reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Kruszka, dziękuję, że pytasz ;)
Czytam Was codziennie, ale jakoś nie mam wenty do pisania, w naszych sprawach nic się nie dzieję, chociaż właśnie mam okres, więc mogłabym się zacząć starać, ale chwilowo nie mam do tego głowy...
Trochę Mama nam choruję i póki co czekamy ciągle na wyniki ostateczne, więc czy innym mam zaprzątnięte myśli, a poza tym to nieźle się tym wszystkim stresuję, więc mogłoby to źle wpłynąć na moje ewentualne starania...więc wolę poczekać...mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze z Mamą, to wtedy pomyślimy co dalej z nami...

Wszystkim nowym Mamusiom gratuluję cudownych pociech:)

Iris leż, odpoczywaj i nie stresuj się na zapas - chociaż wiem, że to nie jest łatwe....

Alusiu gratuluje serduszka!:)

Truskaweczko, a co Ty taka ostatnio tajemnicza jesteś?:)

Esperanza miłego wypoczynku! :)

Ściskam i całuję każdą z osobna i wszystkie forumkowe cuuudy !:*

reklama
Truskaweczka, z labu dostałam tylko info, że przeciwciała wykryto i że zalecane jest wykonanie ANA2. Ponadto napisali ze przechowuja moja krew w labie do miesiaca od pobrania i mogę te badania zlecić bez kolejnego pobierania krwi. Chyba wyślę męża aby zrobił jutro zlecenue na ANA2. Coś innego jeszcze powinnam zlecić?

Apolinka zdrowia dla Mamy życzę ;)

Raptus,ja miałam tylko grudki pod skoranie sqedzialo. Po pierwszej szczepuonce miałam drgawki i temperaturę... Następnego dnia pojechaliśmy z mężem w góry. Wstalam jak nowo narodzona. Ja byłam ta bezobjawowa... I u nie szczepienia nie przyniosły skutku. Moja ciaza zakończyła sie poronieniem. Wiecej u Maliny nie byłam.

Iris,zlec te Ana2... Ja bym zrobiła jeszcze tocznia jeśli nie robilas... Lupus coagulant jakos tak...skoro z tej próbki mogą zrobić....

Czytam Was ale nie mam weny do pisania. Ja mam 3 Aniołów
Pani Reumatolog
PNi dr. House
SPEC od usg

Mam nadzieję,że przy ich opiece zdarzy sie cud...

Truskawka, dzieki za informacje. Jutro mąż zleci badania. Zobaczymy na co starczy krwi. Z tym toczniem to trochę się stresuję ale zrobię. A co z reumatoidalnym zapaleniem stawow? Chyba wtedy ana tez sa obecne?

Raptus,juz pogodzilam się z 6 stratą minął ponad Rok...

Iris ana często występują jako przeciwciała towarzyszące innym chorobom,np. U mnie są ana1 przy cukrzycy. A jeśli masz RZS TO TEZ pewnie mogą byc ana....
Ogólnie ważne że masz encorton. A bierzesz leki na rozrzedzenie?? Bo nie pamiętam... Acard i Clexane albo fraxi?

Biorę fragmin. O rzs pytalam, bo mama ma podejrzenie i tak mi do glowy przyszło, a mnie czasem stawy bolą mocno.
Mówisz ze ana masz przy cukrzycy? U mnie prof odrzucił cukrzycę, bo glukoze na czczo mam ok. Pani dr genetyk podejrzewała, że coś z cukrem może byc nie tak bo mam mocne napady głodu w ciazy polaczone z bólem głowy.
Kurcze na razie muszę leżeć więc krzywej cukrowej nie zrobię ale mam w domu glukometr to mogę pobadac poziomy w ciągu dnia.

Iris nie denerwuj się tak tymi ANA... Nawet u zdrowego człowieka mogą wyjsć dodatnie... Powiem Ci ze ja to badanie robiłam w ciagu 3 lat parokrotnie... Raz wychodziły dodatnie, raz ujemne... Ale jaknajbardziej toczeń możesz sprawdzić, jeżeli jest podejrzenie u mamy to RZS tez możesz sprawdzić ... Nie wiem tylko jakie to było badanie, czy nie jakiś czynnik reumatoidalny ... W styczniu to robiłam chyba... A co ciekawsze powiem Wam dziewczyny jedna ciekawa rzecz... Dla siebie, dla swojego spokoju będąc juz w tej ciąży zrobiłam pare badań kontrolnych miedzy innymi ANA, beta2 glikoproteina, APA bo te badania kiedyś wskazały u mnie obecność przeciwciał (badania z Łodzi)... I co? Nie mam żadnych z nich ! Wszystko ujemne ... Jak wspomniałam ANA robiłam juz parokrotnie, beta2glikoproteine także bo bałam się aktywności APS i jakoś tak wole wiedzieć co ze mną nie tak... Ale żeby rownież APA nie było, a miałam wynik 1:10 ++ to raczej dużo :/ hmmm dziwna sprawa ... Jedynie co pozostało to igg CMV oraz Igg EBV...

Iris mi wyszly 2 razy ana dodatnie poronienilam ale nie bralam.zadnych lekow bo na takich konowalow trafialam w ostaniej ciazy byly ujemne. bo sprawdzalam.
Ja mam hashimoto mama ma rzs jak.sie ostanio okazalo ojciec rowno. Podziekowalam.im za piekny ...eb genetyczny w moim przypadku.
Truskaweczko ja tobie zycze wszystkiego co.najlepsze i zeby za 7 razem sie udalo i najlepiej blizniaki ;)

Kaira dzieki,mam nadzieję,że Twoje słowa sie sprawdzą :-*

Iris,na moje oko masz coś nie tak z tymi napadami głodu... U mnie tak tez było,dostawalam drgawek i słabo mi było. Wtedy nie wiedziałam,że to początek cukrzycy...

Mona mama np. Ma spadki cukru do 20-30. Nie ma cukrzycy.
Takze pobadaj cukier jak masz te napady głodu.

Pozdrawiam wszystkie forumowe dzieci ich mamy, wszystkie ciazowe brzuszki... I dziewczynki szukajace drogi...

Pozdrawiam Znad morza...

reklama
Do góry