reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Moj lekarz to Łukasz Jagielski. Pracowal na Chalubinskiego a teraz zostal ordynatorem w Olesnicy. Przyjmuje w BG Clinic. Ma certyfikat FMF i jest w porzadku. Clexane i fraxiparine to wlasnie heparyny drobnoczosteczkowe ktora mam brac w ciazy( obie to to samo). Acard biore teraz,poza okresem. 75 mg. Mam 0,4 mg Metafolinu z Solgara i Actifolin( oba to kwasy foliowe w formie metylowanej) i planuje kupic Vitamina B12 MSE DR Enzmann ( tez wersja metylowana). Dodatkowo jem 5 mg zwyklego kwasu foliowego, ale w sumie nie wiem po co [emoji2] a genety to pewnie Stembalska bo ona sie w tym temacie srednio orientuje [emoji33]
Tak w ogóle to dziękuje bardzo za zebranie informacji, trochę mi to rozjaśnia. :)

A jeszcze pytanie kolejne - jesli clexane i fraxiparine to to samo to dlaczego obie będziesz brała? W innej formie sa czy o co chodzi?
I tak samo te formy metylowanej kwasu - dlaczego 2 rożne? Nie wiem czy tez oba lepiej kupić czy wystarczy jedna a np większa dawka.. Mniej do zapamiętania by było ;)

reklama
Z wkasnego doswiadczenia ciagle.powtarzalam ze trza badania zrobic a na dzien dzisiejszy wedlug mnie to istna loteria jest wkolko. Susana jestes co tam ? Jakis plan masz co dalej ?

Na razie załamka .
Miałam dzisiaj lecieć gdzieś na usg ale zrezygnowałam .
Susana moze jeszcze intralipid... Ja np nk po wlewie robie po uplywie 10, 14 dni. Bo tak kaza. Moze to tez cos zaburza. Ja bety nie bede robic bo oszaleje. My tyle bierzemy lekiw ze mizemy falszac wyniki tej bety, bo caly czas nam cos krazy w organizmie.

Dziewczyny a tak w ogole to ja juz trace wiare ze mi sie kiedykolwiek uda. Jak Wam sie teraz nie uda to mnie juz napewno.
Czemu ten swiat jest taki posrany, moglaby patologia miec problemy dla dobra dzieci zeby sie w takich rodzinach nie rodzily. Normalny czlowiek ma zawsze pod gorke!!! Chory ten swiat, a Bog jesli jest w co ja juz nie wierze, to gdzie on jest???

Susana tez mialam taki zamiar jak mi taka beta wyszla ta 1200 i mialam jedno zastanowienie czy odstawic leki bo moze juz spada ...ale widzisz jak wyszlo ta babka w laboratorium twierdzi ze mogl intralipid kiec taki wplyw ale dosc kurde dlugo bo ja mialam wlew w piatek a w piniedzialek bete gin iczywoscoe mowil ze mial mnistwo takich przypadkow i ze jest nadzieja z tyn 1200a ja zrobulam to glowie zeby leki moc idstawiac a tu ponad 6000 nie chce robic tej bety bo wiem ze dzis nie mam zadnego oznaku a znow jaki wynik bynie byl zalamka bedzie wiem ze moje slowa ci ouchynnie daja bo powiem ci ze twoja beta mnie dobila jestesmy w tej samej sytuacji :(

Strawbelka intralipid nie moze byc wiecej jak 4 tygodnie ? Susana ja poszlam na tsh dzis czytalam ze takie zaburzenia tez moze wywolac ...a progesteron to dobry wynik? I cukier zbadaj odstawilas metrormine ? Czy jakos tak ? Moze zastrzyki zhcg na wspomaganie jajka nie wiem ale cos czuje ze u mnieto nie ebdzie mialo dobrego zakonczenia :( przepraszam za bledy pisze z tel. Susana i tak musimy wierzyc do konca ....nie powtarzasz wogole bety? Mnie z twoja beta serce bilo ostanio ale mialam 50dc

Fondie ibtralipid powtarza sie co 4 tyg., bo tyle utrzymuje sie jego dzialanie.
A napis do Janosz, czy ten intralipid moze falszowac bete i ile czasu trzeba odczekac z bad.aniami

Mysle zeby mi napisala bo ja jej odrazu napisalam ze beta za mala od razu po wyniku i od razu mi odpisala. Teraz jestem u mamy wieczorem jak cos napisze strawbelka a skad wiesz ze mzoe falszowac ?

reklama
Do góry