reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Asia, no chyba, ze bierzesz cos co nie koliduje, ale dla mnie to conajmniej dziwne. Zawsze jak bralam antybiotyk to wymaz minimum 10 dni po.

Brałam Augumentin. No cóż, za tydzień mnie oświeci co ona zrobiła i zrobi mi usg. Może jeszcze w międzyczasie zrobię betę razem z moimi hormonami tarczycy. Podobno moje krzywe też są do powtórzenia, bo owszem mogłam mieć cukrzycę w ciąży, ale po jakimś czasie już jej nie będzie...chociaż z moim Damianem w 20 tym tygodniu miałam bodajże 142, a teraz na samym początku 180 coś? Kurcze te badanie obciąża wątrobę, ale chyba u mnie będzie do powtórzenia za jakiś miesiąc :-(

Już chyba nawet za pracą sie stęsknilam, dostałam zwolnienie do 7 marca. 8 marca to ja mogę iść do pracy, ale to zależy, czy leczenie pomogło.

reklama
Asiu, koniecznie spytaj co to lekarka wymyslila, moze ma jakis plan, ktorego nie rozumiemy ;) szkoda, ze musisz tyle rzeczy powtarzac...

Bea, powinnysmy moc ufac lekarzom, a nie bazowac na informacjach z netu. Szkoda, ze trzeba sememu drazyc.

dziewczyny niestety co do badania bet czy co do form metylowych to informacje mamy od siebie nawzajem, taka prawda. Dopiero tu otworzylam oczy ile moglam badan zrobic, jakie leki-suplementy kupic. Z reguly lekarze otwieraja szeroko oczy! Jesli to nie zaszkodzi to z forum chlonelam wszystko a po kilku razach zdziwienia przestalam pytac ginki o zdanie skoro to TYLKO witaminy. To musi byc w wiekszosci wasza decyzja co robicie, badacie i bierzecie- z rozwaga i rozsadkiem ale taka prawda.. i nie ma co tysiac razy sie przekomarzac.
A co do form metylowych wit.B to czytalam kiedys od dziewczyn ze w PL sa one niedopuszczone do sprzedazy wiec panie z apteki w Pl wam nie udziela informacji bo czegos takiego nie znaja
Ps warto czasem poslychac podpowiedzi innych osob :-* z rozsadkiem :-D

Ostatnia edycja:
Nafoczka w Pl jest b12 metylowana ze Swansona, tylko droga bo 79 zl kosztuje.
Nic wiecej juz nie ma u nas bo pol internetu przejrzalam.

Strwbelka a ta b12"to w aptece wyczailas? i ze nieco drozej niz w USA to tez wyczailam bo piszac "z rozsadkiem" mialam na uwadze ze tez pol neta przegrzebalam :-*

Nafoczka w Pl jest b12 metylowana ze Swansona, tylko droga bo 79 zl kosztuje.
Nic wiecej juz nie ma u nas bo pol internetu przejrzalam.
I jeszcze z Solgaru Folian (metafolina) - 55 zł.- też 400 mgc.

Dziewczyny, dziś mi się śniło, że odbierałam wyniki polifomizmu...tylko nawet nie pamiętam jakie.
Czasem mam dosyć tych swoich snów :-( Wyśniło mi się, że poroniłam, dlatego wcześniej pobiegłam na usg, że byłam w sądzie i wygrałam...zanim jeszcze otrzymałam wezwanie.

Podrzucam jeszcze artykuł na temat homocysteiny i mthfr i zależności pomiędzy nimi

https://www.google.pl/url?sa=t&sour...qvFKjMI65XwDH0OlQ&sig2=6llhSztRmhIkz0hoAhIYgg

Homocysteina wzrasta przeważnie przy homozygotach...Zresztą przeczytajcie same :-)

Ostatnia edycja:
Witam się z rana. Pogoda paskudna zachęca tylko do spania chyba że ktoś woli spacer w spokoju ;)

Byłam odebrać badania tarczycy, glukozy i morfologii.TSH 1,24 (0,2-4,2) uważam że wynik jest zadowalający ;) A glukoza 81 (60-100) Też ok.

Nafoczka specjalnie dla Ciebie zrobiłam ;)
012.jpg

Załączniki

• 012.jpg
    012.jpg
    84,1 KB · Wyświetleń: 88
reklama
Witam się z rana. Pogoda paskudna zachęca tylko do spania chyba że ktoś woli spacer w spokoju ;)

Byłam odebrać badania tarczycy, glukozy i morfologii.TSH 1,24 (0,2-4,2) uważam że wynik jest zadowalający ;) A glukoza 81 (60-100) Też ok.

Nafoczka specjalnie dla Ciebie zrobiłam ;)
Zobacz załącznik 748800
Beatka
Daleko mam .....
Bo bym też chętnie skorzystała .
Nawet dla samej d3 się opłaca .

Twoje wyniki super .Ja po lekach nawet ,tekich nie mam.

Do góry