reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Nafoczka... Teraz czekamy na Twoje serduszko. Betę cały czas masz na takim samym poziomie jak ja wiec będzie wszystko dobrze. Nie życzę Ci tylko takich mdłości jak ja mam i tak kiepskiego samopoczucia.

Susana... Mam brać wszystko jak brałam czyli kwas foliowy, encorton 10 mg, clexane 0,4, acard, duphaston, Luteina, euthyrox 25, magnez z B6 i witaminy

reklama
Susana... Clexane od pozytywnego testu 12 dpo czyli dwa dni przed planowaną @, encorton od 20 dc, cykle mam 28 dni, owu w 14

Lekarz, podczas wizyty wczorajszej powiedział mi bardzo wiele ciekawych rzeczy o których mi wcześniej nie mówi, ale teraz powiedział, ze mi powie.
Np, że bardzo ważna jest wielkosc bety, pomimo tego, że widełki są duże i liczy się przyrost, a nie liczba o wiele lepiej rokuje ciąża z betą na początku wysoką niż w granicach 50 - u mnie akurat to się sprawdziło.

Po drugie ważne jest to aby pęcherzyk ciążowy był ładny, okrągły i kształtny i musi być w nim również kształtny, okrągły pęcherzyk zoltkowy. Jeśli pęcherzyk zoltkowy jest inny to tez może być różnie.
Ja na usg z tej ciąży która straciłam w 8 tc mam napisane: pęcherz zoltkowy - ocena niepewna.
Może rzeczywiście coś w tym jest....

Po trzecie ważne jest Żeby serduszko zarodka biło szybko i miarowo.

U mnie na razie wszystko idealnie :-) i mam nadzieje ze tak będzie do lipca... A i z kalendarza płci wychodzi..... Dziewczynka

Ostatnia edycja:
Doris
Wielkie gratki:) Cudowne wieści:)

JA też wprowadziłam leki, a co:-p Tylko encortonu straczy mi na 4 dni. Muszę coś wykombinować. Własnie napisałam do mamy, bo brała ten lek i coś jej nie zostało.

Dziewczyny pomóżcie! Jestem świeżo po laparoskopii ( jajowody drożne) podobno byly zatkane jak nos.. Dostałam leki na stymulacje a szczerze nie wiem co zrobic.. moj dr idzie na 3 tygodniowy urlop i "obawiam" sie ze jeśli by sie udalo zostanę bez lekarza i to w okresie świątecznym gdzie pewnie wielu ginow bedzie miec urlopy, zreszta nawet nie mam juz nikogo sprawdzonego. Moj lekarz powiedział ze da mi leki bo zdarze jeszcze zrobic bete przed jego urlopem. Po 2 poronieniach poprostu sie boje zostac sama... co radzicie ?

Pewnie stał by sie CUD jesli by sie udalo ale nic nie wiadomo... Chyba nic sie nie stanie jak odpuszcze jeden miesiac ?

Lumia to trzymamy następne kciuki .Już tetaz u stóp będziemy zaciskać dziewczyny bo tyle nowych mamusiek zaraz będzie .!!!

Lumina, Susana ja też encorton, progesterony i clexan włączyłam od 9 dpo (czyli jak wyczaiłam sprawe :)

Lumina ty już masz dziecko, bo nie pamietam? pytam bo ja encorton zawsze bralam jako steryd dla Młodego i bez problemu i rodzinny zapisywał np. na oskrzela

Doris. prawda w tym co piszesz, niestety ja póki co mam potwierdzony tylko pęcherzyk ciążowy, ale ostatnim razem lekarka "szukała" serduszka i też źle się to skończyło
a zlecił ci jakies badania na następny raz? ja mam powtórzyć progesteron, magnez, potas i zrobić d-dimery
PS może to na tą dziewczynke tak Ci niedobrze? przecież, u mnie ma być syn ;))))

Susana
:*

Nafoczka
Niestety nie mam, a w sumie źle piszę, mam - dwa Aniołki:-(

Gabi
Ciężko doradzać, bo na własnym przykładzie wiem, że masz wszystko zaplanowane, a tu jakaś checa wyjdzie. Byłam nastawiona,że jak dobrze pójdzie owu bedzie w 14 dc, a tu w 7dc było po wszystkim... Spokojnie, pomyśl. Może zapytaj lekarza żeby polecił jakiego zaufanego, na wszelki. A skad jesteś dokładnie? Dziewczyny na bank kogoś polecą:)

Susana
:*

Nafoczka
Niestety nie mam, a w sumie źle piszę, mam - dwa Aniołki:-(

Gabi
Ciężko doradzać, bo na własnym przykładzie wiem, że masz wszystko zaplanowane, a tu jakaś checa wyjdzie. Byłam nastawiona,że jak dobrze pójdzie owu bedzie w 14 dc, a tu w 7dc było po wszystkim... Spokojnie, pomyśl. Może zapytaj lekarza żeby polecił jakiego zaufanego, na wszelki. A skad jesteś dokładnie? Dziewczyny na bank kogoś polecą:)

Tu gdzie mieszkam w Tarnowie nie ma spacjalistow od takich przypadkow... teraz chodze do dr Przybycienia.

reklama
Doris, a mi beta w 2 jedynych nieudanych ciazach przyrastala 300% co 48h, widac zarodek byl silny, a potem nagle cos sie dzialo i obumieral. Wczoraj zrobilam na wlasna reka ANA2, jak cos zlego mi wyjdzie to ide po encorton, jak nie da to zmienie lekarza. Widze ze Wam wszystkim sie udaje tylko na tym encortonie.

Do góry