reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny mialam 4zabiegi i nigdy nie kazano mi badac bety po zabiegu ..mialam tylko histopatologie i usg i to wszystko. Wam gin zawsze kazal badac bete ? Wszystkie badaly ? Jutro gina zapytam po usg co i.jak najwyzej skontroluje koncem tygodnia jak sie lepiej pocziuje bo kaszle jak gruzlik jutro sie pod.kiblem schowam w poczekalni

reklama
Strawbelka
No to ? Mam zwiększyć do 800?
Nie wiem w końcu czy przy tej hetero mam też zwykły kwas brać ?
Bo to chyba przy homozygocie się go wcale nie bierze

Jak w pracy?
Susana bo takie stare baby jak my to musza chyba duzo kwasu foliowego brac;) ja biore actifolin ta dawke 2 i jeszcze mam 0,4 z solgara w tym modulatorze homocysteiny.

Przecież ten Wasz Solgar mam tylko 0,2 mg kwasu foliowego. Psu na budę takie witaminy przy naszych poronieniach , jedna z dziewczyn pisała tu o Prelatan Clasic i to mam jakiś sens. Za solgar placisz 50 zł i kiepsciutki ten skład. Nafoczka dobrze pisze jak jest potrzeba tych form metylowych to z i herb.
Faktycznie 0,2 jest kwasu, teraz spojrzalam:( ale tam jest duzo b6 i b12. Actofolin dodatkowo biore wiec mi to wystarczy.

Dziewczyny mialam 4zabiegi i nigdy nie kazano mi badac bety po zabiegu ..mialam tylko histopatologie i usg i to wszystko. Wam gin zawsze kazal badac bete ? Wszystkie badaly ? Jutro gina zapytam po usg co i.jak najwyzej skontroluje koncem tygodnia jak sie lepiej pocziuje bo kaszle jak gruzlik jutro sie pod.kiblem schowam w poczekalni
Mi lekarz nie kazał badać bety po poronieniu i zabiegu..

Tez pojęcia nie miałam ze powinno sie zbadać. A to kurde takie ważne..
Tym bardziej ze nie odebrałam wyniku histopatologicznego :/

Ostatnia edycja:
Fondie ile Ty masz lat? 5?
Ja bete zawsze sama badalam na swoja reke, gin mi nigdy nic nie mowil, ale ja szanuje swoje zdrowie, a Ty chyba nie albo jestes wrozka i wiesz ze beta ci spada...

Aga jakie Ty masz dawki b6 i b12 ze piszesz ze z Solgara kiepski sklad jes. Faktycznie tam malo kwasu, ale reszty duzo. Chyba duzo...
Jakie maja byc dawki b6 i b12???

Ja badalam betki po tych 2 wiekszych ciazach - spadaly mi wolno. Jak ponad 2 miesiace po lyzeczkowaniu balam sie, ze wpadlam to jeszcze mialam dodatnia... Ale lekarz uprzredzal, zeby kontrolowac i nawet w szpitalu mowili.

Ja dzis wskoczylam na rowerek, troche pocwiczylam, tak lekko, bo troche sie boje o brzuch, ale zawsze cos :) codziennie troszkr doloze :) no i ogarniam dietke ;)

Przecież ten Wasz Solgar mam tylko 0,2 mg kwasu foliowego. Psu na budę takie witaminy przy naszych poronieniach , jedna z dziewczyn pisała tu o Prelatan Clasic i to mam jakiś sens. Za solgar placisz 50 zł i kiepsciutki ten skład. Nafoczka dobrze pisze jak jest potrzeba tych form metylowych to z i herb.
Aga na tym solgarze mam napisane ze dawka b6 to 1786% dziennego zapotrzebowania, a b12 to 10000% dziennego zapotrzebowania. To dalej malo jest???

reklama
Do góry