reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Susana robiłaś MTHFR? Jeśli nie to po prostu łykaj B6, B12 i kwas metylowany lub nawet zwykłe (pamiętam, że Misiejek za radą Jerzakowej brał zwykłe) i odpuść temat. Szkoda nerwów, mnie to dziwi że nie znam osoby, która by badała, a której ta mutacja by nie wyszła... Choć oczywiście lekceważyć też nie można.
Marta nie martw się stanem zapalnym. Mnie wychodził chyba 2 lub 3 razy pod rząd, nawet musiałam przesunąć lipcowe invitro, bo mimo antybiotyków wychodził znów. Za ostatnim razem lekarz dał mi tylko jakieś 3 szt antybiotyku i powiedział, że teraz przejdzie na pewno i przeszło:) Poza tym biopsja działa jak scraching, co jest dobre dla przyszłej ciąży, choć mało przyjemne. Rzeczywiście podobno nie powinno się brać szczepionek przy stanie zapalnym. Nie zapomnij o dobrych probiotykach.
Kwiatuszek co konkretnie chcesz zamówić?
Zula hop hop!!!!

Ostatnia edycja:
Witam z rana. Ja w sprawie kwasu foliowego oraz witamin B zaufalam Jerzak. Wydaje mi się ze jeśli nie były by skuteczne, to by ich nie przepisywala. Kilka dziewczyn odnosiło ciaze na takim podstawowym zestawie. Myślę ze kluczową rolę w tej mutacji na początku ciazy ma heparyna a nie forma kwasu foliowego.
U mnie od 2 dni ból owulacyjny, wydaje mi się ze dziś będzie owu. Wieczorem jeszcze powalczymy:)

Boziu jak ja wam zaciaxonym zazdroszczę brzuszków. Wczoraj w modlitwie wieczornej wspomniałam o was komu trzeba. Mam wrażenie że jesteście mi bardzo bliskie choć wcale was nie znam.
Pietrucha- Gdy zaczynałam czytać forum urodził się twój synek. Wchodziłem na forum żeby poczytać co u Ciebie. Jesteś bardzo silna ale też na pewno masz kogoś przy sobie kto Cię mocno wspiera bo w pojedynkę ten ból jest nie do zniesienia...

Dziewczyny i ja Was nadal podczytuję, ale czasu brak na wpisy. Dziś jak co dzień of 4 rano ból brzuszka. Myszka dopiero zasnela i ja również zamierzam się kimnąć. U nas wszystko ok tylko te przeklęte kolki nocne ją męczą. Poza ty Monia to kochane i spokojne, bardzo pogodne dziecię. Warto było leżeć plackiem, być na diecie i faszerować się lekami. Do zastrzyków tsk się przyzwyczailam że czasem mi ich brakuje!

Pietrucha podziwiam Cię ogromnie! Ale też jestem w stanie zrozumieć, bo u mnie po drcyzji o adopcji powrócił dobry nastroj i nadzieja. Los za nas zadecydował inaczej ale może jeszcze o OA będziemy myśleć gdyż trochę boimy się kolejnej ciąży.

Plastulinka, Ciociu Nafoczko teraz Wasza kolej. Ja rok temu tez byłam w ciąży...ktora straciłam. kurcze tak mi żal moich i waszych aniolkow :( ale sytuacja może się szybko odmienic :) jak widać na moim przykładzie.

Esperanza, Portia :*

Ewa, Alusia macierzyństwo jest super ;) co nie?
Trzymam kviuki za brzuchatki. MŁODA płacze. Buziaki

Gosiu dzięki za info. O tym scratchingu też dr mówił. Sama biopsja super przyjemna nie była sle nie było tragedii. Kurcze myślałam że 1 antybiotyk i na pewno przejdzie a to jednak nie takie oczywiste... no cóż muszę sie nastawić na to ... ale w sumie lepiej się nastawić na negstyw niż rozczarować się :-)
Ja w sumie nie wiem czy mam mutacje jakie badanie to wykazuje. Mi Dubrawski robił pełny pakiet to może to też mam...
Iris super że tak dobrze wam sie układa a kolki trzymam kciuki by szybko minęły&&&&

Kwiatuszku na doktorka w sprawie wit. B i kwasu bym nie liczyła, musisz sama zdecydować co chcesz i ile. Ja do tej pory zamawiałam na iherb (USA- więc to sie w dolarach placi)

Dziękuje za pamięć- właśnie minął mój pierwszy rok z wami ;*

Ostatnia edycja:
Ja akurat mutacji żadnych nie mam, ale ze względu na poronienia nawykowe mam brać Clexane profilaktycznie. Zalecił mi to prof hamatologii więc mu ufam :) A co do kwasu foliowego, wydaje mi się, że przy takim ciągłym łykaniu to nie ma aż tak znaczącej różnicy, bo wtedy lekarze zalecaliby ten specjalistyczny. Niedobory mają czas zniknąć.

A ja mam lekką zalamke. Od wczoraj mocno mnie boli brzuch. Nie ma plamien ani krwawień. Dzis jest 7t6d. Moze to termin spodziewanej miesiączki?
Dzwoniłam wlansie do Boryczko- mam zwiekszyć dupka i dodać magnez.
:(

reklama
Karpidlak, do łóżka wskakuj, bierz leki jak lekarz zalecił i chill out. Pooglądaj coś wesołego albo poczytaj jakąś relaksującą książkę. Ciężko. Wiem. Ale im spokojniejsza jestem tym dzidzia lepiej się czuje. Kciuki zaciśnięte, będzie dobrze!

Do góry