reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Plastulinka cieszę się że coś w końcu ruszyło i zniknęło. Lecę na mszę na oczyszczenie tak więc postaram się pomyśleć co o tych bardziej potrzebujących wsparcia z góry no i dla siebie też :D

reklama
Czarna, Aga
Wy ten zesraw macie przy stwierdzonych mutacjach?
Dziś jeżdziłam po aptekach (do czasu jak nie zakupie zestawu Nafoczki;p) i nie znalazałam nigdzie z Solgara.
Dziewczyny, a ten kwas foliowy to bierzecie w formie metylowej? I czy możecie podesłać linka do tych witamin, które macie? czy te witaminy z grupy b też są w formie metylowej? bo mi farmaceutka powedziała,ze nie ma nic takiego....

Martha
:*

Aga,
A na jakiej podstawie zalecił dawkę 0,8 clexan? czy własnie to zależy od jkiegoś wyniku?

Plastulinka
Szczęście wielkie że jest poprawa.
Wszystko będzie dobrze tylko musisz się bidulko uzbroić w cierpliwość .
My tu myślimy o tobie .Trzymamy kciuki za szybki powrót do zdrowia.

Beatka
To i za mnie zmów zdrowaśkę ....

Doris Nafoczka
Mnie przyjemnie czytać że tyjecie .
Ciąża to ciąża .Każdy musi przytyć .Potem będziecie się odchudzać jak będzie na to pora .hehe

Lumia
W Solgar kupuje metafolin.
Wcześniej kupowałam też b complex Solgar
Ale to nie jest forma metylowana choć lepiej przysfajalna .

Ostatnia edycja:
Ja mam dzisiaj 29 dc .
@ brak powinna być już ze 3 dni temu .
Czekam i może ja też na tą betę pójdę dla pewności czy spadła

Plastulinka, do dzis nie umiem ogarnac jak Ci sie to wsxystko moglo przytrafic... Ale grunt, ze idzie ku dobremu. Wszystkie tutaj trzymamy kciuki!

Susana, maly poslizg moze sie zdarzyc niestety. Hormony szaleja po stracie.

Susana
Ja też mam dziś rozkminkę. Wlasnie myśle, co robić:) bo dziś powinnam zrobić pierwszy zastrzyk puregonu...i tak walczę ze sobą. Czy zrobić jak Aga piszzee, badania mutacji i odpuścić ten cykl, czy wziąć te witaminy, olać badania i próbować....
A już parę dni temu myślałam,ze decyzję podjęłam:p

Susana
Ja też mam dziś rozkminkę. Wlasnie myśle, co robić:) bo dziś powinnam zrobić pierwszy zastrzyk puregonu...i tak walczę ze sobą. Czy zrobić jak Aga piszzee, badania mutacji i odpuścić ten cykl, czy wziąć te witaminy, olać badania i próbować....
A już parę dni temu myślałam,ze decyzję podjęłam:p
Jeśli chcesz próbować to zrób chociaż homocysteinę ., bierz metylowane formy i clexan na wszelki wypadek .
No i pamiętaj że leki od razu nie zadziałają a mutację ma co druga osoba .
Ja np nie czekałam na wszystkie wyniki i mimo zestawu się nie udało .
No ale się okazało że mam leydena i badania kosmówki nie robiłam więc i tak nie znam dokładnej przyczyny poronienia .
A jeden cykl odpuszczony z jednej strony szkoda z drugiej strony to przecież miesiąc nie rok .Więc jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości to poczekaj żebyś potem nie żałowała;-) ;)

Susana,
Ja clexan już biorę tzn, już ostatnio mialam przepisane:) tylko form metylowych nie brałam...
Kur...... już nie wiem. Niestety u mnie cykle co ok 36 dni, więc szkoda mi każdego, ale ....no jest właśnie to ale...dobra już nie zanudzam.
A czy bedziesz jeszcze cos brać dodatkowo, po tym jak wyszedł Ci ten czynnik?

Fondi- leżące cycki o niczym nie świadczą. Dla świętego spokoju zbadaj bhcg żebyś nie pisała tu z centrum onkologii jak ja w tym momencie.
U mnie trochę lepiej. Bhcg spadło do 50 z 21tys po dwuch cyklach chemii. Zniknął guz w pochwie. Także jestem pozytywnie nastawiona.
Martha- trzymaj się. Wierzę, że będziesz mamą.
Pozdrawiam gorąco i całuję
plastulinka a histopatologia cos ci wykazała? jutro mi wynik gin odbierze i w takim razie bede stala z boku ale pojade na to usg :( zeby babek w ciazy nie pozarazac bo dzis byłam na wizycie i mam zapalenie tchawicy:( betahcg nie mialam kiedy zbadac dzisiaj wstalam z lozka od piatku z wysoka goraczka. Czy jakby bylo co snie tak histopatlogia jutro pokaze.
widze ze duzo dziolszek tak plamilo jak ja wiec moze nie jest zle. Jutro wszystko zapytam a najwiecej dowiem sie 21 dopiero

edit: od srody leze z goraczka

reklama
Susana,
Ja clexan już biorę tzn, już ostatnio mialam przepisane:) tylko form metylowych nie brałam...
Kur...... już nie wiem. Niestety u mnie cykle co ok 36 dni, więc szkoda mi każdego, ale ....no jest właśnie to ale...dobra już nie zanudzam.
A czy bedziesz jeszcze cos brać dodatkowo, po tym jak wyszedł Ci ten czynnik?
Ja chce clexan 0,8 a moja ginka twierdzi że 0,4 wystarczy .
Jesteśmy na etapie przeciągania liny .

Do góry