reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ja też w przyszłości będę chciała rodzić w św Zofii. Wspaniały szpital. Do tej Boryczko chodzisz na NFZ? Jak długie są terminy? nie ma to jak lekasz ze szpitala w którym się rodzi. Przyjaciółka mojej mamy pracuje w tym szpitalu jako pielęgniarka na neonatologii i wiem że nie ma to jak polecenie przez znajomą osobę. moja siostra rodziła tam, miała takie wygody że ho ho ho.
Dzękuję za info o prof Jerzak i jej podejścia do pco. Możliwe że ja mam rzeczywiście to schorzenie bo mam nieregularne cykle, po 12 pęcherzyków w każdym jajniku i średnio 4 razy w rokuy nie mam owulacji ( pootwierdzone monitoringiem). Więc wiele na to wskazuje. szkoda tylko że pani Prof wrzuca wszystkich do tego samego worka. Przeglądajac to forum zauważyłam dziewczynę, która ma identyczne schorezenia jak ja i była po kilku poronieniach a teraz jest w ostatnim trymestrze, jest pacjętka prof Jerzak. Teraz nie moge jej znaleźć a nie pamiętam jej nicku. Daje mi to nadzieję...
Zmykam zaraz do pracy bo choć swoich dzieci nie mam to cudze trzeba wychowywać :)
Pozdrawiam gorąco

reklama
Dziewczyny mam problem. Po odstawieniu acardu bardzo zaczęły bolec mnie nogi tak zakrzepowo. Nie jestem w stanie dłużej siedzieć czy leżeć. Tak samo bolało mnie na początku każdej ciąży bez lekow. Ma tak któraś? Powinnam zgłosić się do lekarza?

Plastulinka - niezależnie od wszystkiego wiele osób chwali sobie jerzak i mówią że im pomogła - jakby nie patrzeć przynajmniej wdraża żelazny zestaw, a to w wielu przypadkach pomaga.... Ale tak w ogóle to mi się zawsze wydawało, że pcos może mieć wpływ na trudności z zajściem w ciążę, ale nie na utrzymanie ciąży, ale mogę się mylić.... W każdym razie taka sugestia - jeśli faktycznie masz pcos to może warto zbadać też androgeny - jerzak raczej tego nie zleci, a może to też ma coś do rzeczy?
W św. Zofii jestem prywatnie, na NFZ nie ma miejsc, oni nie potrafią powiedzieć ile się czeka, jak się zwolni miejsce i akurat trafisz, to jest szansa... No ale wiesz, ciąża nie zaczeka :)

Gogać a jaką miałaś diagnozę i wskazania do acardu? bo ja w sumie chyba nie jestem w pełni zdiagnozowana i lekarze działają po omacku. Wyszły mi tylko ANA, ale nie pamiętam czy robiłam np. białko S i C w ciąży? chyba nie.
Do tej pory nie panikowałam a dzis ryczę jak bóbr. Musze zadzwonić do moejgo lekarza, ale co mam zrobić jeśli on kategorycznie zabroni stosowania acardu? stosować po kryjomu? co to może spowodować? jakieś powikłania? np przy cesarce?

Cześć dziewuszki, nie mam za bardzo weny do pisania ;-)
Mam kiepski nastrój od początku miesiąca. Rozczarowała mnie moja rodzinka, mama miała urodziny w Boże Ciało i wszyscy oglądali się na mnie, bym cos przygotowała. A nas rodzeństwa jest dużo przeciez. I tak i to poprzytykalam się z najmłodszą siostra, która zachowała się jak rozpieszczona gowniara. Tak to we mnie siedzi, że aż doszło do cichych dni z M. On ma stres w pracy, gonitwe terminów, musieliśmy przełożyć urlop, ale to akurat nie problem. Mojemu synkowi wychodzą ostatnie zęby. Nie chce jeść, kiepsko śpi, płacze gdy doprowadzam Go to klubiku, mnie pęka serce. Wcześniej to płakał jak Go zabierałam do domu, teraz odwrotnie. Dziś w nocy krzyczał przez.sen "tato, gdzie jest mama". I tyle u mnie. Pokój Julka pusty, ale dziś zamówiłam fotel rozkładany do jego pokoju.
Odebralam tez wyniki na przeciwciała ospy i nie wiem jak je interpretować:
- IgM ujemny
-IgG 3033,3 czyli dużo dodatni
może gin mi wyjaśni w sobotę

Ewa normy cukru do 140, to stare normy, nowe od kilku lat to do 120.

Iris zgłosiłabym się z tym do lekarza. Ja odstawiam za 4 tg acard.

Sykatynko tez będę rodzic w Zofii. Wczoraj miałam kolejna rozmowe z połóżna p. Radomska. Umowiysmy się na spotkanie 9 lipca.

Barbinko alez ten czas u Ciebie leci :)

Espa mysle o Tobie ciepło. Przezywasz katusze, rozumiem Cię, ale tak jak dziewczyny piszą, dla Ciebie tez zaświeci słońce!

Wiecej grzechów nie pamiętam. Ach, skończyłam 30 tydzień, szok.... :-)
Ide po Frania. Ciekwe czy znowu będzie mówił. "dziekuje, że po mnie przyszłaś mamo" :O

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Iris m Malina tłumaczył że acard po 34tc ma negatywny wpływ na serce maluszka ale czy tak jest na 100% nie wiem. Mnie nog też bolał ale nie przejmowa£am się tym. Poproś o zwiększenie heparyny- może będzie lepiej a acard ma znaczenie przy cc. On działa 7 dni więc w razie nagłego porodu jak u mnie gdy odeszł wody może doj$ć do krwotoku.
Kruszka Igm to znaczy że nie ma świerzego zakarzenia a igg wysokie że przeszłaś więc spokojnie :-)

Ostatnia edycja:
Iris ja mam mutacje mthfr 1298a \c heterozygote nigdy nie badalam białka s ani c
Cesarke tez miałam z biegu bo odeszły mi wody i lekarz kazał brać do koca acard wiec bralam ale ja nie jestem lekarzem wiec nie chce ci nic sugerować

Sykatynka a czy wiesz czy Pani Boryczko, jest ok ze szczepieniami?
My zaczynamy się starać od tego cyklu, ja mam wspaniała Panią ginekolog i miałam nadzieję, że połączę wizyty u niej z wizytami w Łodzi. Na ostatniej wizycie okazało się, że ona uważa, że szczepienia mogą tylko zaszkodzić. Jako, że ja już jestem po 4, to nie ukrywam, że mocno mnie to zmartwiło i zaczełam się zastanawiać czy nie poszukać lekarza, który byłby z nimi ok i dodatkowo zgadzałby się na stosowanie encortonu. Tak abym mogła łączyć wizyty u Maliny i jakiegoś ginekologa z Warszawy.

Dziewczyny a może któraś z Was mogłaby mi polecić jakiegoś lekarza (chodzi o Warszawę).

reklama
Dziękuję Dziewczyny za odpowiedź. Na razie zwiekszylam dawkę magnezu i wit D, nogi jak na razie w miare spokojne. Mloda się wierci standardowo. Zobaczę co będzie wieczorem, bo to najgorsza pora. Jeśli będą bolaly tak jak wczoraj to dzwonie do lekarza.

Do góry