reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Stachma a gdzie sie zapisalas do Genesis? Moze zadzwoń do zielonej gory do aldemedu filia zadtalu tam dwa razy w tyg przyjmuje lekarz genetyk z Genesis z poznania moze terminy maja krótsze

reklama
Gogac85 -Genesis. Przed swietami bedziemy mieli badania zarodka, wiec wtedy zdecydujemy czy w ogole potrzebujemy genetyka. Jakos nie spieszy mi sie do uslyszenia ewentualnych wyroków:sorry:

Dziewczyny pomóżcie proszę. Obecna gin nie dała mi swojego numeru, a jeden z trzech wyników odnośnie cukrzycy ciążowej jest nieprawidłowy

na czczo 74 (ładnie)
po 1 godz 166 (ujdzie, bo ma być <180)
po 2 godz 165 no i tu jest źle, bo normy są <140.

To mnie kwalifikuje do cukrzycy ciążowej,? :-(

No wiem... mało... mam złe przeczucia... Dziwni mnie tylko ta różnica między pierwszym tak dobrym wynikiem, a ostatnim.
Wizyta 22.12. i wiem, że to pikuś w porównaniu do tego, co przeszłam i co wszystkie tu przechodzimy, ale jest mi przykro, że do aż trzech mutacji, Trombofilii, NK, najwyższego miana ANA i krwotoku z początku ciąży dochodzi jeszcze cukrzyca i praktycznie nic nie zjem przy stole wigilijnym. Byłam pewna, że to wyjdzie dobrze :(

Doris - no to według Twoich norm, to nie mam co się nawet zastanawiać.Nawet nie chcę dopuszczać do siebie myśli, że przez to coś nie tak będzie z Małą i już wyrzucam sobie każdą zjedzoną do tej pory czekoladkę :( Dobrze, że chociaż mam od dziewczyn notatki i wcześniej starałam się stosować dietę, więc mam punkt wyjścia.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny jak jesteście przy temacie cukru to bardo Was proszę o interpretację moich wyników insuliny, bo nie wiem czy powinnam biec po leki czy jak?

insulina 2,0 norma 2,6-24,9

po I obciążeniu 33,2
II obciążeniu 31,6.
Boję się, żeby czegoś nie przegapić....

Przepraszam że tylko o sobie....

reklama
Espa, wlasnie konsultowałam Twoj wynik z przyjaciolka, ktora zna ten problem.
Wg niej masz stan przedcukrzycowy i on sie kwalifikuje do diety albo podawania insuliny.
Wiem, że słabo. Ale juz tak niewiele zostało.
Ja zaraz odstawiam gluco i tez musze diety pilnować.

Do góry