reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Susana robiłaś MTHFR? Jeśli nie to po prostu łykaj B6, B12 i kwas metylowany lub nawet zwykłe (pamiętam, że Misiejek za radą Jerzakowej brał zwykłe) i odpuść temat. Szkoda nerwów, mnie to dziwi że nie znam osoby, która by badała, a której ta mutacja by nie wyszła... Choć oczywiście lekceważyć też nie można.
Marta nie martw się stanem zapalnym. Mnie wychodził chyba 2 lub 3 razy pod rząd, nawet musiałam przesunąć lipcowe invitro, bo mimo antybiotyków wychodził znów. Za ostatnim razem lekarz dał mi tylko jakieś 3 szt antybiotyku i powiedział, że teraz przejdzie na pewno i przeszło:) Poza tym biopsja działa jak scraching, co jest dobre dla przyszłej ciąży, choć mało przyjemne. Rzeczywiście podobno nie powinno się brać szczepionek przy stanie zapalnym. Nie zapomnij o dobrych probiotykach.
Kwiatuszek co konkretnie chcesz zamówić?
Zula hop hop!!!!

Ostatnia edycja:
Witam z rana. Ja w sprawie kwasu foliowego oraz witamin B zaufalam Jerzak. Wydaje mi się ze jeśli nie były by skuteczne, to by ich nie przepisywala. Kilka dziewczyn odnosiło ciaze na takim podstawowym zestawie. Myślę ze kluczową rolę w tej mutacji na początku ciazy ma heparyna a nie forma kwasu foliowego.
U mnie od 2 dni ból owulacyjny, wydaje mi się ze dziś będzie owu. Wieczorem jeszcze powalczymy:)

Boziu jak ja wam zaciaxonym zazdroszczę brzuszków. Wczoraj w modlitwie wieczornej wspomniałam o was komu trzeba. Mam wrażenie że jesteście mi bardzo bliskie choć wcale was nie znam.
Pietrucha- Gdy zaczynałam czytać forum urodził się twój synek. Wchodziłem na forum żeby poczytać co u Ciebie. Jesteś bardzo silna ale też na pewno masz kogoś przy sobie kto Cię mocno wspiera bo w pojedynkę ten ból jest nie do zniesienia...

Dziewczyny i ja Was nadal podczytuję, ale czasu brak na wpisy. Dziś jak co dzień of 4 rano ból brzuszka. Myszka dopiero zasnela i ja również zamierzam się kimnąć. U nas wszystko ok tylko te przeklęte kolki nocne ją męczą. Poza ty Monia to kochane i spokojne, bardzo pogodne dziecię. Warto było leżeć plackiem, być na diecie i faszerować się lekami. Do zastrzyków tsk się przyzwyczailam że czasem mi ich brakuje!

Pietrucha podziwiam Cię ogromnie! Ale też jestem w stanie zrozumieć, bo u mnie po drcyzji o adopcji powrócił dobry nastroj i nadzieja. Los za nas zadecydował inaczej ale może jeszcze o OA będziemy myśleć gdyż trochę boimy się kolejnej ciąży.

Plastulinka, Ciociu Nafoczko teraz Wasza kolej. Ja rok temu tez byłam w ciąży...ktora straciłam. kurcze tak mi żal moich i waszych aniolkow :( ale sytuacja może się szybko odmienic :) jak widać na moim przykładzie.

Esperanza, Portia :*

Ewa, Alusia macierzyństwo jest super ;) co nie?
Trzymam kviuki za brzuchatki. MŁODA płacze. Buziaki

Gosiu dzięki za info. O tym scratchingu też dr mówił. Sama biopsja super przyjemna nie była sle nie było tragedii. Kurcze myślałam że 1 antybiotyk i na pewno przejdzie a to jednak nie takie oczywiste... no cóż muszę sie nastawić na to ... ale w sumie lepiej się nastawić na negstyw niż rozczarować się :-)
Ja w sumie nie wiem czy mam mutacje jakie badanie to wykazuje. Mi Dubrawski robił pełny pakiet to może to też mam...
Iris super że tak dobrze wam sie układa a kolki trzymam kciuki by szybko minęły&&&&

Kwiatuszku na doktorka w sprawie wit. B i kwasu bym nie liczyła, musisz sama zdecydować co chcesz i ile. Ja do tej pory zamawiałam na iherb (USA- więc to sie w dolarach placi)

Dziękuje za pamięć- właśnie minął mój pierwszy rok z wami ;*

Ostatnia edycja:
Ja akurat mutacji żadnych nie mam, ale ze względu na poronienia nawykowe mam brać Clexane profilaktycznie. Zalecił mi to prof hamatologii więc mu ufam :) A co do kwasu foliowego, wydaje mi się, że przy takim ciągłym łykaniu to nie ma aż tak znaczącej różnicy, bo wtedy lekarze zalecaliby ten specjalistyczny. Niedobory mają czas zniknąć.

A ja mam lekką zalamke. Od wczoraj mocno mnie boli brzuch. Nie ma plamien ani krwawień. Dzis jest 7t6d. Moze to termin spodziewanej miesiączki?
Dzwoniłam wlansie do Boryczko- mam zwiekszyć dupka i dodać magnez.
:(

reklama
Karpidlak, do łóżka wskakuj, bierz leki jak lekarz zalecił i chill out. Pooglądaj coś wesołego albo poczytaj jakąś relaksującą książkę. Ciężko. Wiem. Ale im spokojniejsza jestem tym dzidzia lepiej się czuje. Kciuki zaciśnięte, będzie dobrze!

Do góry