reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Kruszka, dziękuję, że pytasz ;)
Czytam Was codziennie, ale jakoś nie mam wenty do pisania, w naszych sprawach nic się nie dzieję, chociaż właśnie mam okres, więc mogłabym się zacząć starać, ale chwilowo nie mam do tego głowy...
Trochę Mama nam choruję i póki co czekamy ciągle na wyniki ostateczne, więc czy innym mam zaprzątnięte myśli, a poza tym to nieźle się tym wszystkim stresuję, więc mogłoby to źle wpłynąć na moje ewentualne starania...więc wolę poczekać...mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze z Mamą, to wtedy pomyślimy co dalej z nami...

Wszystkim nowym Mamusiom gratuluję cudownych pociech:)

Iris leż, odpoczywaj i nie stresuj się na zapas - chociaż wiem, że to nie jest łatwe....

Alusiu gratuluje serduszka!:)

Truskaweczko, a co Ty taka ostatnio tajemnicza jesteś?:)

Esperanza miłego wypoczynku! :)

Ściskam i całuję każdą z osobna i wszystkie forumkowe cuuudy !:*

reklama
Truskaweczka, z labu dostałam tylko info, że przeciwciała wykryto i że zalecane jest wykonanie ANA2. Ponadto napisali ze przechowuja moja krew w labie do miesiaca od pobrania i mogę te badania zlecić bez kolejnego pobierania krwi. Chyba wyślę męża aby zrobił jutro zlecenue na ANA2. Coś innego jeszcze powinnam zlecić?

Apolinka zdrowia dla Mamy życzę ;)

Raptus,ja miałam tylko grudki pod skoranie sqedzialo. Po pierwszej szczepuonce miałam drgawki i temperaturę... Następnego dnia pojechaliśmy z mężem w góry. Wstalam jak nowo narodzona. Ja byłam ta bezobjawowa... I u nie szczepienia nie przyniosły skutku. Moja ciaza zakończyła sie poronieniem. Wiecej u Maliny nie byłam.

Iris,zlec te Ana2... Ja bym zrobiła jeszcze tocznia jeśli nie robilas... Lupus coagulant jakos tak...skoro z tej próbki mogą zrobić....

Czytam Was ale nie mam weny do pisania. Ja mam 3 Aniołów
Pani Reumatolog
PNi dr. House
SPEC od usg

Mam nadzieję,że przy ich opiece zdarzy sie cud...

Truskawka, dzieki za informacje. Jutro mąż zleci badania. Zobaczymy na co starczy krwi. Z tym toczniem to trochę się stresuję ale zrobię. A co z reumatoidalnym zapaleniem stawow? Chyba wtedy ana tez sa obecne?

Raptus,juz pogodzilam się z 6 stratą minął ponad Rok...

Iris ana często występują jako przeciwciała towarzyszące innym chorobom,np. U mnie są ana1 przy cukrzycy. A jeśli masz RZS TO TEZ pewnie mogą byc ana....
Ogólnie ważne że masz encorton. A bierzesz leki na rozrzedzenie?? Bo nie pamiętam... Acard i Clexane albo fraxi?

Biorę fragmin. O rzs pytalam, bo mama ma podejrzenie i tak mi do glowy przyszło, a mnie czasem stawy bolą mocno.
Mówisz ze ana masz przy cukrzycy? U mnie prof odrzucił cukrzycę, bo glukoze na czczo mam ok. Pani dr genetyk podejrzewała, że coś z cukrem może byc nie tak bo mam mocne napady głodu w ciazy polaczone z bólem głowy.
Kurcze na razie muszę leżeć więc krzywej cukrowej nie zrobię ale mam w domu glukometr to mogę pobadac poziomy w ciągu dnia.

Iris nie denerwuj się tak tymi ANA... Nawet u zdrowego człowieka mogą wyjsć dodatnie... Powiem Ci ze ja to badanie robiłam w ciagu 3 lat parokrotnie... Raz wychodziły dodatnie, raz ujemne... Ale jaknajbardziej toczeń możesz sprawdzić, jeżeli jest podejrzenie u mamy to RZS tez możesz sprawdzić ... Nie wiem tylko jakie to było badanie, czy nie jakiś czynnik reumatoidalny ... W styczniu to robiłam chyba... A co ciekawsze powiem Wam dziewczyny jedna ciekawa rzecz... Dla siebie, dla swojego spokoju będąc juz w tej ciąży zrobiłam pare badań kontrolnych miedzy innymi ANA, beta2 glikoproteina, APA bo te badania kiedyś wskazały u mnie obecność przeciwciał (badania z Łodzi)... I co? Nie mam żadnych z nich ! Wszystko ujemne ... Jak wspomniałam ANA robiłam juz parokrotnie, beta2glikoproteine także bo bałam się aktywności APS i jakoś tak wole wiedzieć co ze mną nie tak... Ale żeby rownież APA nie było, a miałam wynik 1:10 ++ to raczej dużo :/ hmmm dziwna sprawa ... Jedynie co pozostało to igg CMV oraz Igg EBV...

Iris mi wyszly 2 razy ana dodatnie poronienilam ale nie bralam.zadnych lekow bo na takich konowalow trafialam w ostaniej ciazy byly ujemne. bo sprawdzalam.
Ja mam hashimoto mama ma rzs jak.sie ostanio okazalo ojciec rowno. Podziekowalam.im za piekny ...eb genetyczny w moim przypadku.
Truskaweczko ja tobie zycze wszystkiego co.najlepsze i zeby za 7 razem sie udalo i najlepiej blizniaki ;)

Kaira dzieki,mam nadzieję,że Twoje słowa sie sprawdzą :-*

Iris,na moje oko masz coś nie tak z tymi napadami głodu... U mnie tak tez było,dostawalam drgawek i słabo mi było. Wtedy nie wiedziałam,że to początek cukrzycy...

Mona mama np. Ma spadki cukru do 20-30. Nie ma cukrzycy.
Takze pobadaj cukier jak masz te napady głodu.

Pozdrawiam wszystkie forumowe dzieci ich mamy, wszystkie ciazowe brzuszki... I dziewczynki szukajace drogi...

Pozdrawiam Znad morza...

reklama
Do góry