reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Asia, druga przyszła w 32 dniu cyklu, trzecia w 24 dniu cyklu ale brałam tabletki antykoncepcyjne bo miałam torbiel na jajniku, czwarta w 49 dc, bo udało mi się zajść w kolejną ciążę, niestety biochemiczną
Ja też po odstawieniu tabletek miałam biochemiczną.
Ogólnie wydaje mi się, że tabletki mega rozregulowały mi hormony a do tego zwiększają ryzyko zakrzepicy. Obiecałam sobie, że nigdy więcej.

reklama
Witajcie :)

Beatka ale sobie w kulki lecą z tą histero [emoji35]

Ja po 21. dniach plamienia poszłam do Gin i dostałam zastrzyk z cyklonaminy i w ciagu 2 dni ustało [emoji4]

A ja 3 dni przed @ plamię na brązowo i nie wiem o co biega, bo nigdy tak nie miałam [emoji30]

Susanka brawo za homocysteine [emoji122]

Idę dziś do apteki zapytać o B6, B12 i kwas foliowy z Solgara [emoji6] biorę się za siebie, bo od dziś dieta [emoji486]
Trzymam kciuki za dietkę.

Dziewczyny,
Ja tak na szybko bo z kom. Potrzebuje porady.
Nie zdazylam do labo . Tam gdzie mutacje robia. Jedynie diagnostyka bedzie otwarta i zastanawiam sie czy nie wystarczy jak zrobie badanie homocysteiny? Wyprzedzajac putanie to mutacje tez tam mozna zrobic, ale koszt wiekszy o 250zl. Co wy na to?i wynik bede miec juz jutro.

Dziewczyny,
Nie zdazylam do labo . Tam gdzie mutacje robia. Jedynie diagnostyka bedzie otwarta i zastanawiam sie czy nie wystarczy jak zrobie badanie homocysteiny? Wyprzedzajac putanie to mutacje tez tam mozna zrobic, ale koszt wiekszy o 250zl. Co wy na to?i wynik bede miec juz jutro.
Ja też zrobiłam badanie homocysteiny i nic to nie wniosło. Jeśli nie zrobisz badań mthfr nie będziesz wiedziała, czy tę mutację posiadasz. Podwyższona homocysteina może wskazywać na mutację, ale nie musi.

Kurcze, u mnie badanie poliformizmu kosztowało 190 zł. w diagnostyce. Cały czas myślę czy oni aby zbadają mi te dwa gneny :-(

Lumia spokój Nas ratuje. Sama homocysteina to za mało ponieważ przy mutacji podaje się też większe dawki heparyny i nie wiesz czy masz hetero czy homo odmianę. Ja np. mam hetero , a homocysteine miałam książkowe, a wcześniej bralam kwas foliowy w sumie 0
,8 mg i witaminy b6 i b12 nie bralam. Zrób wyniki i na spokojnie ciąża. Miesiąc Cię nie zbawi . Moja teściowa miała 36 lat jak urodziła pierwsze dziecko i też zdążyła.

Hej. Co do plamien po zabiegu. Ja plamilam nawet 3 tygodnie i skonczylo sie na cyclaminie (czy jakos tak), bo sie wscieklam w koncu, poszlam do gina i kazal mi lykac te tabsy, minelo jak reka odjal.

Dziewczyny,
Ja mam homocysteinę w normie, a mthfr mam ;)

reklama
Do góry