reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Kruszka - No już w zeszłym cyklu o tym rozmawiałyśmy na forum i ja już nie oczekuje spektakularnych skoków, ale zeby chociaż rosła i były temperatury z rzędu wyższych czyli u mnie od 36,5, a w tym cyklu daleko do tego. To mi się jeszcze nie zdarzyło i nie wiem czy jest sens żebym zaczynała steryd brać (3 dni po owu, a tu ni ma owu) i dalej przyjmowała heparynę po prostu.
Napisze moje temp:
9 dc - 36,35
10 dc - 36,22
11 dc - 36,22
12 dc - 36,08
13 dc - 36,12
14 dc - 36,12

15 dc - 36,22

Jeśli dziś USG potwierdzi, ze pęcherzyk nadal nie pękł to nie mam kurka pojęcia ile czasu potrzebuje na potwierdzenie, ze owu nie było i odstawić heparynę...

Szkoda, ze meza z Toba nie bedzie, ale nie zawsze mozna wszystko zgrac. Wroci natomiast zeby sie z Toba cieszyc :tak: A byly juz jakies spekulacje czy Franek bedzie mial braciszka czy siostrzyczke? Jesli tak to mnie musialo ominac.

reklama
Rapus, Tola przytulam ;*
Esparanza a moze własnie tak jak pisza dziewczyny los Cię zaskoczy tym razem ;)
Nutka, Ewcia - wariatki ;***
Portia wyjasniac nie wyjasniać ale coraz bardziej cos z jajnikami. Wysoka insulina+ podwyższone DHEAS, AMH, 17-OHprogesteron, hirsutyzm no i złe nawyki żywieniowe, plus dużo torbielek i "ser szwajcarski"- to wszystko idzie w parze w kierunku PCO. Przy tym tez występuje nadciśnienie, które obecnie lecze, tradzik i przetłuszczająca się skóra. Fakt odkąd zażywam wit. z grupy B jest znacznie lepiej, zadnych krostek. Sama wit. d mysle, ze nie zawiniła. Chyba że komórki NK? nic wiecej mi nie wychodzi. Los chciał, że genetycznych kosmówek nie zrobie z zadnego poronienia ale wiem, ze chociaż próbowałam.

Esperanza ja też nie chcę Cię nastawiać, ale pisałam już miesiąc temu, że moja ciąża tak jak Kruszki jest właśnie z takiego "skopanego" cyklu. Zawsze miałam cykle 29 dniowe, a w moim ciążowym pęcherzyk pękł dopiero w 21 dniu.

Dziekuje Ewa, wlasnie o takie info mi chodzilo. Dobra, to heparyne bede brala nawet jak dzis USG pokaze, ze pecherzyk nie pekl, tylko nie wiem, co z Luteina i Duphastonem, bo one blokuja owulacje wiec nie moge ich wziąć zbyt szybko kurka:dry: No nic... bede mierzyla dalej i jak cos sie ruszy to napisze i moze cos mi doradzicie.

Raptus plamienie krwaweine i krwotoki nie jest objawem tylko poronienia. Moje wszytskie ciaze tak przebiegaly a te z najbardziej krwawych wlasnie mnie teroryzuja wiec mam nadz ze u Ciebie bedzie tak samo:*
kruszka kciuki

Raptus a czy to plamienie się powtórzyło?

Espa wybacz u mnie już skleroza ciążowa, więc nie zawsze pamiętam o czym pisaliśmy.
A będzie drugi chłopczyk :-)

Jo-manh pytanie o d3 do mnie czy Ewy?

A i przypominam się, że nam 15 tab femibionu 1 gdyby któraś potrzebowała.

reklama
Do góry