reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Kinga, nie wiem jak ze szczepuonkami ale boryczko powiedziała ze np. Nie ma absolutnie nic przeciwko temu, żeby jerzakowa 'zarzadzala' metformina i metypredem, że nie będzie się wtrącać...

reklama
Alokin dziękuję! Oznaczałoby to, że przeszłam ospe bezobjawowo, wtedy kiedy chorowali moi bracia.

Kinga ja chodzę do dr Wójtowicza z City clinic, ale nie wiem jak On by podszedł do już prowadzonego leczenia.

Iris, acard po 34 tyg może negatywnie wpłynąć na serce dzidziusia, poza tym zwiększa ryzyko nadmiernego krwawienia przy cc. Bierzesz heparynę, więc jestes zabezpieczona jeśli chodzi o zakrzepy. Może dopadł cię zespół niespokojnych nóg, ja to miałam pod koniec ciąży, masakra, płakać mi się chciało, nie mogłam znaleźć sobie miejsca, nogi "mrowiły", wręcz bolały, ustępowało tylko jak chodziłam a najgorzej było wieczorami i w nocy.

Neli, możesz mieć racje. Wieczorem i w nocy jest najgorzej. Czy oprocz zwiększenia dawki magnezu mogę cos z tym zrobić?

Iris ja tez odczuwam ból nóg od nie dawna i nawet w sumie nie związałam tego z odstawieniem acardu. Jakos tak wszystkie inne bóle były ważniejsze ;) głownie dokuczają wieczorem lub w nocy albo jak dłużej leżę...

Na GBS dodatni dostałam od lokalnego antybiotyk juz teraz, dziewczyny macie jakies doświadczenie w tej kwestii? Po kuracji chce powtarzać wynik :/ nie wiem co o tym myślec...

My właśnie mamy skończonych 35 tc :) Dawid duży chłopak bo jakos 3200g i odwrócony główka na dół... Wiec szansa na SN jest, tylko boje sie tego jego rozmiaru - średnica główki 9,5 cm ! Chyba raczej dużo... Ehh

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, odebrałam dziś wynik homocysteiny - 8,4. Czy to jest dobry wynik?
Alus.ia- Dasz radę naturalnie :) Szybciej dojdziesz do siebie.
Biorę się za sprzątanie bo cały czas tylko myslę o jutrzejszej wizycie...

Alus.ia ja doświadczenia nie mam, ale moja koleżanka na gbs dodatni stosowala 2x dziennie lactovaginal i w szpitalu przed porodem wyszedł jej juz ujemny. Jesli robiłaś badanie w synevo to mozesz miec przeklamane wyniki, ostatnio maja tam chyba jakieś problemy.
Dawidek faktycznie kawał chlopa :) nasza to kruszynka przy nim ;)

Witajcie :) mam do Was pilne pytanie. Gdzie można dostać heparynę w większej ilości? Jestem z Gdańska i obdzwoniłam już chyba większość aptek i dupa. Biorę clexane 0,6 i już mi się kończy :( jestem w 13 tyg więc jeszcze dużo przede mną a bez leku nic nie zdziałam...

reklama
Iris mojej koleżance gin przepisał cyclo 3 forte na ból nóg. Acard może spowodować przedwczesne zamknięcie przewodu żylnego, który powinien się zamknąć dopiero po porodzie. Chociaż moja gin też każe brać acard do 36 tc, ja też już odstawiłam.
Kruszka moje wyniki są takie same, tzn obie przeszłyśmy ospę :tak:Rozumiem doskonale Twoje nastroje - moja rodzina ma mnóstwo rad na temat tego, czego nie powinnam robić, ale kto zrobi to za mnie tego już nikt nie wie. Nikomu nie przyszło do głowy zaoferować pomoc, ale dobre rady są na porządku dziennym. Zaczęłam odpowiadać, że sprzątaczka akurat dzisiaj ma wychodne, więc muszę sama. Mój mąż nie daje rady wszystkiego ogarnąć.
Alusia zazdroszczę po cichu tej wagi - ja się martwię, że mój synek będzie hiportofikiem :-(

Dziewczyny, zaczęłyśmy dzisiaj z Iris 9 miesiąc - to moje prywatne zwycięstwo, nie wierzyłam, że doczekam tego momentu. Wierzę, że to forum przynosi szczęście i wszystkie doczekamy.

Do góry