reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Cześć dziewczyny,
Lumia trzymam kciuki, odpoczywaj i bierz leki!
Mam prośbę o pomoc w interpretacji wyników. Mam mutację homo 1298. Od 4 mies. brałam foliowy 15mg, dużo b12 (niemetylowanych i czasami metyl.) 2tyg. temu zrobiłam wyniki (kilka dni wcześniej nie brałam witamin) i wyszło:
foliowy - powyżej 20 (dalej nie bdają, norma do 17), B12 - 960 (norma do 660), nic nie brałam przez 2 tyg. i powtórzyłam, żeby zobaczyć, czy spada, a tu nic: foliowy - powyżej 20, a B12 - 1300. Czy macie chociaż jakieś podejrzenia, o czym to świadczy, jak to zbić? Co jeść, żeby B12 się wchłaniało? Czy B6- jest ważna?Do tego skoczyło mi TSH, mimo euthyroxu - sypię się?!
Pozdrawiam Mamuśki, Ciężarówki i przede wszystkim Staraczki :) !

Hej dziewczyny. Kiedyś pisałam do Was jak leżałam w czasie 3 poronienia. Wiem, że niektóre z dziewczyn mają mutację w genie MTHFR. Odebrałam dzisiaj wyniki i załamałam się. Nie mam siły przekopywać forum, więc jak któraś może coś mi napisać to będę wdzięczna. Wizytę mam dopiero 15.01 i do tego czasu osiwieję [emoji25]ratunku ...

ImageUploadedByForum BabyBoom1451501636.828608.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1451501636.828608.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1451501636.828608.jpg
    190,5 KB · Wyświetleń: 271
Strawbelka, taka mam nadzieje, ze moze jednak mnie ta przyjemnosc. Ja tez nie przepadam za takimi smakami jak susana hehe.

Susana, fajnie, ze wypoczelas :)

Bajda, mnie tez ostatnio tsh rosnie, a leki grzecznie lykam.

Cześć dziewczyny,
Lumia trzymam kciuki, odpoczywaj i bierz leki!
Mam prośbę o pomoc w interpretacji wyników. Mam mutację homo 1298. Od 4 mies. brałam foliowy 15mg, dużo b12 (niemetylowanych i czasami metyl.) 2tyg. temu zrobiłam wyniki (kilka dni wcześniej nie brałam witamin) i wyszło:
foliowy - powyżej 20 (dalej nie bdają, norma do 17), B12 - 960 (norma do 660), nic nie brałam przez 2 tyg. i powtórzyłam, żeby zobaczyć, czy spada, a tu nic: foliowy - powyżej 20, a B12 - 1300. Czy macie chociaż jakieś podejrzenia, o czym to świadczy, jak to zbić? Co jeść, żeby B12 się wchłaniało? Czy B6- jest ważna?Do tego skoczyło mi TSH, mimo euthyroxu - sypię się?!
Pozdrawiam Mamuśki, Ciężarówki i przede wszystkim Staraczki :) !

bajda muszę Ci powiedzieć, że też 2 dni temu też odebrałam wyniki B12 i u mnie jest podane, że wynik prawidłowy mieści się w granicach 220 - 960 czyli się łapiesz ;) ale dlaczego Tobie ten wynik urósł tego Ci nie podpowiem :(

Chyba powinnaś pójść do mądrego lekarza :)

dziekuje Arda ze pytasz, samopoczucie oj kiepsniusie, malo jem bo mi ciagle niedobrze ale staram sie nie oddawac bez walki :) ponoc zle wygladam i jestem slabiutka. Wyszlam dzis na zakupybo moj M. jest z 01.01 i malo nie zemdlalam oj meczy ale.. TO DOBRZE:)
Susana ja tez bym nie zjadla.. ale ciesze sie ze humor dopisuje:)
Bajda nie pomoge bo nie badalam ani B ani kwasu

Hej dziewczyny. Kiedyś pisałam do Was jak leżałam w czasie 3 poronienia. Wiem, że niektóre z dziewczyn mają mutację w genie MTHFR. Odebrałam dzisiaj wyniki i załamałam się. Nie mam siły przekopywać forum, więc jak któraś może coś mi napisać to będę wdzięczna. Wizytę mam dopiero 15.01 i do tego czasu osiwieję [emoji25]ratunku ...

Witaj
W którym genie masz mutacje ? Ja mam a1280c jak dobrze pamiętam i to ta lagodniejsza nie jest to tak groźne jak sie wydaje wystarczy acard zastrzyki przeciwzakrzpowe i bedzie ok.

reklama
Arda dziś mam16 dc .Owu była w 10 więc dziś jest 6 dpo.

A robale i sushi mniammmmm.
Nafoczko współczuję mdłościJeszcze trochę i będzie z górki.

Do góry