reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Fondi- leżące cycki o niczym nie świadczą. Dla świętego spokoju zbadaj bhcg żebyś nie pisała tu z centrum onkologii jak ja w tym momencie.
U mnie trochę lepiej. Bhcg spadło do 50 z 21tys po dwuch cyklach chemii. Zniknął guz w pochwie. Także jestem pozytywnie nastawiona.
Martha- trzymaj się. Wierzę, że będziesz mamą.
Pozdrawiam gorąco i całuję
Witaj Kochana :* jak się czujesz? :)
Czarna, Aga
Wy ten zesraw macie przy stwierdzonych mutacjach?
Dziś jeżdziłam po aptekach (do czasu jak nie zakupie zestawu Nafoczki;p) i nie znalazałam nigdzie z Solgara.
Dziewczyny, a ten kwas foliowy to bierzecie w formie metylowej? I czy możecie podesłać linka do tych witamin, które macie? czy te witaminy z grupy b też są w formie metylowej? bo mi farmaceutka powedziała,ze nie ma nic takiego....

Martha
:*

Aga,
A na jakiej podstawie zalecił dawkę 0,8 clexan? czy własnie to zależy od jkiegoś wyniku?
Tak, dostałam po stwierdzonej mutacji ten zestaw ;)

Dziewczynki, któraś pisała tu jeszcze o metylowanych formach witamin z grupy B w formie kropelek, możecie podesłać link?

reklama
Hej
Witam się poniedziałkowo.
Byłam dziś na badaniach krwi, bo jutro wizyte mam u endo, w przychodzi jak bym pobrała nr do laboratorium to by było 46 osób przede mną :szok:. Ale na drzwiach kartka, że kobiety w ciaży wchodza poza kolejnością, stanęłam z przodu kolejki, mikt nic nie mówił,bo widzieli, ze jestem w ciąży. Wchodzę a tam pielęgniara pyta gdzie mam numerek, mówię, że nie mam bo jestem w ciąży i wchodze bez kolejki a ona na to pyta czy ja się źle czuję, bo jak dobrze to mam stać jak wszyscy:szok:. Powiedziałam, że źle, hi hi :-) i że to chyba jakiś żart :-). Oczywiście pobrała mi krew, chyba nie miała wyjścia :tak:
Co za glupia bada!!! Przeciez ciezarne nawet w markecie maja pierwszenstwo, a co dopiero w labie!!!

Marta na pewno Dubra coś za proponuje.
Plastulinko trzymaj się za jakiś czas będziesz i ty mamą. Ja jak gniłam w szpitalu z ciążą szyjkowa w szpitalu dwa miesiące żeby nie myśleć o swoich nie małych problemach pomagała innym pacjentkom bo leżałam na sali z babeczkami po operacji. Robiłam plan co mam zrobić po wyjściu że szpitala i to mnie trzymało.
Lumia ją nie biorę witamin b w formie metylowej bo nie ma takiej potrzeby. Clexane 0,8 mam zlecone że wzgledu na mutacje i protrombine.

Susana mala ta dawke masz, tyle co zeykly folik 0,4. Tak malo bierzesz?
Strawbelka
No to ? Mam zwiększyć do 800?
Nie wiem w końcu czy przy tej hetero mam też zwykły kwas brać ?
Bo to chyba przy homozygocie się go wcale nie bierze

Jak w pracy?

Ostatnia edycja:
Marta na pewno Dubra coś za proponuje.
Plastulinko trzymaj się za jakiś czas będziesz i ty mamą. Ja jak gniłam w szpitalu z ciążą szyjkowa w szpitalu dwa miesiące żeby nie myśleć o swoich nie małych problemach pomagała innym pacjentkom bo leżałam na sali z babeczkami po operacji. Robiłam plan co mam zrobić po wyjściu że szpitala i to mnie trzymało.
Lumia ją nie biorę witamin b w formie metylowej bo nie ma takiej potrzeby. Clexane 0,8 mam zlecone że wzgledu na mutacje i protrombine.
Aga
A leydena masz?

Fondie, Plastulinka miała ciąże biochemiczną i bardzo niską betę i po tej ciąży poswtał problem. Także Ty juz conajmniej ze dwa razy powinnaś skontrolować betę!!!

Fondi- leżące cycki o niczym nie świadczą. Dla świętego spokoju zbadaj bhcg żebyś nie pisała tu z centrum onkologii jak ja w tym momencie.
U mnie trochę lepiej. Bhcg spadło do 50 z 21tys po dwuch cyklach chemii. Zniknął guz w pochwie. Także jestem pozytywnie nastawiona.
Martha- trzymaj się. Wierzę, że będziesz mamą.
Pozdrawiam gorąco i całuję

Plastulinka, Właśnie miałam Cie wywołać abyś naszej Fondie naświetliłą kilka tematów :-)
Tak się cieszę, że jest lepiej!!! Co mówią lekarze?

Przecież ten Wasz Solgar mam tylko 0,2 mg kwasu foliowego. Psu na budę takie witaminy przy naszych poronieniach , jedna z dziewczyn pisała tu o Prelatan Clasic i to mam jakiś sens. Za solgar placisz 50 zł i kiepsciutki ten skład. Nafoczka dobrze pisze jak jest potrzeba tych form metylowych to z i herb.

reklama
Susana nie mam leydena. U mnie któreś już z kolei pokolenie że strony mamy ma żylaki.
Mnie ostatnio tak oblały nogi jak przy zakrzepach, że nawet jak bym mnie chciała to i tak muszę brać acard. Hemoglobinę zawsze miałam w gorzej granicy lub powyżej. Bez badań wiedziałam że 0,4 to za mało. W łodzi wyniki tylko to potwierdziły.

Do góry