reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Misiejku kochana `fajnie że Jasio taki grzeczny:) Ja też na Bachnę nie mogę narzekać;-) Musiałam wrócić do pracy ale też chciałam. Pracuję dopiero 2 dzień po macierzyńskim a już mi sie podoba:-) Bez pracy łapałam doła pomimo że miałam mnóstwo innych zajęć. Ja to jednak kobieta pracująca jestem:-D A Basia jest z opiekunką, koleżanką mamy, pod dobrą opieką. Codziennie wychodzi na spacer, jest spoko.

reklama
Mam napisane tak: tradycyjne zioła japońskie Tokishakuyaku - san (Toki) oraz Sairei - to (Sai) podobno są to jedyne zioła przebadane klinicznie i jest na ten temat dostępna literatura. Dr powiedział mi że ma pacjentki, które sprowadzają to sobie z Niemiec, ale ja jakoś nic nie znajduję. I jeszcze ponawiam pytanko o progesteron czy juz w trakcie okresu lub zaraz po go przyjmowałyście. Ja chyba jeszcze zadzwonię do dr i zapytam, bo boję się że chyba zapomniał, a po ostatnim razie zostało mi jeszcze opakowanie.

Hej Dziewczynki. Mnie juz cyce bola przedokresowo wiec pewnie nic z tego. Jak wroce z urlopu i do tego czasu nie dostane@ to zatestuje w sobote. Ja mialam zalecenie brac dupka i lutke po owulce ale u mnie to nigdy nic nie wiadomo i bez monitoringu to stwierdzilam, ze bede brac od pozytywnego testu.

Apolinka jak tam po wizycie? Kciuki zacisniete&&&&

Malinka mi doktor zalecił dupka i lutke od owulacji czyli żeby wspomóc druga faze. Uznał, że progesteron mam nieco niski a na dodatek wahania tempki w drugiej fazie i albo zostanie albo do @.
Portia a wiesz, że cyce to nie koniecznie przedokresowo bolą ;) trzymamy kciuki i wracaj do nas bo staraczek mamy coraz mniej ;)
Nutka &&& Esperanza &&&
Apolinka -
będzie dobrze
Ewcia, Iris, Alusia kulacie się?! ;*
PS jak mi się czas wlecze, mattko! ;-)

Nafoczka zawsze się wlecze w takich sytuacjach :-) do owulki, do testowania, do usg, do serduszka itp Wiemy o co chodzi ;-)

Apolinko &&&&&&

Apolinko jesteśmy z Tobą &&&.
Portia pomyślałam to samo co Nafoczka - mnie tam na okres nie bolały :-) Kciuki!
Mnie też się czas wlecze jak fix, ale jednocześnie dalej jestem na etapie "jestem w ciąży", zamiast na "będziemy mieć dziecko". Bo w ciąży ostatnio często bywam, to się można przyzwyczaić ;-)
A u mnie po staremu, skurcze, skurcze, skurcze :-D Ale zostało mi jeszcze tylko 51 dni leżenia i to brzmi optymistycznie :tak:
Miłego dnia :*

P.S. Kruszka - złożyłam wreszcie ten wniosek i podświadomie czekam na armageddon :-(

Cześć dziewczyny :) nie odzywałam się bo byłam tak zestresowana przed wczorajszą wizytą, że lepiej nie mówić. Na dodatek w pn miałam plamienie no i już myślałam, że po ptakach.. Na szczęście póki co jest ok i wczoraj zobaczyłam kropka i serduszko :))) bardzo się cieszę jednak to jeszcze wciąż najgorszy okres, więc nadal proszę o kciuki.. Za dwa tyg kolejna wizyta.

Za wszystkie pozostałe kropki, duże kropy trzymam &&& No i oczywiście za przyszłe kropki też mocno trzymam & :))

Co do luteiny to ja biorę od pozytywnego testu 3x1. Jeśli chodzi o UU to w udanym cyklu mnie bolały w czasie owu i po a potem przestały. Niestety nie ma reguły na ból UU bo w poprzednich ciążach czasem bolały bardzo a czasem wcale. Jedynie temperatura w drugiej fazie była wyższa niż zawsze i to mi mówiło, że się udało już 7 dnia po owu.

Turlamy sie powoli, choc zbyt duza to nie jestem i czuje się jak młody bóg ;) u nas na razie ok oprócz przejść z lekarzem. W szpitalu był na prawdę super fajny a we wlasnej przychodni lekko przesadza. Czy wy tez macie wizyty co tydzień? Niby wszystko jest ok. Ja czuje się bardzo dobrze, Młoda bryka. Szyjke sprawdza mi tylko na macanego, gadu gadu o glupotach 3 min (o tym jak to ważne jest aby spotkać się za tydzień) i koniec wizyty. Ostatnio nawet zapomnial lekow wypisac.... w przyszłym tygodniu sama idę na usg bez jego zlecenia. Ktg wyszlo chyba dobrze bo nawet nie przyjrzal sie mu jakos . No dobra koniec marudzenia.

Ja luteine tez mialam zlecona od owu.

Staraczki kochane trzymajcie się cieplutko i nie myślcie za dużo o samych staraniach, bo psychika też wszystko blokuje.
Przesylam :* i dużo &&&&&&

Mnie też się czas wlecze jak fix, ale jednocześnie dalej jestem na etapie "jestem w ciąży", zamiast na "będziemy mieć dziecko". Bo w ciąży ostatnio często bywam, to się można przyzwyczaić ;-)
aaaaaa ale tekst! No po prostu strzał w dziesiątkę! Usmiałam się jak nic, choć tak naprawdę nie ma z czego. Ale racje kochana masz. Moje ditychczasowe macierzyństwo z Frankiem przeplatało się z ciążami i z tym mi się to będzie kojarzyć pewnie.
Trzymam kciuki za sprawy "wnioskowe"&&&&& U mnie już się wszytsko toczy jak trzeba :D

Dominium kciukasy zacisnitete &&&& Bardzo się ciesze, ze koljeny "etap" za Tobą" . Przypomnij, który to będzie tydzień na kolejnym usg?

Iris ja wizytuje co 4 tygdonie :)

reklama
Do góry