reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny mialam 4zabiegi i nigdy nie kazano mi badac bety po zabiegu ..mialam tylko histopatologie i usg i to wszystko. Wam gin zawsze kazal badac bete ? Wszystkie badaly ? Jutro gina zapytam po usg co i.jak najwyzej skontroluje koncem tygodnia jak sie lepiej pocziuje bo kaszle jak gruzlik jutro sie pod.kiblem schowam w poczekalni

reklama
Strawbelka
No to ? Mam zwiększyć do 800?
Nie wiem w końcu czy przy tej hetero mam też zwykły kwas brać ?
Bo to chyba przy homozygocie się go wcale nie bierze

Jak w pracy?
Susana bo takie stare baby jak my to musza chyba duzo kwasu foliowego brac;) ja biore actifolin ta dawke 2 i jeszcze mam 0,4 z solgara w tym modulatorze homocysteiny.

Przecież ten Wasz Solgar mam tylko 0,2 mg kwasu foliowego. Psu na budę takie witaminy przy naszych poronieniach , jedna z dziewczyn pisała tu o Prelatan Clasic i to mam jakiś sens. Za solgar placisz 50 zł i kiepsciutki ten skład. Nafoczka dobrze pisze jak jest potrzeba tych form metylowych to z i herb.
Faktycznie 0,2 jest kwasu, teraz spojrzalam:( ale tam jest duzo b6 i b12. Actofolin dodatkowo biore wiec mi to wystarczy.

Dziewczyny mialam 4zabiegi i nigdy nie kazano mi badac bety po zabiegu ..mialam tylko histopatologie i usg i to wszystko. Wam gin zawsze kazal badac bete ? Wszystkie badaly ? Jutro gina zapytam po usg co i.jak najwyzej skontroluje koncem tygodnia jak sie lepiej pocziuje bo kaszle jak gruzlik jutro sie pod.kiblem schowam w poczekalni
Mi lekarz nie kazał badać bety po poronieniu i zabiegu..

Tez pojęcia nie miałam ze powinno sie zbadać. A to kurde takie ważne..
Tym bardziej ze nie odebrałam wyniku histopatologicznego :/

Ostatnia edycja:
Fondie ile Ty masz lat? 5?
Ja bete zawsze sama badalam na swoja reke, gin mi nigdy nic nie mowil, ale ja szanuje swoje zdrowie, a Ty chyba nie albo jestes wrozka i wiesz ze beta ci spada...

Aga jakie Ty masz dawki b6 i b12 ze piszesz ze z Solgara kiepski sklad jes. Faktycznie tam malo kwasu, ale reszty duzo. Chyba duzo...
Jakie maja byc dawki b6 i b12???

Ja badalam betki po tych 2 wiekszych ciazach - spadaly mi wolno. Jak ponad 2 miesiace po lyzeczkowaniu balam sie, ze wpadlam to jeszcze mialam dodatnia... Ale lekarz uprzredzal, zeby kontrolowac i nawet w szpitalu mowili.

Ja dzis wskoczylam na rowerek, troche pocwiczylam, tak lekko, bo troche sie boje o brzuch, ale zawsze cos :) codziennie troszkr doloze :) no i ogarniam dietke ;)

Przecież ten Wasz Solgar mam tylko 0,2 mg kwasu foliowego. Psu na budę takie witaminy przy naszych poronieniach , jedna z dziewczyn pisała tu o Prelatan Clasic i to mam jakiś sens. Za solgar placisz 50 zł i kiepsciutki ten skład. Nafoczka dobrze pisze jak jest potrzeba tych form metylowych to z i herb.
Aga na tym solgarze mam napisane ze dawka b6 to 1786% dziennego zapotrzebowania, a b12 to 10000% dziennego zapotrzebowania. To dalej malo jest???

reklama
Do góry