reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Arda, a po ilu dniach od wlewu robilas badanie immunofenotypu? Dr. mi wlasnie odpisala ze moge je zrobic od 10-14 dni po kroplowce. Teraz juz nic nie wiem, bo w Provicie powiedzieli ze po 10 dniach sie robi. U mnie bedzie to 15 dzien i teraz nie wiem czy odwolywac, no bo dr. mowi ze 10-14 dni.

reklama
Strawbelka, ja tez mialam takie zalecenie, ale terminow nie bylo i robilam chyba ze 2 dni za pozno, ale pani dr pozwolila.

Lumia, oba badania koszt po 400zl kazde, ale robilam w Provicie, a tam jest drogo. Prewnie da sie taniej. Genralnie robi sie je zeby zobaczyc czy reakcje immunologiczne na ciaze sa prawidlowe. Wiecej szczegolow nie znam. Mnie immunofenotyp wyszedl w kilku miejscach rozjechany, po wlewach wszystko wskoczylo w norme.

Arda, a po ilu dniach od wlewu robilas badanie immunofenotypu? Dr. mi wlasnie odpisala ze moge je zrobic od 10-14 dni po kroplowce. Teraz juz nic nie wiem, bo w Provicie powiedzieli ze po 10 dniach sie robi. U mnie bedzie to 15 dzien i teraz nie wiem czy odwolywac, no bo dr. mowi ze 10-14 dni.

czy to badanie na nk zlecil ci ten lekarz twoj z bytomia?jest ginekologiem i andrologiem? zajmuje sie poronieniami? powiem tak, jesli naprawde to dobry specjalista to bardzo sie ciesze bo mam jednego co nie zleca badan daje "wszystko na wszystko" i drugi ktory zleca ale jest dla mnie tragiczny i nawet nie chce mi sie badac u niego:( ile kosztuje u niego wizyta masz adres?

Fondie,tak na to badanie skierowal mnie moj lekarz, a potem kazal isc z wynikami do drJanosz bo ona zajmuje sie immunologia. Wczesniej zlecal rozne badania tarczycowe i tez skierowal mnie do pani swojej pani dr. Teraz dzialam z 3 lekarzami. Adres znajdziesz na internecie. Antrum Bytom ulica Olimpijska, dr Tomanek, przyjmuje w kazdy poniedzialek po 15. W Provicie w Katowicach. Chyba w kazdy wtorek. Ceny w antrum 120 zl wizyta + usg 100zl. W Provicie slyszalam ze 140, ale nie wiem czy za sama wizyte, czy za wizyte z usg. Lekarza jak najbardziej polecam. Robil mi laparoskopie w Bytomiu w szpitalu, myslalam ze strace jajnik bo torbiel sie tak w niego wgryzla, ale doktor wyluszczyl mi ja i jajnik uratowal. Mialam tez badanie hsg bo poprosilam, nie bylo problemu. Niedawno mialam histeroskopie bo dr podejrzewal jeszcze przegrode w macicy. Lekarz naprawde cudowny, poczytaj opinie na internecie. Jest ginekologiem, swietnym laparoskopowcem, leczy nieplodnosc.

Witaj Strawbelka.Współczuję strat i przeżyć.Dobrze , że. trafiłaś do dobrych lekarzy , napewno pomogą.
A do tych wlewów bierzesz też
encorton?

Witam resztę pisarek z rana .Hop hop jeszcze tu dzisiaj nikt nie zaglądał.Doradżcie czy dzisiaj już betę mogę zrobić czy jutro ? Jutro miałabym dostać @.No i nie wiem co robić czy nie za wcześnie jeszcze, dzisiaj jest 8,9 dni po owu.

Wizyta w Provicie kosztuje 170zl, ale to jest z usg, pobieraniem wymazow itd.

Susana, ciezko cos doradzic, teorrtycznie termin @ powinien byc, a praktycznie ;) sama tez nie wiem co zrobie.

Susana..Ty masz taką krótką fazę lutalena, że 10 dpo dostajesz @. Jeśli tak, to spokojnie możesz dziś robić. Ja zawsze 14 dpo dostawałam @ a betę lub test robiłam dwa dni wcześniej

Witam Resztę Dziewcząt. ja jeszcze w łózku dziś mam wolne i nawet małej do przedszkola nie zawiozłam, bo mi się wstać nie chciało.

reklama
Do góry