reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Fondi- leżące cycki o niczym nie świadczą. Dla świętego spokoju zbadaj bhcg żebyś nie pisała tu z centrum onkologii jak ja w tym momencie.
U mnie trochę lepiej. Bhcg spadło do 50 z 21tys po dwuch cyklach chemii. Zniknął guz w pochwie. Także jestem pozytywnie nastawiona.
Martha- trzymaj się. Wierzę, że będziesz mamą.
Pozdrawiam gorąco i całuję
Witaj Kochana :* jak się czujesz? :)
Czarna, Aga
Wy ten zesraw macie przy stwierdzonych mutacjach?
Dziś jeżdziłam po aptekach (do czasu jak nie zakupie zestawu Nafoczki;p) i nie znalazałam nigdzie z Solgara.
Dziewczyny, a ten kwas foliowy to bierzecie w formie metylowej? I czy możecie podesłać linka do tych witamin, które macie? czy te witaminy z grupy b też są w formie metylowej? bo mi farmaceutka powedziała,ze nie ma nic takiego....

Martha
:*

Aga,
A na jakiej podstawie zalecił dawkę 0,8 clexan? czy własnie to zależy od jkiegoś wyniku?
Tak, dostałam po stwierdzonej mutacji ten zestaw ;)

Dziewczynki, któraś pisała tu jeszcze o metylowanych formach witamin z grupy B w formie kropelek, możecie podesłać link?

reklama
Hej
Witam się poniedziałkowo.
Byłam dziś na badaniach krwi, bo jutro wizyte mam u endo, w przychodzi jak bym pobrała nr do laboratorium to by było 46 osób przede mną :szok:. Ale na drzwiach kartka, że kobiety w ciaży wchodza poza kolejnością, stanęłam z przodu kolejki, mikt nic nie mówił,bo widzieli, ze jestem w ciąży. Wchodzę a tam pielęgniara pyta gdzie mam numerek, mówię, że nie mam bo jestem w ciąży i wchodze bez kolejki a ona na to pyta czy ja się źle czuję, bo jak dobrze to mam stać jak wszyscy:szok:. Powiedziałam, że źle, hi hi :-) i że to chyba jakiś żart :-). Oczywiście pobrała mi krew, chyba nie miała wyjścia :tak:
Co za glupia bada!!! Przeciez ciezarne nawet w markecie maja pierwszenstwo, a co dopiero w labie!!!

Marta na pewno Dubra coś za proponuje.
Plastulinko trzymaj się za jakiś czas będziesz i ty mamą. Ja jak gniłam w szpitalu z ciążą szyjkowa w szpitalu dwa miesiące żeby nie myśleć o swoich nie małych problemach pomagała innym pacjentkom bo leżałam na sali z babeczkami po operacji. Robiłam plan co mam zrobić po wyjściu że szpitala i to mnie trzymało.
Lumia ją nie biorę witamin b w formie metylowej bo nie ma takiej potrzeby. Clexane 0,8 mam zlecone że wzgledu na mutacje i protrombine.

Susana mala ta dawke masz, tyle co zeykly folik 0,4. Tak malo bierzesz?
Strawbelka
No to ? Mam zwiększyć do 800?
Nie wiem w końcu czy przy tej hetero mam też zwykły kwas brać ?
Bo to chyba przy homozygocie się go wcale nie bierze

Jak w pracy?

Ostatnia edycja:
Marta na pewno Dubra coś za proponuje.
Plastulinko trzymaj się za jakiś czas będziesz i ty mamą. Ja jak gniłam w szpitalu z ciążą szyjkowa w szpitalu dwa miesiące żeby nie myśleć o swoich nie małych problemach pomagała innym pacjentkom bo leżałam na sali z babeczkami po operacji. Robiłam plan co mam zrobić po wyjściu że szpitala i to mnie trzymało.
Lumia ją nie biorę witamin b w formie metylowej bo nie ma takiej potrzeby. Clexane 0,8 mam zlecone że wzgledu na mutacje i protrombine.
Aga
A leydena masz?

Fondie, Plastulinka miała ciąże biochemiczną i bardzo niską betę i po tej ciąży poswtał problem. Także Ty juz conajmniej ze dwa razy powinnaś skontrolować betę!!!

Fondi- leżące cycki o niczym nie świadczą. Dla świętego spokoju zbadaj bhcg żebyś nie pisała tu z centrum onkologii jak ja w tym momencie.
U mnie trochę lepiej. Bhcg spadło do 50 z 21tys po dwuch cyklach chemii. Zniknął guz w pochwie. Także jestem pozytywnie nastawiona.
Martha- trzymaj się. Wierzę, że będziesz mamą.
Pozdrawiam gorąco i całuję

Plastulinka, Właśnie miałam Cie wywołać abyś naszej Fondie naświetliłą kilka tematów :-)
Tak się cieszę, że jest lepiej!!! Co mówią lekarze?

Przecież ten Wasz Solgar mam tylko 0,2 mg kwasu foliowego. Psu na budę takie witaminy przy naszych poronieniach , jedna z dziewczyn pisała tu o Prelatan Clasic i to mam jakiś sens. Za solgar placisz 50 zł i kiepsciutki ten skład. Nafoczka dobrze pisze jak jest potrzeba tych form metylowych to z i herb.

reklama
Susana nie mam leydena. U mnie któreś już z kolei pokolenie że strony mamy ma żylaki.
Mnie ostatnio tak oblały nogi jak przy zakrzepach, że nawet jak bym mnie chciała to i tak muszę brać acard. Hemoglobinę zawsze miałam w gorzej granicy lub powyżej. Bez badań wiedziałam że 0,4 to za mało. W łodzi wyniki tylko to potwierdziły.

Do góry