen Maliny tak cos pisali na forum:) ja mam ana ujemne chyba moga jeszcze wyjsc dodatnie to nie wiem. Poza tym moze z pelnym pakietem badan dal by ci cos innego niż szczepienia moze wlewy? ale musisz miec wszystkie badania. Odnosnie encorton on jest wlasnie na ana dodatnie..mysle, ż emozesz miec jeszcze wiele mozliwosci zanim zaczniesz sie szczepic..chociaz malo opisalas o lekach jakie bralas wiec nie wiem czy sie nie myle. Ja jade do Maliny i mam zamiar sie dostosowac do jego rad-to moja ostania chyba deska ratunku ..jesli nie chcesz maliny dziewczyny tez polecaja dubrawskiego z warszawy.
Ja u Maliny niego wydam 6,5 tys na badania..to prawda, że nie uznaje badan podobno ja mam ic i tak malo zrobionych no i co z genetyka mialas robiana?

Witam z rana :-*
Ja do Doris ;-) Moze to jakis taki etap bo nawet mialam Ci pisac ze moj maluszek tez mniej kopie. Chyba sie przekrecil albo brzuch podniosl do gory bo ja czuje sie lepiej tzn. nie mam uczucia ze brzuch mam na kolanach ale Mlodego ze to mniej czuje. Jednak jak ma Tate walnac to walnie ;-) imiona sprawdzalismy na sile kopniakow :-D spokojnie moze cos u nich sie zmienia tez ;-)
Pozdrowinia :-*
Maciejka witaj!
Susana zapisane=zaklepane :-D

reklama
Pomozecie w wynikach?
Bede bardzo wdzieczna;)

Załączniki

• 1457168687985.jpg
    1457168687985.jpg
    46,3 KB · Wyświetleń: 90
Do góry