reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

O, ja tez z Wro! Polecasz tego swojego lekarza?? Jak sie nazywa?
Czyli co, teraz mam w trakcie starań brać Acard - ile? A potem clexane. A heparynę?
A te metylowe formy b12 i kwasu foliowego to sa na receptę? To brać juz w trakcie starań, tak? A zwykłego kwasu foliowego to w ogole ńie ma sensu brać czy tez brać??
Moj lekarz to Łukasz Jagielski. Pracowal na Chalubinskiego a teraz zostal ordynatorem w Olesnicy. Przyjmuje w BG Clinic. Ma certyfikat FMF i jest w porzadku. Clexane i fraxiparine to wlasnie heparyny drobnoczosteczkowe ktora mam brac w ciazy( obie to to samo). Acard biore teraz,poza okresem. 75 mg. Mam 0,4 mg Metafolinu z Solgara i Actifolin( oba to kwasy foliowe w formie metylowanej) i planuje kupic Vitamina B12 MSE DR Enzmann ( tez wersja metylowana). Dodatkowo jem 5 mg zwyklego kwasu foliowego, ale w sumie nie wiem po co [emoji2] a genety to pewnie Stembalska bo ona sie w tym temacie srednio orientuje [emoji33]

reklama
NAFOCZKA !
wejdz na forum ginekologiczne / przeziernosc karkowa i poczytaj. Testy pappa wychodza prawie kazdej nie takie jak byc powinny i sie nie potwierdzaja w pozniejszych badaniach inwazyjnych. Usg jest wazniejsze. Pappa to statystyka i byl chyba tylko jeden przypadek gdzie dziewczyna miala dobre usg a biochemie zla i dziecko ZD. Dr Dengel jest dobra od serduszek, Roszkowski w Wawie jest dobrym specjalista od usg prenetalnego i ponoc duzo potrafi zobaczyc. Dzisiaj dziewczyna pisala o super babce dr Wloch ze Slaska. Trzymam kciuki

Nafoczko mi odrazu przy papa powiedzieli ze leki moga zabliźnić obraz w teście.
Była Aparatka która miała bardzo wysokie ryzyko nawet z wysokim nr po amino wyszło ze zdrowy ale co stresu sie najadła.
Sa tez inne testy juz któraś o tym pisała tylko ze to jest duży koszt. masz teraz kilka dni nerwówki. powodzenia !!
Dziewczyny co do objawów w ciąży po tylu ciążach stwierdzam ze każda jest inna i nie ma czego doszukiwać sie u innych

Susana nie wiem czy dobrze czytam ze zdjęcia ale chyba 0,85cm mial pęcherzyk
Wczoraj byłam na 1 monitoringu i owu ma być z prawego jajnika. Pecherzyk najwiekszy ma 12 mm za tydzień sprawdzenie.

Fondie Twoja beta powinna rozstrzygnąć, który wynik był prawidłowy, ale miałaś wczoraj mdłości więc jestem dobrej myśli i trzymam kciuki za kropka :)

Czarna jak wyjdzie 12tys to tak a jak wyjdzie np. 5900 to mam odlozyc leki bo spadla beta czy sie cieszyc ze wzrosla z 1200 ?

Fondie mdłości nie są wyznacznikiem wysokiej bety. Ja z córa wogole nie miałam mdłości.
Beta beta a najwazniejsze usg ktore masz jutro....
Do jutra choćby nie wiadomo co nic nie odstawiaj ...

Czarna jak wyjdzie 12tys to tak a jak wyjdzie np. 5900 to mam odlozyc leki bo spadla beta czy sie cieszyc ze wzrosla z 1200 ?
Kochana ja w tej drugiej sytuacji poszłabym na usg, bo jeśli jest ok to powinno być już coś widać. Ale o czym my ti wogóle mówimy, przyrosła! Ja wierzę w Twojego kropka! ;) nie masz łatwo, ale będzie dobrze :)

reklama
Do góry