reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Lili to ją miałam wysokie NK w marcu były 35%oprocz tego limfocyty t cd3 i cd4 i cd8 miałam zncznie poniżej normy ważny jest też stosunek cd4+/cd8+ nie powinien być wiekszy od 1,5 ją miałam 2,4 zaszlam w ciaze w lipcu i nie wiem jaki poziom NK miałam bo nie badalam wzielam encorton i się udało nie analizował am tak tego po prostu zawierzylam się bogu mimo tego że ladowalam w szpitalu z krwawieniem czulam dziwny spokoj po prostu wiedziałam że będzie dobrze bralam też dużo progesteronu na te zaniżone limfocyty i omegę 3 życzę wam dziewczyny jak najmniej stresu i trochę wiary w to że może być dobrze ją miałam dodatkową presję przez moje amh a ma dopiero 30 lat
Nie urywam że pomocna była bardzo herbata z melisy:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Co do mojej bety to nie wiem czy przy NK źle przyrasta bo badla tylko raz ostatnią miesiączki miałam 10 lipca cyke 29 dni to 20 sierpnia beta była 11518 a dwa dni później 17156 to o 7 tydz c

Witajcie dziewczyny

Strawbelka – to co zastrzyki sobie wbijasz??

Lili81 – chcę sama zwiększyć encorton. Nic nie wiem na temat jakości NK, immunolog wspominał o tej jakości. Tak, mam problem z obniżeniem NK. Jakiś czas temu jak badałam NK to miałam na poziomie 19%. Po 10 wlewach z intralipidu i 10 miesiącach brania encortonu mam NK na poziomie 23%

ovli22 – ale szalejesz z awatarami :rolleyes2:

Lilia ten awatar był moim pierwszym , chciałam żebyście mnie jakos kojarzyli ;) wiadomo nie jestem tak piękna jak pocahontas ;) ale mam czarne długie włosy i ciemna karnację skóry .

ovli22 - to miło wiedzieć jak mniej więcej wyglądasz :-) :) Ja swego czasu udzielałam się na innym forum i często rozmawiałam z 3 dziewczynami z mojej okolicy. Jak się spotkałyśmy to nic się zgadzało z moimi wyobrażeniami o dziewczynach :biggrin2: Spotykamy się tak już ok 3 lat. Dwie dziewczyny mają już swoje cuda. Jedna ma córeczkę, a druga ma bliźniaki chłopca i dziewczynkę (kiedyś udzielała się na tym forum - ale teraz czas jej na to nie pozwala). Kumpela i ja dalej walczymy

Moj lekarz to Łukasz Jagielski. Pracowal na Chalubinskiego a teraz zostal ordynatorem w Olesnicy. Przyjmuje w BG Clinic. Ma certyfikat FMF i jest w porzadku. Clexane i fraxiparine to wlasnie heparyny drobnoczosteczkowe ktora mam brac w ciazy( obie to to samo). Acard biore teraz,poza okresem. 75 mg. Mam 0,4 mg Metafolinu z Solgara i Actifolin( oba to kwasy foliowe w formie metylowanej) i planuje kupic Vitamina B12 MSE DR Enzmann ( tez wersja metylowana). Dodatkowo jem 5 mg zwyklego kwasu foliowego, ale w sumie nie wiem po co [emoji2] a genety to pewnie Stembalska bo ona sie w tym temacie srednio orientuje [emoji33]
No wlasnie sie zastanawiam po co normalny kwas foliowy i to jeszcze w zwiększonej dawce, jesli organizm nie potrafi go przetwarzać i jeszcze dodatkowo dodajemy mu roboty?.. chyba że cośtam przetworzy, tylko niewiele, a reszta jest wydalana, wiec statystycznie jak wieksza dawke wezmiemy, to wiecej uda sie przetworzyć?..
a wit. B6 nie bierzesz? gdzies obiło mi sie o "oczy", ze tez B6 biorą. ale nie wiem czy trzeba jakas postac metylowa?

Actifolin, jaką dawkę bierzesz?

Czy warto zrobić homocysteine, poziom kwasu foliowego i B12 we krwi? czy nie ma sensu?

reklama
Susana nie rób już tej bety. Kiedy masz kolejną wizytę? Beta rośnie i jest git.
A kto mi powie jak rosną jajca i kiedy pękają? Wczoraj 6 dc i miał 12 mm . Jak to u was wygląda ?

jajca rosną ok 2mm na dzień. więc jesli wczoraj miałaś 12mm, to bedzie tak:
19.01.2016 6dc 12mm
20.01.2016 7dc 14mm
21.01.2016 8dc 16mm
22.01.2016 9dc 18mm
23.01.2016 10dc 20mm
24.01.2016 11dc 22mm - i tu pewnie pęknie, a moze dzień wczesniej lub pozniej - zależnie jak szybko rosną.

u mnie w poprzednim cyklu przy monitoringu bylo tak, że jak mialam w poniedziałek 16mm, to w środę za 2 dni już był pęknięty, a mial jakieś 21-22mm. czyli ciut szybciej urósł niż 2mm/dzień.

Do góry