reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Gabi ja tez chodze do Przybycienia ;) od kiedy ma mieć urlop? ja jade do niego 05.12 ale on na pewno zapisze Ci leki do przodu a nie ma co liczyć, że wizyta będzie częściej niż co 3 tyg. bo sie nie wciśniesz- chyba właśnie przez ten urlop :( ja się zabezpieczyłam drugim ginem w razie draki

Lumina ;*

Strawbelka są tu dziewczyny, którym udalo sie bez sterydu- lub takie jak ja, gdzie ze sterydem sie nie udało, wiec to walka w ciemno bez reguły, są takie co biorą metke i sie udało, i są takie co jej nie biorą- wiem, niewielkie to pocieszenie

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny pomóżcie! Jestem świeżo po laparoskopii ( jajowody drożne) podobno byly zatkane jak nos.. Dostałam leki na stymulacje a szczerze nie wiem co zrobic.. moj dr idzie na 3 tygodniowy urlop i "obawiam" sie ze jeśli by sie udalo zostanę bez lekarza i to w okresie świątecznym gdzie pewnie wielu ginow bedzie miec urlopy, zreszta nawet nie mam juz nikogo sprawdzonego. Moj lekarz powiedział ze da mi leki bo zdarze jeszcze zrobic bete przed jego urlopem. Po 2 poronieniach poprostu sie boje zostac sama... co radzicie ?

Pewnie stał by sie CUD jesli by sie udalo ale nic nie wiadomo... Chyba nic sie nie stanie jak odpuszcze jeden miesiac ?

Słyszałam od dziewczyn, że jak dr P nie ma, a szybko potrzebują konsultacji, to chodzą też do dr Baryłowej. Przyjmowała na Rogoyskiego, teraz przyjmuje też w CDK.

dr Baryła też prowdziła ciążę mojej znajomej, która ;leczyła się u dr P i szczepiła w Łodzi. Bardzo ją sobie chwaliła.

Gabi ja tez chodze do Przybycienia ;)
Lumina ;*

Strawberka są tu dziewczyny, którym udalo sie bez sterydu- lub takie jak ja, gdzie ze sterydem sie nie udało, wiec to walka w ciemno bez reguły, są takie co biorą metke i sie udało, i są takie co jej nie biorą- wiem, niewielkie to pocieszenie

nafoczka, co radzisz ? od jutra mam brac tabletki i nie wiem co robic..jesli by sie udalo bede pełna strachu ... chyba odpuszcze . Mam nadzieje na dr na mnie bardzo nie nakrzyczy ... ;)

Nafoczka.. Tak, mam zrobić podstawowe badania krwi i moczu i glukozę, wr i hcv. Badania na tarczyce mam zlecone przez endokrynologa, a resztę badań typy chlamydia, toxoplazmoza, cytomegalia, różyczka, listeria mam nie robić tylko przynieść wyniki bo badalam kilka razy podczas moich ciąż zakończonych niepowodzeniem.

Dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki, wczoraj byly staranka, dzis tez beda, dzis jajnik boli jak nie wiem co. Przedwczoraj wybijalam rano jajka i w jednym 2 zoltka, potem wybijam drugie i znow 2 zoltka, maz tego samego dnia wieczorem wybija jajka i w jednym mial 2 zoltka. Ach glupia jestem, dopatruje sie dziwnych wrozb....

Malinowa dzięki, sama w poczekalni slyszalam jak do niej rejestrowali jak P. nie mógł, jest to zawsze jakies wyjście, ja sie obstawilam swoim bo jestem zza Rzeszowa, więc i tak na miejscu musze miec kogoś a poza tym P. nie prowadzi ciąż długo

Gabi trudno doradzać- ja bym sie starała ;) mi u doktora zeszło 9 m-cy a drożnośc też mi robił, cos po drodze było nie tak, pewnie psychika, bo zaszłam, jak mi przepisał stymulacje na 3 m-ce i przestałam jeździć ;)))

Gabi
Ja mam zdanie jak NAfoczka. Sama stałam ostatnio przed podobnym wyborem. Lekarz się zapytał czy wstrzymujemy się do pełnej diagnozy czy staramy. Zdecydowałam, że "zaryzykuje" ponieważ:
I tak, jak napisała Nafoczka - może być tak, że nie za pierwszym razem zaskoczy;
2. Tak jak napisała Nafoczka;-):-) to jest wszystko loteria. Raz się uda bez sterydu, ze sterydem nie uda się....istny kołowrotek...

Poza tym pewniie lekarz zapisze, wszelkie potrzebne leki. Nic więcej i tak się nie poradzi na tym etapie....poza wiarą ,że tym razem się uda. Wiele Dziewczyn, nawet te które były na żelaznym zestawie, myślę, ze potwierdzą, że niestety ale pozostaje czekać i wierzyć, ze bedzie dobrze.
Ale oczywiście wybór nalezy do Ciebie.

Ostatnia edycja:
Witam dziewczynki ja słabo się udzielam ale czytam was codziennie :) jestem na etapie oczekiwania na wyniki genetyczne i częśc już odebrałam i tylko ana1 wyszło dodatnie więc wczoraj zrobiłam ana2 i zobaczymy (czyli strawbelka jesteśmy na tym samym etapie:) dodatkowo mam wysokie tsh do endo idę 27.11 a do gina 1.12 mam nadzieję że już odbiorę do tego czasu wszystkie wyniki:) Ja także chcę teraz spróbować na żelaznym zestawie i encortonie bo to moja ostatnia szansa (tak sobie powiedziałam) Mam 2 synów i 3 poronienia:( DORIS ,NAFOCZKA trzymam za was OGROMNE kciuki :):tak:

Gabi ja tez chodze do Przybycienia ;) od kiedy ma mieć urlop? ja jade do niego 05.12 ale on na pewno zapisze Ci leki do przodu a nie ma co liczyć, że wizyta będzie częściej niż co 3 tyg. bo sie nie wciśniesz- chyba właśnie przez ten urlop :( ja się zabezpieczyłam drugim ginem w razie draki

Lumina ;*

Strawbelka są tu dziewczyny, którym udalo sie bez sterydu- lub takie jak ja, gdzie ze sterydem sie nie udało, wiec to walka w ciemno bez reguły, są takie co biorą metke i sie udało, i są takie co jej nie biorą- wiem, niewielkie to pocieszenie
Dr ma urlop od 18.12 do 10.01 wiec 3 tygodnie dla mnie osoby po poronieniach to za długo w niepewności, nie po to do niego chodze aby w najwazniejszym momencie zostac sama..

reklama
ja wiem Gabi wiem, dlatego napisałam, ze trudno doradzać, ale zapytałaś... mam nadzieje, że wiesz że doktor jest głównie "od robienia dzieci"? ostatnio mi powiedział, że krwawiąca kobieta w ciąży jest dla niego mniej ważna, niż owulująca i mnie wyprowadzi jesli jeszcze raz bede w trakcie monitoringu... (a bylo to dlatego, że nie było terminów, dopiero do 10.01 a tak mi podpowiedziała pani z rejestracji) wiesz, że on jest bezpośredni do bólu :( trudno, wysłuchałam i spuściłam głowę, przyjmując do wiadomości
zatem i ja będe mieć luke w wizytach bo jak bede 5go to potem nie wiadomo kiedy...

Do góry