reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Kruszka - No już w zeszłym cyklu o tym rozmawiałyśmy na forum i ja już nie oczekuje spektakularnych skoków, ale zeby chociaż rosła i były temperatury z rzędu wyższych czyli u mnie od 36,5, a w tym cyklu daleko do tego. To mi się jeszcze nie zdarzyło i nie wiem czy jest sens żebym zaczynała steryd brać (3 dni po owu, a tu ni ma owu) i dalej przyjmowała heparynę po prostu.
Napisze moje temp:
9 dc - 36,35
10 dc - 36,22
11 dc - 36,22
12 dc - 36,08
13 dc - 36,12
14 dc - 36,12

15 dc - 36,22

Jeśli dziś USG potwierdzi, ze pęcherzyk nadal nie pękł to nie mam kurka pojęcia ile czasu potrzebuje na potwierdzenie, ze owu nie było i odstawić heparynę...

Szkoda, ze meza z Toba nie bedzie, ale nie zawsze mozna wszystko zgrac. Wroci natomiast zeby sie z Toba cieszyc :tak: A byly juz jakies spekulacje czy Franek bedzie mial braciszka czy siostrzyczke? Jesli tak to mnie musialo ominac.

reklama
Rapus, Tola przytulam ;*
Esparanza a moze własnie tak jak pisza dziewczyny los Cię zaskoczy tym razem ;)
Nutka, Ewcia - wariatki ;***
Portia wyjasniac nie wyjasniać ale coraz bardziej cos z jajnikami. Wysoka insulina+ podwyższone DHEAS, AMH, 17-OHprogesteron, hirsutyzm no i złe nawyki żywieniowe, plus dużo torbielek i "ser szwajcarski"- to wszystko idzie w parze w kierunku PCO. Przy tym tez występuje nadciśnienie, które obecnie lecze, tradzik i przetłuszczająca się skóra. Fakt odkąd zażywam wit. z grupy B jest znacznie lepiej, zadnych krostek. Sama wit. d mysle, ze nie zawiniła. Chyba że komórki NK? nic wiecej mi nie wychodzi. Los chciał, że genetycznych kosmówek nie zrobie z zadnego poronienia ale wiem, ze chociaż próbowałam.

Esperanza ja też nie chcę Cię nastawiać, ale pisałam już miesiąc temu, że moja ciąża tak jak Kruszki jest właśnie z takiego "skopanego" cyklu. Zawsze miałam cykle 29 dniowe, a w moim ciążowym pęcherzyk pękł dopiero w 21 dniu.

Dziekuje Ewa, wlasnie o takie info mi chodzilo. Dobra, to heparyne bede brala nawet jak dzis USG pokaze, ze pecherzyk nie pekl, tylko nie wiem, co z Luteina i Duphastonem, bo one blokuja owulacje wiec nie moge ich wziąć zbyt szybko kurka:dry: No nic... bede mierzyla dalej i jak cos sie ruszy to napisze i moze cos mi doradzicie.

Raptus plamienie krwaweine i krwotoki nie jest objawem tylko poronienia. Moje wszytskie ciaze tak przebiegaly a te z najbardziej krwawych wlasnie mnie teroryzuja wiec mam nadz ze u Ciebie bedzie tak samo:*
kruszka kciuki

Raptus a czy to plamienie się powtórzyło?

Espa wybacz u mnie już skleroza ciążowa, więc nie zawsze pamiętam o czym pisaliśmy.
A będzie drugi chłopczyk :-)

Jo-manh pytanie o d3 do mnie czy Ewy?

A i przypominam się, że nam 15 tab femibionu 1 gdyby któraś potrzebowała.

reklama
Do góry