reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Witam się sobotnie z wygrzanego łóżeczka.
Wczoraj ciąg dalszy zapalenia pęcherza i niesamowity ból :-( Podejrzewam, że ma to związek z zapaleniem po poronieniu. Biorę 800 mg nurofenu forte i dexak i śpię pod poduszką elektryczną. Do tego biorę 4 antybiotyk.

Chciałabym już się podnieść i iść dalej a tu ciągle los rzuca kłody pod nogi. A to choroba a to krzywdzące wiadomosci. Nie potrafię się cieszyć z każdego dnia tak jak kiedyś, staram się, ale nie potrafię. Nie mam komu się zwierzyć ze swojego bólu, bo nikt mnie nie rozumie, tak jak Wy. Może jak zrzucę to z siebie to będzie mi choć trochę lepiej. Podobno każdy niesie swój krzyż, taki jaki zdoła udźwignąć, ale ja już nie daję rady, zanim otrząsne się po jednym ciosie, zaraz przychodzi następny. Wiem, że muszę to sobie poukładać w głowie, jak zawsze po upadkach i potrzebuje czasu, mam swojego K, który daje mi siłę i chłopców, którzy trzymają mnie przy życiu, ale brakuje jeszcze kogoś, pozostaje pustka.

reklama
Susana jeszcze nie czuję się pewnie, raz poroniłam w 12 tyg. tak więc jeszcze nie jestem spokojna, potem pewnie zreszta tez nie bedę ale jestem już dalej niż zazwyczaj, letroxu brałąm tylko 25mg, teraz Dubrawski kazał odstawić bo Tsh spadło a Ft4 mam powyzej normy.
Maciejka na puste jajo encorton nie pomoże a rozważaliście invitro?

Matko o invitro nie myślałam, uczepilam się tej immunologii i w tym upatruje problemu ale może błędnie myślę, może Aga masz racje? Ile bym dała by ktoś za mnie zdecydował ehhh...
W drugiej ciąży dostalam Fraxiparine 0,4 oraz 1xacard i 2 x luteina, na encorton się nie zdecydowalam czego cholernie żałuje wiedziałabym przynajmniej czy żelazny zestaw ma sens. Teraz to powiem Wam dziewczynki, że już wszystkiego się chce chwytać bo wiem, że to moja ostatnia szansa z racji wieku 37 wiosen skończonych w grudniu buuu. Genetykę na NFZ w Genosie na 23 maja dopiero mamy ale tam nie spodziewa się, że coś wyjdzie a nie chce tracić czasu, chce działać tylko plan mnie trzyma bo inaczej bym oszalała :eek: Asiu plan i działanie to chyba jedyną droga w tym szaleństwie... Jesteśmy z Łodzi i tu szukam lekarza bo mój Mezus i tak już kręci nosem na wydatki, które nam się szykuja. W sumie to byłam zdecydowana na Malinę póki nie przeczytalam o tych ana i jego podejściu do leczenia i teraz to już mam metlik :no2:
P a-fosfolipidowe i antykardiolipidowe są ok bałagan mam w ocenie cytokin i th1/th2 oraz limfocyty Cd56% powyżej aż 21,9. Z całą pewnością jeszcze zrobię mthfr i te 2 pozostałe mutacje.
Teraz zreszta mam kolejną listę badań od Maliny dla mnie i Męża za około 5000 zł a 2000 już u niego zostawione i nie wiem czy nie próbować u Wilczyńskiego albo Paśnika? Kochane jeśli macie jakieś pomysły blagam piszcie
Fondie dziękuje za odpowiedz :tak:

Witam weekendowo :)

Melduję jedną kreskę na teście [emoji6]

Maciejko witaj wśród Nas [emoji255]

Ponawiam pytanie o kropelki z metylowaną wit. B6 i B12. Kurde chcialam zamówić [emoji39] chyba że zdecyduję się na iherbie zamówić, bo znajoma zaoferowała pomoc, bo ja mam tylko kartę płatniczą [emoji4]

Maciejka jeśli jest jakiś błąd w zapłodnieniu to żelazny zestaw nie pomoże, ja bym na serio pomyslała o invitro bo może problemem nie jest immunologia a sam moment łączenia się komórek
czarna mała ja wklejałam linka do apteki gdzie są metylowane tylko musisz odszukać pewnie jakieś 50 stron wstecz

Witaj Maciejka :)
A my wracamy od Pana immunologa. Na razie dostałam Euthyrox 25 jako że mam niedoczynność tarczycy. Nie miał dla nas dobrych wieści, więc w zasadzie niestety czekamy na śmierć maluszka. Potem badania. Na początek pod kątem Hashimoto i mutacji MTHFR - dopiero po poronieniu. Mówi, że wszystkich badań robić nie będziemy bo dużo kosztują. Zrobimy tylko te, na które medycyna jest w stanie coś zrobić, bo nie chce nas dodatkowo obciążać ani kosztami, ani strachem.

Czarna, szkoda... No to czekamy na @, nievh sie zlituje malpa.

Agnieszka, pewnie nigdy spokojna w ciazy nie bedziesz, ale przebrniesz, zobaczysz :)

Witam weekendowo :)

Melduję jedną kreskę na teście [emoji6]

Maciejko witaj wśród Nas [emoji255]

Ponawiam pytanie o kropelki z metylowaną wit. B6 i B12. Kurde chcialam zamówić [emoji39] chyba że zdecyduję się na iherbie zamówić, bo znajoma zaoferowała pomoc, bo ja mam tylko kartę płatniczą [emoji4]
A @ nadal nie ma?

Dziewczyny, czy Jerzak przepisuje profilaktycznie Clexane po poronieniach? U mnie coś siedzi też w tej krzepliwości ( m.in. dziedziczne) i nie mam już pomysłu, w którym miejscu szukać. Jeszcze co prawada nie odebrałam MTHFR, ale zastanawiam się co dalej...

Witaj Maciejka :)
A my wracamy od Pana immunologa. Na razie dostałam Euthyrox 25 jako że mam niedoczynność tarczycy. Nie miał dla nas dobrych wieści, więc w zasadzie niestety czekamy na śmierć maluszka. Potem badania. Na początek pod kątem Hashimoto i mutacji MTHFR - dopiero po poronieniu. Mówi, że wszystkich badań robić nie będziemy bo dużo kosztują. Zrobimy tylko te, na które medycyna jest w stanie coś zrobić, bo nie chce nas dodatkowo obciążać ani kosztami, ani strachem.
Destino to podaj jakie jeszcze badania masz do wykonania. Pewnie antyTG i antyTPO, usg tarczycy, poliformizm MTHFR i jakie jeszcze? Ja mam Euthyrox 75 na dzień dzisiejszy.

reklama
A @ nadal nie ma?

Dziewczyny, czy Jerzak przepisuje profilaktycznie Clexane po poronieniach? U mnie coś siedzi też w tej krzepliwości ( m.in. dziedziczne) i nie mam już pomysłu, w którym miejscu szukać. Jeszcze co prawada nie odebrałam MTHFR, ale zastanawiam się co dalej...
Nie ma, pojadę chyba na betę ;) beta to zarąbisty wywoływacz @ u mnie [emoji23]

Mnie Jerzakowa przepisała heparyne jak miałam wynik Mutacji, ale nawet jakby mi nie przepisała to lokalna Ginka na podstawie wcześniejszych # i APS przepisałaby mi ;)

Do góry