reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

O, ja tez z Wro! Polecasz tego swojego lekarza?? Jak sie nazywa?
Czyli co, teraz mam w trakcie starań brać Acard - ile? A potem clexane. A heparynę?
A te metylowe formy b12 i kwasu foliowego to sa na receptę? To brać juz w trakcie starań, tak? A zwykłego kwasu foliowego to w ogole ńie ma sensu brać czy tez brać??
Moj lekarz to Łukasz Jagielski. Pracowal na Chalubinskiego a teraz zostal ordynatorem w Olesnicy. Przyjmuje w BG Clinic. Ma certyfikat FMF i jest w porzadku. Clexane i fraxiparine to wlasnie heparyny drobnoczosteczkowe ktora mam brac w ciazy( obie to to samo). Acard biore teraz,poza okresem. 75 mg. Mam 0,4 mg Metafolinu z Solgara i Actifolin( oba to kwasy foliowe w formie metylowanej) i planuje kupic Vitamina B12 MSE DR Enzmann ( tez wersja metylowana). Dodatkowo jem 5 mg zwyklego kwasu foliowego, ale w sumie nie wiem po co [emoji2] a genety to pewnie Stembalska bo ona sie w tym temacie srednio orientuje [emoji33]

reklama
NAFOCZKA !
wejdz na forum ginekologiczne / przeziernosc karkowa i poczytaj. Testy pappa wychodza prawie kazdej nie takie jak byc powinny i sie nie potwierdzaja w pozniejszych badaniach inwazyjnych. Usg jest wazniejsze. Pappa to statystyka i byl chyba tylko jeden przypadek gdzie dziewczyna miala dobre usg a biochemie zla i dziecko ZD. Dr Dengel jest dobra od serduszek, Roszkowski w Wawie jest dobrym specjalista od usg prenetalnego i ponoc duzo potrafi zobaczyc. Dzisiaj dziewczyna pisala o super babce dr Wloch ze Slaska. Trzymam kciuki

Nafoczko mi odrazu przy papa powiedzieli ze leki moga zabliźnić obraz w teście.
Była Aparatka która miała bardzo wysokie ryzyko nawet z wysokim nr po amino wyszło ze zdrowy ale co stresu sie najadła.
Sa tez inne testy juz któraś o tym pisała tylko ze to jest duży koszt. masz teraz kilka dni nerwówki. powodzenia !!
Dziewczyny co do objawów w ciąży po tylu ciążach stwierdzam ze każda jest inna i nie ma czego doszukiwać sie u innych

Susana nie wiem czy dobrze czytam ze zdjęcia ale chyba 0,85cm mial pęcherzyk
Wczoraj byłam na 1 monitoringu i owu ma być z prawego jajnika. Pecherzyk najwiekszy ma 12 mm za tydzień sprawdzenie.

Fondie Twoja beta powinna rozstrzygnąć, który wynik był prawidłowy, ale miałaś wczoraj mdłości więc jestem dobrej myśli i trzymam kciuki za kropka :)

Czarna jak wyjdzie 12tys to tak a jak wyjdzie np. 5900 to mam odlozyc leki bo spadla beta czy sie cieszyc ze wzrosla z 1200 ?

Fondie mdłości nie są wyznacznikiem wysokiej bety. Ja z córa wogole nie miałam mdłości.
Beta beta a najwazniejsze usg ktore masz jutro....
Do jutra choćby nie wiadomo co nic nie odstawiaj ...

Czarna jak wyjdzie 12tys to tak a jak wyjdzie np. 5900 to mam odlozyc leki bo spadla beta czy sie cieszyc ze wzrosla z 1200 ?
Kochana ja w tej drugiej sytuacji poszłabym na usg, bo jeśli jest ok to powinno być już coś widać. Ale o czym my ti wogóle mówimy, przyrosła! Ja wierzę w Twojego kropka! ;) nie masz łatwo, ale będzie dobrze :)

reklama
Do góry