reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Raptus a czy to plamienie się powtórzyło?

Espa wybacz u mnie już skleroza ciążowa, więc nie zawsze pamiętam o czym pisaliśmy.
A będzie drugi chłopczyk :-)

Jo-manh pytanie o d3 do mnie czy Ewy?

A i przypominam się, że nam 15 tab femibionu 1 gdyby któraś potrzebowała.

Moze byc i do Ciebie i do Ewy i do kazdej, ktora bierze inna dawke niz standardowa 0,4

reklama
Ja kilka miesięcy przed ciąża badalam poziom d3 i wyszło mi 38. Na własną rękę zaczęłam brać 1000 j. Zaszlam w ciążę i gin mnie wysłał na badanie. Po 3 miesiącach brania miałam 111! Gin się zdziwił. Zmniejszyłam dawkę o połowę.

Dziewuszki czy ktoś może mi coś powiedzieć o mich wynikach?
Nie za bardzo mi zjechała ta homocysteina. Wczesnie była 8,5
A co z tymi białkami? Ok?

Tola - tu by się najbardziej przydała opinia hematologa. Mi sie wydaje, ze bialka dobrze,bo nie masz w dolnej granicy normy. Jesli chodzi o homocysteine, to ja wyczytalam na tym forum mutacja MTHFR to NIE jest trombofilia! - Trombofilia+zesp.antyfosfolipi - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl, ze "Poziom homocysteiny powinien być jak najniższy przed zajściem w ciąże, czyli jak najbardziej zbliżony do 5."

A jesli chodzi o wit. D to prof Jerzak mi powiedziała, ze przy zachodzeniu w ciaze powinna być min. 40. Ja przyszłam do Niej z wynikiem 31 i dostałam Vitrum d3 1000.

Ostatnia edycja:
Jo-manh, ja od miesiąca biorę 2000j., bo tyle jest w witaminach prenatal, które łykam. Od września do marca brałam vigantoletten 1000j. Poziom d3 we wrześniu miałam 17,9, drugi raz nie badałam. W diagnostyce normy 50-100.

Tola - tu by się najbardziej przydała opinia hematologa. Mi sie wydaje, ze bialka dobrze,bo nie masz w dolnej granicy normy. Jesli chodzi o homocysteine, to ja wyczytalam na tym forum mutacja MTHFR to NIE jest trombofilia! - Trombofilia+zesp.antyfosfolipi - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl, ze "Poziom homocysteiny powinien być jak najniższy przed zajściem w ciąże, czyli jak najbardziej zbliżony do 5."

A jesli chodzi o wit. D to prof Jerzak mi powiedziała, ze przy zachodzeniu w ciaze powinna być min. 40. Ja przyszłam do Niej z wynikiem 31 i dostałam Vitrum d3 1000.
W poradni nadkrzepliwości i immunologii dopiero bede w lipcu.
Na tych białkach się nie znam, a na wyniki z zespołu antyfosfolipidowego jeszcze czekam
Czyli homocysteina wydaje się być ok. Niestety ciąża :-( Ciekawe czy to zaciążenie się jeszcze powtórzy? I czy będzie z lepszym skutkiem. Narazie czekam na rozwój wypadków bo co mi innego pozostało...

Esperanza przypominam ci ze moją ostatnia szczęśliwa ciąża też byla z cyklu w którym wogole nie czułam owulacji nie czułam klujacego jajnika nie miałam śluzu a tu taka niespodzianka. .

reklama
Do góry