reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ksolia dostaje nadal, co 30 dni, aż do porodu. Dr Wójtowicz z City clinic mi przepisuje 100 ml.

reklama
Raptus masz zapewne wzdęcia i to dlatego.Ja też tak miałam i mam nadal takie uczucie przelewania.Czasami aż słychać jak się coś w brzuchu przelewa.

Hmm w sumie za wczesnie. Ja bąbelki zaczelam czuc juz w 12-13tyg. Lekarz powiedział że jest ti mozliwe bo bardzo szczupła jestem.

Raptus, mnie też tak się przelewa, chyba od dwóch tygodni, cokolwiek zjem to się przelewa...myślę,że to zasługa leków, obciążają żołądek i jelita, i tak reagują :-/

Kruszka dziekuje Ci za odpowiedz. Mam jeszcze jedno pytanie jak Ci podaja ten lek -to jeden worek to Intralipid 100 ml a drugi sol fizjologiczna 500ml i lacza to w jedna kroplowke? Tak podaje sie w Irlandii i jestem ciekawa czy w Polsce jest tak samo.

Alusia wyczytałam w mojej książeczce "cukrzycowej", że jeśli w moczu pojawia się glukoza, ale przy tym poziom cukru we krwi jest prawidłowy, to nie jest powód do niepokoju, bo takie rzeczy się zdarzają ciężarnym ;-)

Czolem kobietki :) ja jestem po wizycie i mam nastepujace zalecenia: od 1-2 dnia miesiaczki encorton po 5 mg, po miesiaczce co drugi dzien clexan 20 mg, a na stale vigantoletten, probacti i kwas foliowy i po owulce zglosic sie do lekarza z wynikiem estradiolu i teraz moje pytanko bo z emocji zapomnialam zapytac a jak z progesteronem tzn duphaston, luteina -jak to u Was bylo dopiero po pozytywnym tescie? I jeszcze jedno pytanko: czy ktoras z Was slyszala o jakis ziolach japonskich sprowadzanych z niemiec. Mi dr mowil ze to sa jedyne ziola sprawdzone klinicznie p-ko poronieniom, podobno sa kobietki ktore je sprowadzaja, ale ja wpisywalam w wyszukiwarke i nic mi nie pokazuje..

reklama
Kruszka dziekuje Ci za odpowiedz. Mam jeszcze jedno pytanie jak Ci podaja ten lek -to jeden worek to Intralipid 100 ml a drugi sol fizjologiczna 500ml i lacza to w jedna kroplowke? Tak podaje sie w Irlandii i jestem ciekawa czy w Polsce jest tak samo.

Ksolia podlaczaja mi tylko preparat z buteleczki, bo akurat woreczków w aptece nie ma. To wszystko.

Apolinko &&&&&& :-D

Do góry