reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Strawbelka witaj i rogość się!

GosiaS niestety w pracy nie mam fajnie, póki co robie co moge a że konieć roku zbliża się wielkimi krokami to czas nie jest najlepszy

Ewcia, steryd póki co biore, ehhh

Arda, Susana &&& nadzieja jest zawsze!

:* :* :* :* :* wy wiecie!

Doris- zazdroszcze "złego samopoczucia" - jednak tak bym wolała :( mi rzadko jest niedobrze, tylko do południa jest mi słabo a po południu najczęściej boli mnie brzuch więc siwieje, jeszcze powtórzyłam dziś bete. Boje się, ze o niczym dobrym to nie świadczy... ale nic więcej nie zrobie, mam nadzieje i czekam... ;-)

reklama
Susana, do wlewow sterydu nie biore. Kiedys podpytslam lekarza o encorton, bo tez cos o nim czytalam ze pomaga itp. Lekarz sie ostro zdenerwowal i mialam niezle kazanie. Powiedzial ze nie moze mi go dac bo go nie mozna brac caly czas i np w jednym cyklu mi sie nie uda zajsc, w drugim i trzecim np tez, przytyje 15 kg , cykl mi sie rozleguluje, hormony oszaleja i wtedy to juz nigdy nie zajde. Powiedzial ze wlewy maja podobne dzialanie do encortonu, a steryd to juz ostatecznosc i bierze sie go jak juz nie wiadomo co jest i nic nie pomaga. Ufam lekarzowi strasznie i kombinowac nie chce, napewno wie co robi.

Nafoczka...z jednej strony masz rację, moje złe samopoczucie mnie uspokaja, nawet zrezygnowałam z powtarzania bety natomiast z drugiej strony czuję się tak strasznie źle, że nie mam na nic siły, nie mam siły wstać, cokolwiek zrobić, stale mi niedobrze, mdli mnie, odbija mi się, po prostu masakra. W żadnej ciąży się tak nie czułam okropnie.
O której masz wynik bety?

Starwbelka...co do sterydu to learze mają podzielone opinie, jedni dają inni tak

Susana...prawie 21 (corka), 18 (syn), 4 (córka), a ja właśnie skończyłam 40

ja mam 31 lat i coreczke 2,5 letnia czytajac twoje posty napawasz mnie optymizmem, że majac problemy immunologiczne mozna miec taka sliczna gromadke:) ja marze zeby do 40 miec chociaz jeszcze jedne dzieciatko:(

czytajac wasze posty coraz bardziej sie zastanwiam nad tym encortonem ale cholera niewyobrazam sobie ze mnie tym nie obstawi;/

powiedzcie mi gdzie robi sie to badanie na nk? ja zorbie allo mrl nk i czekam na wyniki mutacji z tym pojde do tomanka juz gotowymi a wmiedzyczasie jak sie uda bede u mojego lekarza

dziewczyny my nie mamy zadnych szans na ciaze bez lekow nie?

Ja postawilam wczystko na jedna karte i biore wlewy + sterydy.

Moj A. Zamiast mnie uspokajac to chodzi i mnie podpuszcza, ze na pewno jestem w ciazy, bo mam uwaga uwaga - "ciazowe obwodki sutkow" :p twierdzi, ze moj biust zna lepiej niz ja i na bank strzelil gola lol. Glupk jeden :p zamiast pabowac nad moimi emocjami....

Doris, my jestesmy rodzinka w ktorej roznica miedzy najstarszym i najbmlodszym dzieckiem to 17 lat i jest super :)

Fondie, badanie immunofenotyp+limfocyty T robilam w Provicie, koszt 800zl za oba. Mozna zrobic sam immunofenotyp i w nim jest juz informacja o nk, podobno lepiej zrobic 2 badania razem, bo te limfocyty T to jest badanie ktore okresla zdolnosc do utrzymania ciazy. Fondie a u Ciebie napewno ta immunologia winna? Moze idz z dotychczasowymi wynikami do Tomanka, bo on i tak w sprawie wynikow z immunologi wysle Cie do dr. Janosz, bo ona sie w tym specjalizuje. Tak chyba masz racje my te immunologiczne to juz chyba skazane na te leki jestesmy.

Fondie, ja pierwszą dwójkę urodziłam bardzo wcześnie, teraz wiem, że za wcześnie, ciąża w liceum :no: to nie jest to choć oczywiście nie żałuję, że mam tak duże dzieci.
Moja najmłodsza córcia powinna mieć rodzeństwo z niedużą różnicą wieku dlatego postaraliśmy się już na początku 2014 roku, niestety nie udało się a byłoby równo 3 lata różnicy. I od ta,mtego czasu trwa walka, nieudane ciąże, problemy, leki. Nie wiadomo skąd to się wzięło, lekarz mówi, że tak się zdarza. I teraz wreszcie się udało, mam nadzieję że tak ozostanie do końca :-)

Co do badania na NK, ja nie robiłałm bo gin stwierdził, że i tak biorę encorton więc nic wiecej mi już nie pomoże.

Arda...ta różnica to pomiędzy Twoim rodzeństwem, Ty masz dzieci? Nie masz żadnej sygnaturki więc nie widać

Z tym encortonem to roznie jest. Jedni odrazu go daja na immunologie, inni nie chca dawac i twierdza ze to ostatecznosc. Jedno jest pewne trzeba sie cieszyc ze cos takiego jest i pomaga, bo to chyba ostatnia nadzieja dla nas. Zapewne i ja go niedlugo dostane jak okaze sie ze wlewy nie pomagaja( mam nadzieje ze jednak pomoga bo tyle pozytywnych opini o nim czytalam). Dziewczyny z calego serca zycze wam tych upragnionych i zdrowych dzieciaczkow!

reklama
Do góry