reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Arda, a po ilu dniach od wlewu robilas badanie immunofenotypu? Dr. mi wlasnie odpisala ze moge je zrobic od 10-14 dni po kroplowce. Teraz juz nic nie wiem, bo w Provicie powiedzieli ze po 10 dniach sie robi. U mnie bedzie to 15 dzien i teraz nie wiem czy odwolywac, no bo dr. mowi ze 10-14 dni.

reklama
Strawbelka, ja tez mialam takie zalecenie, ale terminow nie bylo i robilam chyba ze 2 dni za pozno, ale pani dr pozwolila.

Lumia, oba badania koszt po 400zl kazde, ale robilam w Provicie, a tam jest drogo. Prewnie da sie taniej. Genralnie robi sie je zeby zobaczyc czy reakcje immunologiczne na ciaze sa prawidlowe. Wiecej szczegolow nie znam. Mnie immunofenotyp wyszedl w kilku miejscach rozjechany, po wlewach wszystko wskoczylo w norme.

Arda, a po ilu dniach od wlewu robilas badanie immunofenotypu? Dr. mi wlasnie odpisala ze moge je zrobic od 10-14 dni po kroplowce. Teraz juz nic nie wiem, bo w Provicie powiedzieli ze po 10 dniach sie robi. U mnie bedzie to 15 dzien i teraz nie wiem czy odwolywac, no bo dr. mowi ze 10-14 dni.

czy to badanie na nk zlecil ci ten lekarz twoj z bytomia?jest ginekologiem i andrologiem? zajmuje sie poronieniami? powiem tak, jesli naprawde to dobry specjalista to bardzo sie ciesze bo mam jednego co nie zleca badan daje "wszystko na wszystko" i drugi ktory zleca ale jest dla mnie tragiczny i nawet nie chce mi sie badac u niego:( ile kosztuje u niego wizyta masz adres?

Fondie,tak na to badanie skierowal mnie moj lekarz, a potem kazal isc z wynikami do drJanosz bo ona zajmuje sie immunologia. Wczesniej zlecal rozne badania tarczycowe i tez skierowal mnie do pani swojej pani dr. Teraz dzialam z 3 lekarzami. Adres znajdziesz na internecie. Antrum Bytom ulica Olimpijska, dr Tomanek, przyjmuje w kazdy poniedzialek po 15. W Provicie w Katowicach. Chyba w kazdy wtorek. Ceny w antrum 120 zl wizyta + usg 100zl. W Provicie slyszalam ze 140, ale nie wiem czy za sama wizyte, czy za wizyte z usg. Lekarza jak najbardziej polecam. Robil mi laparoskopie w Bytomiu w szpitalu, myslalam ze strace jajnik bo torbiel sie tak w niego wgryzla, ale doktor wyluszczyl mi ja i jajnik uratowal. Mialam tez badanie hsg bo poprosilam, nie bylo problemu. Niedawno mialam histeroskopie bo dr podejrzewal jeszcze przegrode w macicy. Lekarz naprawde cudowny, poczytaj opinie na internecie. Jest ginekologiem, swietnym laparoskopowcem, leczy nieplodnosc.

Witaj Strawbelka.Współczuję strat i przeżyć.Dobrze , że. trafiłaś do dobrych lekarzy , napewno pomogą.
A do tych wlewów bierzesz też
encorton?

Witam resztę pisarek z rana .Hop hop jeszcze tu dzisiaj nikt nie zaglądał.Doradżcie czy dzisiaj już betę mogę zrobić czy jutro ? Jutro miałabym dostać @.No i nie wiem co robić czy nie za wcześnie jeszcze, dzisiaj jest 8,9 dni po owu.

Wizyta w Provicie kosztuje 170zl, ale to jest z usg, pobieraniem wymazow itd.

Susana, ciezko cos doradzic, teorrtycznie termin @ powinien byc, a praktycznie ;) sama tez nie wiem co zrobie.

Susana..Ty masz taką krótką fazę lutalena, że 10 dpo dostajesz @. Jeśli tak, to spokojnie możesz dziś robić. Ja zawsze 14 dpo dostawałam @ a betę lub test robiłam dwa dni wcześniej

Witam Resztę Dziewcząt. ja jeszcze w łózku dziś mam wolne i nawet małej do przedszkola nie zawiozłam, bo mi się wstać nie chciało.

reklama
Do góry