reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Raptus a czy to plamienie się powtórzyło?

Espa wybacz u mnie już skleroza ciążowa, więc nie zawsze pamiętam o czym pisaliśmy.
A będzie drugi chłopczyk :-)

Jo-manh pytanie o d3 do mnie czy Ewy?

A i przypominam się, że nam 15 tab femibionu 1 gdyby któraś potrzebowała.

Moze byc i do Ciebie i do Ewy i do kazdej, ktora bierze inna dawke niz standardowa 0,4

reklama
Ja kilka miesięcy przed ciąża badalam poziom d3 i wyszło mi 38. Na własną rękę zaczęłam brać 1000 j. Zaszlam w ciążę i gin mnie wysłał na badanie. Po 3 miesiącach brania miałam 111! Gin się zdziwił. Zmniejszyłam dawkę o połowę.

Dziewuszki czy ktoś może mi coś powiedzieć o mich wynikach?
Nie za bardzo mi zjechała ta homocysteina. Wczesnie była 8,5
A co z tymi białkami? Ok?

Tola - tu by się najbardziej przydała opinia hematologa. Mi sie wydaje, ze bialka dobrze,bo nie masz w dolnej granicy normy. Jesli chodzi o homocysteine, to ja wyczytalam na tym forum mutacja MTHFR to NIE jest trombofilia! - Trombofilia+zesp.antyfosfolipi - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl, ze "Poziom homocysteiny powinien być jak najniższy przed zajściem w ciąże, czyli jak najbardziej zbliżony do 5."

A jesli chodzi o wit. D to prof Jerzak mi powiedziała, ze przy zachodzeniu w ciaze powinna być min. 40. Ja przyszłam do Niej z wynikiem 31 i dostałam Vitrum d3 1000.

Ostatnia edycja:
Jo-manh, ja od miesiąca biorę 2000j., bo tyle jest w witaminach prenatal, które łykam. Od września do marca brałam vigantoletten 1000j. Poziom d3 we wrześniu miałam 17,9, drugi raz nie badałam. W diagnostyce normy 50-100.

Tola - tu by się najbardziej przydała opinia hematologa. Mi sie wydaje, ze bialka dobrze,bo nie masz w dolnej granicy normy. Jesli chodzi o homocysteine, to ja wyczytalam na tym forum mutacja MTHFR to NIE jest trombofilia! - Trombofilia+zesp.antyfosfolipi - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl, ze "Poziom homocysteiny powinien być jak najniższy przed zajściem w ciąże, czyli jak najbardziej zbliżony do 5."

A jesli chodzi o wit. D to prof Jerzak mi powiedziała, ze przy zachodzeniu w ciaze powinna być min. 40. Ja przyszłam do Niej z wynikiem 31 i dostałam Vitrum d3 1000.
W poradni nadkrzepliwości i immunologii dopiero bede w lipcu.
Na tych białkach się nie znam, a na wyniki z zespołu antyfosfolipidowego jeszcze czekam
Czyli homocysteina wydaje się być ok. Niestety ciąża :-( Ciekawe czy to zaciążenie się jeszcze powtórzy? I czy będzie z lepszym skutkiem. Narazie czekam na rozwój wypadków bo co mi innego pozostało...

Esperanza przypominam ci ze moją ostatnia szczęśliwa ciąża też byla z cyklu w którym wogole nie czułam owulacji nie czułam klujacego jajnika nie miałam śluzu a tu taka niespodzianka. .

reklama
Do góry